Print this page

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Δρυς

June 03, 2021 446


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο Γιώργος Δρυς - Διετέλεσε υπουργός Γεωργίας και υφυπουργός Οικονομικών επί κυβέρνησης Σημίτη, ενώ ήταν και βουλευτής Κέρκυρας με το ΠΑΣΟΚ
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 χρόνων ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Κέρκυρας, Γιώργος Δρυς. Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Από τα ιδρυτικά, κύρια και βασικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα, ο Γιώργος Δρυς υπηρέτησε το κόμμα του από πολλές θέσεις. Μεσουράνησε με την ηγετική του παρουσία, κυριαρχώντας στην πολιτική ζωή του τόπου.

Η πολιτική του διαδρομή σφραγίστηκε από την σχέση του με τον Κώστα Σημίτη, από τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης και για τρεις δεκαετίες. Η τελευταία του δημόσια εμφάνιση ήταν στην Κέρκυρα, το 2019 στον Κήπο του λαού, κατά την ορκωμοσία της νέας δημοτικής Αρχής και της κόρης του Μαρίας ως δημοτικού συμβούλου, επικεφαλής της παράταξης, Κέρκυρα 180 μοίρες.

Βιογραφικό
Ο Γιώργος Δρυς γεννήθηκε το 1944 στην Κέρκυρα. Σπούδασε Φυσική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του με μεταπτυχιακό στην Αγγλία. Εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Διετέλεσε Υφυπουργός Οικονομικών (1996-2001), Υπουργός Γεωργίας (2001-2004), δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κερκυραίων, πρόεδρος της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας (1982), μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ) (1993), γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Γεωργίας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής Κέρκυρας με το ΠΑΣΟΚ (από το 1989).

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.