• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

Αποχαιρετισμός του Φίλη Κορωνάκη από τo σωματείο ΛΑΖΑΡΕΤΟ

June 26, 2021 474

 

“Το σωματείο ΛΑΖΑΡΕΤΟ με απέραντη θλίψη ανακοινώνει τον θάνατο του αντιπροέδρου αγωνιστή ΘΕΟΦΙΛΟΥ ( Φίλη) ΚΟΡΩΝΑΚΗ που απεβίωσε πλήρης ημερών στην οικία του στην Κέρκυρα.

Έτος γεννήσεως του αποθανόντος Ιούλιος του 1925”.

Η κηδεία του θα γίνει την Δευτέρα 28/6/2021 και ώρα 5.00 μ.μ στο Α΄ Νεκροταφείο Κέρκυρας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του σωματείου εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους προς τον αποθανόντα ο οποίος υπήρξε ο στυλοβάτης και άοκνος υποστηρικτής και διεκδικητής της ιδέας κατοχύρωσης του τόπου των εκτελέσεων ΛΑΖΑΡΕΤΟ σαν τόπο μνήμης και εθνικής συμφιλίωσης. Σε όλη τη διάρκεια της ζωής του με αυταπάρνηση πρόβαλλε το δίκαιο αίτημα των συναγωνιστών και συγγενών των εκτελεσμένων να προφυλαχθεί και προστατευθεί η νησίδα από κακόβουλες σκοπούμενες ενέργειες και την φθορά του πανδαμάτωρα χρόνου. Έδωσε πολλές συνεντεύξεις σε ΜΜΕ ελληνικά και ξένα υποστηρίζοντας σθεναρά την αναγκαιότητα διατήρηση της μνήμης προς αποφυγή της επανάληψης του φρικτού σκηνικού των εκτελέσεων.

Έζησε μια ζωή υπηρετώντας τα ιδανικά που του επεφύλαξαν 17 χρόνων φυλακίσεις και εξορίες και κατάφερε να διατηρήσει το ήρεμο και ακαταπόνητο φρόνημα του έως το τέλος. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΕΝΟΣ ΓΝΗΣΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ

 

Για το Δ.Σ

ΣΠΥΡΟΣ ΤΑΝΤΑΛΙΔΗΣ     πρόεδρος

ΞΑΝΘΗ ΠΑΤΜΑΝΙΔΟΥ – ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ γ.γραμματέας

ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΡΕΛΗΣ έφορος

Τα υπόλοιπα μέλη

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search