• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

Έφυγε από τη ζωή η καθηγήτρια Ευαγγελία (Βαγγελιώ) Σπυριδάκη

August 10, 2021 739

 

Μεγάλη θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία της Σύρου η είδηση του θανάτου της αγαπητής καθηγήτριας Ευαγγελίας (Βαγγελιώς) Σπυριδάκη.

Μια σπουδαία Φιλόλογος που δίδαξε για πολλά χρόνια πολλές γενιές μαθητών, αφήνοντας ανεξίτηλα χαραγμένο στο μυαλό και στην καρδιά τους τον πολύ ξεχωριστό τρόπο διδασκαλίας της, το δυνατό μυαλό και την ευρύτητα του πνεύματός της.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι εκπαιδευτικοί της Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων αποχαιρετούν την καθηγήτρια Βαγγελιώ Σπυριδάκη και εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους της.

Η Βαγγελιώ Σπυριδάκη υπήρξε ένα φωτεινό παράδειγμα για την εκπαιδευτική κοινότητα της Σύρου:

Υπόδειγμα εκπαιδευτικού της τάξης που οι μαθητές και οι μαθήτριες της Σύρου θα έχουν πολλά να θυμούνται από εκείνη. Χαρακτηριστικά, μπορούμε να αναφέρουμε τις σχολικές γιορτές που αναλάμβανε να οργανώσει, με πρώτες εκείνες για τις επετείους της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στη Χούντα και του “Όχι” του ελληνικού λαού στον φασισμό και το ναζισμό.

Υπήρξε υπόδειγμα αγωνιστικής συνέπειας στους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος για μια καλύτερη, δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά αφού, επί σειρά ετών, εκλεγόταν από τους συναδέλφους της στο διοικητικό συμβούλιο του τοπικού σωματείου των εκπαιδευτικών, της Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, το οποίο υπηρέτησε με υπευθυνότητα από τη θέση της προέδρου. Χαρακτηριστικά, δεν ξεχνάμε το σεμνό της αγωνιστικό “παρόν” στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και των συνεργαζόμενων πρωτοβάθμιων σωματείων την Εργατική Πρωτομαγιά και την 17η Νοέμβρη, επέτειο του Πολυτεχνείου, παρότι είχε συνταξιοδοτηθεί και παρότι ήταν εμφανή τα προβλήματα υγείας που την ταλαιπωρούσαν.

Βαγγελιώ, άφησες παρακαταθήκη! Θα σε θυμόμαστε πάντα!

Καλό σου “ταξίδι”!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search