Print this page

«Έφυγε» από τη ζωή ο λαϊκός τραγουδιστής Απόστολος Καββαδίας (ΒΙΝΤΕΟ)

August 17, 2021 935

 

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή ο λαϊκός τραγουδιστής Απόστολος Καββαδίας.

Ο Απόστολος Καββαδίας γεννήθηκε το 1940 και από μικρό παιδί ακόμα, εργαζόταν στην οικοδομή. Μεγάλωσε στην Αμαλιάδα, αλλά η καταγωγή του ήταν από τις Αργυράδες Κέρκυρας. Το μεγάλο του «μεράκι» όμως ήταν το τραγούδι και έτσι, από το 1964, άρχισε δειλά – δειλά να εμφανίζεται σε κέντρα.

Το 1965 εμφανίζεται στην δισκογραφία, τραγουδώντας την «Πασαλιμανιώτισσα» του Βασίλη Αρχιτεκτονίδη σε δίσκο 45 στροφών. Οι πρώτες του μεγάλες επιτυχίες «Φαρμακωμένα χείλη» και «Πετραδάκι – Πετραδάκι» δεν άργησαν να έρθουν με τον Απόστολο Καββαδία να μεσουρανεί τις δεκαετίες του 70’ και του 80’.

Το 1971 ηχογραφεί τον πρώτο του μεγάλο δίσκο «Χέρια τιμημένα» με 12 τραγούδια του Διονύσιου Σούλη.

Απολογισμός του έργου του, 4 μεγάλοι δίσκοι 33 στροφών και συμμετοχή σε περίπου 150 δίσκους 45 στροφών. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο Απόστολος Καββαδίας εμφανίστηκε σε όλες τις γνωστές μουσικές σκηνές και καταστήματα της εποχής του, συνεργάστηκε με μεγάλους συνθέτες όπως ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, ο Τάκης Σούκας κ.α. ενώ ανέδειξε μεγάλα ονόματα της «επόμενης γενιάς» όπως ο Λευτέρης Πανταζής και η Άντζελα Δημητρίου.

Η φήμη και η φωνή του Απόστολου Καββαδία έφτασε από τη Νότια Αφρική μέχρι τον Καναδά και από την κεντρική Ευρώπη μέχρι την Αυστραλία.

Άνθρωπος απλός, προσιτός, πρόσχαρος μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του. Ο Απόστολος Καββαδίας «μπήκε και βγήκε από τη νύχτα αλώβητος» όπως έλεγε ο ίδιος, αφού για ένα πρώτο όνομα της νυχτερινής ζωής… ποτέ του δεν είχε καπνίσει και δεν είχε πιεί! Τα τελευταία χρόνια, η μεγάλη αγάπη και το μεράκι του Απόστολου Καββαδία ήταν το κτήμα του!

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.