Print this page

Έφυγε από τη ζωή καθηγητής μουσικής Ηλίας Δημόπουλος

August 19, 2021 696

Ο Ηλίας Δημόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και έζησε στο Ναύπλιο. Έλαβε τα πρώτα μαθήματα μουσικής και τρομπέτας στη δημοτική φιλαρμονική Ναυπλίου. Πήρε το δίπλωμά τρομπέτας του από το Ωδείο Αθηνών με άριστα παμψηφεί και 1ο βραβείο με καθηγητές τους Κ. Νικόλαο Ξανθούλη, Κ. Σωκράτη Άνθη και Κ. Παναγιώτη Καίσαρη. Σπούδασε Μπαρόκ και σύγχρονη τρομπέτα στην Ακαδημία Ferenc Liszt στην Βουδαπέστη όπου έλαβε Master με τιμητική διάκριση. Σπούδασε πιάνο στο ωδείο Ωρφείο Αθηνών και Ωδείο Αθηνών από όπου έλαβε το πτυχίο πιάνου με βαθμό Άριστα παμψηφεί.

Είχε λάβει μέρος σε πολλά σεμινάρια και Master class με διακκεκριμένους Έλληνες και ξένους καθηγητές όπως τους: Κωνσταντίνο Νόνη, Νίκο Ξανθούλη, Σωκράτη Άνθη, Παναγιώτη Καίσαρη, Ιωάννη Καραμπέτσο, Bo Nilson, Timothei Dokshizer, Fritz Dammrow, Otto Shauter, Fred Mills αλλά και στην μουσική ακαδημία της Κέρκυρας. Είχε συμπράξει ως σολίστ με την Καμεράτα-Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, Συμφωνική Ορχήστρα Ωδείου Αθηνών και Συμφωνική Ορχήστρα Νέου Ψυχικού.
Είχε εργαστεί ως πρώτη τρομπέτα στο θέατρο Ακροπόλ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής επί τρείς συνεχείς χρονιές όπως και στη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεσογείου το 2010. Είχε εργασθεί ως έκτακτος μουσικός με την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών καθώς και με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ. Επίσης έχει συμπράξει ως σολίστ με την Πειραματική Ορχήστρα και Όπερα Δωματίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Είχε αποσπάσει για τρεις συνεχείς χρονιές το πρώτο βραβείο στους Πανελλήνιους διαγωνισμούς χάλκινων πνευστών του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας. Σημαντική συνεργασία ως σολίστ με την Ορχήστρα Εγχόρδων Πατρών με το περίφημο έργο, Β-minor mass του Johann Sebastian Bach, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης όπως και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Από το 2010 μέχρι και σήμερα είναι καθηγητής στο μουσικό Σχολείο Αργολίδος και Αρχιμουσικός στην Φιλαρμονική ορχήστρα πνευστών Άργους.

Το «αντίο» της ΕΛΜΕ Αργολίδας

Αναλυτικά, το συλλυπητήριο μήνυμα της ΕΛΜΕ Αργολίδας για την απώλεια του εκπαιδευτικού:

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αργολίδας εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για τον αδόκητο  θάνατο  του νέου συναδέλφου Ηλία Δημόπουλου.

 

Ο Ηλίας Δημόπουλος εργάστηκε στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας και υπήρξε  εκτός από ταλαντούχος μουσικός, ικανός παιδαγωγός, αγαπητός και σεμνός συνάδελφος. Το θλιβερό άγγελμα  του ξαφνικού και αναπάντεχου θανάτου του συντάραξε ολόκληρη την εκπαιδευτική μας κοινότητα.

Το  ΔΣ της ΕΛΜΕ Αργολίδας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του στους οικείους του και τους εύχεται δύναμη και κουράγιο.

Χρηματικό ποσό για φιλανθρωπικό σκοπό θα διατεθεί στη μνήμη του.

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.