• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

Το πρώτο κύμα καταλήψεων σε σχολεία της Κέρκυρας - Τα αιτήματα

September 27, 2021 4568

 

Το πρώτο κύμα καταλήψεων σε σχολεία της Κέρκυρας ξεσηκώθηκε σήμερα και αναμένεται να φουσκώσει από αύριο. Η κυβερνητική πολιτική που αλλάζει το DNA του δημόσιου σχολείου με Τράπεζα θεμάτων και Ελάχιστη Βάση εισαγωγής που στενεύει την πρόσβαση στα παιδιά των πιο αδύνατων τάξεων σε συνδυασμό με άλλα μέτρα για την αξιολόγηση – αυτονομία των σχολείων που οδηγούν σε κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών και σχολείων προκαλούν θύελλα αντιδράσεων στην εκπαιδευτική κοινότητα. Μαζί με αυτά και η έλλειψη μέτρων προστασίας από την πανδημία.

Στην Κέρκυρα τουλάχιστων πέντε σχολεία βρίσκονται υπό κατάληψη. Συγκεκριμένα το 1ο-2ο Λύκειο το 2ο ΕΠΑΛ, το 4ο Λύκειο και της Λευκίμμης.

Τα κυριότερα αιτήματα αφορούν την αραίωση των μαθητών ανά τμήμα λόγω πανδημίας, μέτρα προστασίας και φυσικά την κατάργηση της Τράπεζας θεμάτων και την Ελεύθερη βάση εισαγωγής.

Σύμφωνα με το κείμενο των αιτημάτωντων μαθητών του 1ου – 2ου Λυκείου, οι λόγοι της κατάληψης είναι οι εξής:

1.Το σχολικό έτος 2019 – 2020 λόγω της πανδημίας η ενδοσχολική εκδρομή της τότε 1ης Λυκείου ακυρώθηκε. Το χρηματικό ποσό της προκαταβολής (150 ευρώ) δεν επιστράφηκε ποτέ, ούτε μετά την πάροδο των 18 μηνών όπως είχε ειπωθεί από το σχολείο.

2.Ζητούν την επαναφορά της τράπεζας θεμάτων για τους μαθητές που έχουν γεννηθεί μετά το 2004, μετά και από ενάμισι χρόνο κλειστών σχολείων και τηλεκπαίδευσης.

3.Αύξηση εξεταστέας ύλης σε μαθήματα γενικής παιδείας αλλά και κατεύθυνσης, μετά από ένα σχετικά μεγάλο διάστημα εξ αποστάσεως παράδοσης μαθημάτων.

4.Αλλαγή συντελεστών της ελάχιστης βάσης εισαγωγής για την εισαγωγή υποψηφίων στα πανεπιστήμια, με αποτέλεσμα να σημειωθεί πτώση σε ένα τεράστιο ποσοστό μαθημάτων όπου κατάφεραν να περάσουν σε κάποια σχολή, ανεξάρτητα της προσπάθειάς τους. Ανεβάζοντας έτσι το βαθμό δυσκολίας σε ένα επίπεδο το οποίο η δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν προσφέρει τις γνώσεις.

Επίσης υποστηρίζουν ότι τα πέντε τμήματα της Β΄τάξης του 2ου Λυκείου μειώθηκαν σε 4, με αποτέλεσμα οι μαθητές να στριμώχνονται και να υπάρχει πρόβλημα συνωστισμού.

Να σημειωθεί ότι και οι καθηγητές βρίσκονται σε κινητοποιήσεις Σε σύνολο 6 σχολείων που τέθηκε το θέμα της αξιολόγησης και στα 6 σχολεία με ευρεία πλειοψηφία, οι Σύλλογοι Διδασκόντων αποφάσισαν αποχή.

Αναφορικά με την τηλεκπαίδευση στα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη, η ΕΛΜΕ με ανακοίνωσή της τονίζει μεταξύ άλλων:

«1. Διαστρεβλώνεται ο παιδαγωγικός μας ρόλος

  1. Μετατρεπόμαστε σε μηχανισμό καταστολής κοινωνικών διαμαρτυριών και αγώνων και γινόμαστε ένας ιδιότυπος μηχανισμός «lock out»
  2. Αλλοιώνεται ο χαρακτήρας της Δημόσιας Εκπαίδευσης
  3. Καλούμαστε να κάνουμε μάθημα σε κλειστά σχολεία, με αποκλεισμούς μαθητών και υποχρεωτική – εκδικητική απουσία.
  4. Καλούμαστε να εφαρμόσουμε διαταγές που απέχουν από την ζώσα πραγματικότητα, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα προβλήματα σε υποδομή κι εξοπλισμό, τόσο των μαθητών, όσο και των εκ-παιδευτικών.

Καθίσταται αδύνατη τη συμμετοχή μας στην τηλεκπαίδευση και ως εκ τούτου θα είμαστε κάθε μέρα από το πρωί έξω από τα σχολεία μας, γιατί η θέση μας είναι στο σχολείο και δίπλα στους μαθητές μας.»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search