• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας στέκεται στο πλευρό των υγειονομικών και των εκπαιδευτικών στη μάχη που δίνουν για καλύτερη Υγεία και Παιδεία

October 05, 2021 4948

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας στέκεται στο πλευρό των υγειονομικών και των εκπαιδευτικών στη μάχη που δίνουν για καλύτερη Υγεία και Παιδεία, μία μάχη που μας αφορά όλους. Τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας

Η ανακοίνωση

Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στην Υγεία και την Παιδεία δίνουν εδώ και καιρό σοβαρή μάχη ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.
Η διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση ανέδειξε τα τεράστια προβλήματα και τις ελλείψεις στη δημόσια υγεία. Η ζωή μας αποτελεί δυσβάσταχτο κόστος για την Κυβέρνηση που αρνείται πεισματικά να στελεχώσει τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας κλπ. Η κατάσταση και στην Κέρκυρα είναι ίδια. Οι εργαζόμενοι υγειονομικοί βιώνουν ήδη την 3η αναστολή των αδειών τους ωθούμενοι σε εξάντληση και απόγνωση. Την ίδια ώρα τα δώρα προς τον ιδιωτικό τομέα υγείας, τις κλινικές, τα μεγάλα διαγνωστικά συνεχίζονται χωρίς σταματημό.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου επιλέγει την καταστολή και τις πειθαρχικές διαδικασίες ενάντια σε όσους αναδεικνύουν τα προβλήματα και σε όσους διεκδικούν λύσεις. Προετοιμάζουν και με αυτό τον τρόπο το κλίμα για την εφαρμογή του «νέου ΕΣΥ» που θα στρώσει κόκκινο χαλί στους ιδιώτες, θα προχωρήσει σε νέες συγχωνεύσεις και καταργήσεις δόμων υγείας και πρόνοιας.
Την ίδια αντιμετώπιση έχουν και οι εκπαιδευτικοί που την προηγούμενη βδομάδα βρήκαν απέναντι τους τα ΜΑΤ και τις ΑΥΡΕΣ. Η Κυβέρνηση δείχνει έτσι ότι το δόγμα της είναι η επιβολή με κάθε μέσο των μέτρων και των πολιτικών που έχουν απορρίψει όλοι οι φορείς της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Η αγωγή της Κεραμέως που έβγαλε παράνομη την απεργία με βάση τις διατάξεις του νόμου – εκτρώματος Χατζηδάκη παίρνει την αποφασιστική απάντηση των συνδικαλιστικών οργάνων των εκπαιδευτικών. Η μάχη τους ενάντια στο «νέο σχολείο» της κατηγοριοποίησης, της αποκέντρωσης, της υποβάθμισης της γνώσης συνεχίζεται. Η αξιολόγηση
που προπαγανδίζει η Κυβέρνηση, δεν επιδιώκει να κάνει τους εκπαιδευτικούς καλύτερους αλλά πιο υποταγμένους, πιο πειθήνιους για να εφαρμόζουν όσα θέλει το Υπουργείο.
Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας στέκεται στο πλευρό των υγειονομικών και των εκπαιδευτικών στη μάχη που δίνουν για καλύτερη Υγεία και Παιδεία, μία μάχη που μας αφορά όλους.
Στηρίζουμε την κινητοποίηση των υγειονομικών σωματείων, την Τρίτη 5 Οκτώβρη στις 10 το πρωί, έξω από την πύλη του Νοσοκομείου, και την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών σωματείων την ίδια μέρα, στις 6 το απόγευμα, στην Ανουντσιάτα.
Η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση των αγώνων δεν θα περάσει!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search