• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Κέρκυρας για την Απεργία στις 4/11

October 25, 2021 3655

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Κέρκυρας για τη συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία του κλάδου στις 4 Νεομβρίου.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με τον αγώνα μας διεκδικούμε οργανωμένα & αποφασιστικά:
Την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) στον κλάδο με ουσιαστικές αυξήσεις στα μεροκάματα, βελτίωση των όρων δουλειάς και ασφάλισης.

Κατώτερο μεροκάματο: εργάτη 50 € – βοηθού 53 € – τεχνίτη 56 €, ως βάση υπολογισμού για τη διαμόρφωση του μεροκάματου (τριετίες, προσαυξήσεις).

Την αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.

Την οικονομική στήριξη εργαζομένων και ανέργων για την ανακούφιση από το μεγάλο κύμα ακρίβειας και ανατιμήσεων.

Να διευρυνθούν οι προϋποθέσεις για τη λήψη του εποχικού επιδόματος από περισσότερους οικοδόμους & εργαζόμενους στις Κατασκευές.

«Να μείνει στα χαρτιά» ο νόμος – έκτρωμα για τα Εργασιακά, την ποινικοποίηση των αγώνων, την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος της Απεργίας.

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, ΤΩΡΑ καθαρισμός των ποταμιών, αποστράγγιση των καναλιών, άμεση καταγραφή και αποκατάσταση των πλημμυροπαθών στο 100%.

Συνάδελφοι, είναι πολλά τα χρόνια που η μια κυβέρνηση πατώντας στα αντεργατικά μέτρα της προηγούμενης ,ξεχρεώνοντας γραμμάτια στους μεγάλους κατασκευαστές, συνολικά στο μεγάλο κεφάλαιο, έχει τσακίσει τα δικαιώματα μας, μας παίρνει πίσω κατακτήσεις αιώνων, και όλα αυτά για να μπορούν να έχουν όλο και περισσότερα κέρδη και στην ανάπτυξη αλλά πολύ περισσότερο σε περιόδους κρίσης, μονά –ζυγά δικά τους δηλαδή. Τώρα είμαστε πιο έμπειροι για να κατανοήσουμε ότι η προστασία της ζωής μας περνάει μέσα από τα δικά μας χέρια, τους δικούς μας αγώνες.

Τώρα δεν δικαιολογείται κανένας να τρέφει αυταπάτες και προσδοκίες ότι κυβερνήσεις και μεγαλοεργοδοσία θα μας προσφέρουν λύσεις επειδή είναι ανοιχτοχέρηδες και μεγαλόκαρδοι. Χρήμα όπως και οι ίδιοι λένε σίγουρα υπάρχει αλλά στη λίστα ο εργατόκοσμος είναι πολύ πιο κάτω κι απ’ τον τελευταίο. Πόσα υπερπολυτελή ξενοδοχεία έχουμε φτιάξει η έχουμε ανακαινίσει στο νησί μας, σε προκλητικά γρήγορους ρυθμούς, με τεράστιες επιδοτήσεις μέσα από προγράμματα ΕΣΠΑ, δικά μας λεφτά δηλαδή. Φυσικά τα φτιάξαμε με αίμα αλλά ποτέ δεν θα απολαύσουμε τις οικογενειακές μας διακοπές εκεί, αντίθετα εμείς με μια φθινοπωρινή βροχή, λες και πρώτη φορά έπεσε βροχή φθινόπωρο στην Κέρκυρα , θα βγαίνουμε στις ταράτσες να μην πνιγούμε, θα κάνουμε τους κασκαντέρ για να πάρουμε τα παιδιά μας απ’ το σχολείο και θα βλέπουμε τους κόπους μιας ζωής να καταστρέφονται σε μια μέρα. Φυσικά δεν μας φτάνει ο καημός μας, μας αντιμετωπίζουν και ως ανόητους, «φταίει η κλιματική αλλαγή», φταίει «ο έντονος καιρός» φταίμε εμείς που δεν κάτσαμε σπίτι αλλά σίγουρα δεν φταίνε αυτοί που δεν έχουν κάνει έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, που δεν φτιάχνουν σχολεία και νοσοκομεία.

Στη δεκαετή οικονομική κρίση, με τον «μπαμπούλα» της ανεργίας, με δεκάδες αντεργατικούς νόμους, τσακίστηκαν τα μεροκάματα και έκαναν κουρελόχαρτο την ασφάλιση μας. Τότε, μας έλεγαν ότι «μόλις ξεπεραστεί η κρίση θα επανέλθουν τα πράγματα, γι΄ αυτό να κάνουμε υπομονή».

Τώρα, που η οικοδομική δραστηριότητα έχει ανέβει, ξαναβιώνουμε ακόμη πιο οξυμένα τα προβλήματα. Τα μεροκάματα μένουν καθηλωμένα και η ασφάλιση, το ένσημο μας, είναι ακόμη πιο χαμηλά, αφού η μεγαλοεργοδοσία μας κλέβει τα ένσημα και τα κολλάει με τις χαμηλότερες αποδοχές.

Ο ΕΦΚΑ δέχεται προκλητικά 30 ευρώ οικοδομικό ένσημο για συναδέλφους που έχουν στις πλάτες τους πολλά χρόνια δουλειάς στον κλάδο. Η βιομηχανία των υπεύθυνων δηλώσεων στα ΚΕΠ, για το οικοδομικό ένσημο, δεν απαλλάσσει σε καμία περίπτωση τις ευθύνες του ΕΦΚΑ για το πλιάτσικο που γίνεται. Η παντελής έλλειψη των μηχανισμών ελέγχου του ΕΦΚΑ οπλίζει το χέρι της μεγαλοεργοδοσίας να αρπάζει την ασφάλιση του οικοδόμου.

Ο υπουργός Εργασίας και η κυβέρνηση της ΝΔ είναι λαλίστατοι και αποτελεσματικοί να ψηφίζουν, μαζί με τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, νόμους για να μειώσουν μισθούς και δικαιώματα, αλλά κάνουν τους ανήξερους για την κλοπή των ενσήμων μας και την εισφοροδιαφυγή. Με το νόμο – έκτρωμα δίνουν όλα τα όπλα στην εργοδοσία να κλέβει τον ιδρώτα μας, να εκβιάζει για μικρότερα μεροκάματα.

Επίσης, τεράστιες είναι οι ευθύνες και των προηγούμενων κυβερνήσεων, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, που από κοινού προώθησαν και στηρίζουν μέτρα που υπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων και όχι των πολλών, που παλεύουμε με το μεροκάματο να εξασφαλίσουμε τα αναγκαία για την οικογένεια μας.

Δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε σαν είλωτες για να θησαυρίζουν οι μεγαλοκατασκευαστές και οι μεγαλοεργολάβοι.

Συνάδελφοι, σε αυτές τις συνθήκες αποκτά μεγάλη σημασία ο αγώνας να υπογράψουμε ΣΣΕ για τους οικοδόμους και τους εργαζόμενους του κλάδου που εκπροσωπεί η Ομοσπονδία μας.

Η υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις θα κατοχυρώσει το ύψος του κατώτερου μεροκάματου και θα εξασφαλίσει να μην κολλιούνται τα ένσημα μας με μεροκάματο «ξεφτίλα» που επιδρά στο δωρόσημο, στα επιδόματα, στη σύνταξη. Θα γίνει ο κυματοθραύστης απέναντι στην προσπάθεια της εργοδοσίας να αξιοποιήσει το νόμο Χατζηδάκη απαιτώντας μικρότερα μεροκάματα και απλήρωτες υπερωρίες. Θα είναι ανάσα και ανακούφιση από τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.

Με την υπογραφή ΣΣΕ θα έχουμε στα χέρια μας ένα ισχυρό όπλο για να βελτιώσουμε με την παρέμβαση μας τους όρους δουλειάς μέσα στα εργοτάξια και στους χώρους δουλειάς.

Κυβέρνηση και εργοδοσία γνωρίζουν ότι θα δυσκολευτούν πολύ αν δυναμώσει ο αγώνας μας, οι απεργίες και απεργιακές συγκεντρώσεις μας. Γι΄ αυτό το λόγο έχουν φροντίσει με το νόμο Χατζηδάκη να πάρουν μέτρα, ώστε με απειλές και δικαστήρια να ανακόψουν το ποτάμι της οργής που θα ξεσπάσει. Πρώτοι, από όλους, γνωρίζουν ότι τα αντεργατικά μέτρα δεν θα σταματήσουν γιατί το κεφάλαιο χρειάζεται ακόμη πιο ευνοϊκές συνθήκες για την κερδοφορία του. Απαιτεί δουλειά ήλιο με ήλιο, μεροκάματα «ξεφτίλα», μισή ασφάλιση και απλήρωτες ώρες εργασίας. Γι΄ αυτό προσπαθούν «με το μαστίγιο και το καρότο» να μας φοβίσουν να «κάτσουμε στα αυγά μας».

Η απεργία στις 4 Νοέμβρη θα τους δείξει ότι όχι μόνο δεν θα καταφέρουν να βάλουν τους αγώνες μας και τα δικαιώματά μας στο γύψο, αλλά ότι έχουμε τη δύναμη για να επιβάλλουμε το δίκιο μας, να προστατέψουμε τη ζωή μας και να περάσουμε στην αντεπίθεση με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες.

Έχουμε τη δύναμη και θα αγωνιστούμε για να επιβάλλουμε ΣΣΕ με αυξήσεις στα μεροκάματα, να κατοχυρώσουμε και να βελτιώσουμε τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Με τον αγώνα μας να κάνουμε κουρελόχαρτο το νόμο Χατζηδάκη.

Δεν θα επιτρέψουμε σχεδόν στο 2022 να μένουμε ανυπεράσπιστοι στα καιρικά φαινόμενα , λες και ζούμε στην εποχή του Λίθου.

Ήρθε η ώρα να δείξουμε ότι , όταν εμείς οι εργαζόμενοι αποφασίσουμε να αγωνιστούμε, τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει.

Όλοι στον αγώνα – Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 4 ΝΟΕΜΒΡΗ
Όλοι στην συγκέντρωση στις 10:30 π.μ στο Εργατικό Κέντρο

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search