• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ: Να μην περάσει το σαρωτικό αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο - Κινητοποίηση - παράσταση διαμαρτυρίας ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ

April 22, 2020 4825

Να μην περάσει το σαρωτικό αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο διάλυσης  μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων και υπονόμευσης του Δημόσιου σχολείου!

Κινητοποίηση - παράσταση διαμαρτυρίας ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ 

 Παρασκευή 24/4 Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων στις 11.00

Μέσα σε συνθήκες πανδημίας, εγκλεισμού και απαγορεύσεων κυκλοφορίας και συγκεντρώσεων, με κλειστά σχολεία, το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα και θέτει σε δημόσια διαβούλευση το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που αφορά όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. 

Κύριοι άξονες είναι η βάση του 10 προαγωγής για όλες τις τάξεις, η αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων, η τράπεζα θεμάτων σε όλες τις τάξεις του Λυκείου, η εισαγωγή του κόντρα μαθήματος σε κάθε ομάδα προσανατολισμού που γίνονται 3, επαναφορά της διαγωγής και αύξηση ποινών για τους μαθητές, νέες θεματικές από το νηπιαγωγείο και εισαγωγή «εργαστηρίων δεξιοτήτων», επιμορφώσεις εξ αποστάσεως και δια ζώσης με επιμορφωτές-πολλαπλασιαστές, αξιολόγηση σχολικής μονάδας με άξονες και σχέδια δράσης, εσωτερική και εξωτερική, από τον Σεπτέμβρη του 2020, θεσμοθέτηση με ΠΔ της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού, αύξηση του αριθμού των προτύπων, ποινές για τους αναπληρωτές, μείωση εισακτέων και μεταγραφών στα ΑΕΙ, ίδρυση ξενόγλωσσων τμημάτων με δίδακτρα κλπ. Είναι ένα ακόμα σοβαρό βήμα στην αλυσίδα των νέο-συντηρητικών μνημονιακών αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων, στη γραμμή της νεοφιλελελεύθερης ατζέντας ΟΟΣΑ – ΕΕ – ΣΕΒ.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που σε μια περίοδο που είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις και μαζικές κινητοποιήσεις τόσο από εκπαιδευτικούς όσο και από μαθητές και γονείς, υλοποιεί τις αντιεκπαιδευτικές αντιλαϊκές πολιτικές και  φέρνει ένα τέτοιο σαρωτικό νομοσχέδιο για την Παιδεία.

Η μαχόμενη εκπαίδευση με τα εκπαιδευτικά σωματεία στην πρώτη γραμμή δεν θα επιτρέψουμε να περάσουν τα σχέδια τους!

Το εκπαιδευτικό κίνημα, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν, θα αποτρέψει τα σχέδια διάλυσης του δημοσίου σχολείου και των εργασιακών και μορφωτικών δικαιωμάτων, σχέδια που περνούν πρώτιστα μέσα από την πολυπόθητη για κεφάλαιο και κράτος αξιολόγηση.

Καλούμε την Παρασκευή 24/4 στις 11.00 στην  Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων σε κινητοποίηση – παράσταση διαμαρτυρίας με τήρηση των μέτρων προστασίας και κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών από τα σωματεία.

Καλούμε τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της  ΟΛΜΕ να καταδικάσουν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και να δράσουν άμεσα. Συντασσόμαστε σταθερά και μαχητικά με τις αποφάσεις των 77 εκπαιδευτικών σωματείων για Απεργία – Αποχή από κάθε διαδικασία «αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και αυτοαξιολόγησης - αξιολόγησης των σχολικών μονάδων.

ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΩΣ ΚΛΑΔΟΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ:

-          ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ

-          ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

-          ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

-          ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΜΑΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search