• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

Σωματείο εργαζομένων Ψυχιατρικού Τομέα Γ.Ν. Κέρκυρας: Επανεξέταση των αναστολών στο ΕΣΥ

December 07, 2021 5437

 

Επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων Ψυχιατρικού Τομέα προς τον Υπουργό Υγείας.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΑΠΟ: Σωματείο Εργαζομένων
Ψυχιατρικού Τομέα Γ.Ν. Κέρκυρας
ΠΡΟΣ: 1)Υπουργό Υγείας
2) Διοικητή ΓΝΚ2
3) Διοικητή 6ης Υ.Π.Ε

Θέμα : «Επανεξέταση αναστολών στο Ε.Σ.Υ.»
Κύριε Υπουργέ,
Υπό το βάρος του τέταρτου κύματος της πανδημίας το ΕΣΥ βρίσκεται σε πολύ δύσκολή θέση. Οι ήδη υποστελεχωμένες δομές υγείας προσπαθούν να ανταπεξέλθουν τόσο στα αυξημένα περιστατικά νοσηλειών λόγω κορονοιου, αλλά και σε άλλα νοσήματα όπως στον τομέα μας η νοσηρότητα των οποίων (ιδίως των ψυχιατρικών διαταραχών) φαίνεται να έχει αυξηθεί τα τελευταία 2 χρόνια .
Στα ήδη υπάρχοντα οργανικά κενά προστέθηκαν και οι αναστολές εργασίας που σε συνδυασμό με την καραντίνα εργαζομένων λόγω θετικών κρουσμάτων και τις έκτακτες αναρρωτικές δημιουργούν μια κατάσταση υγειονομικού κραχ
Παρότι θεωρούμε τον εμβολιασμό απαραίτητη πρακτική για την προστασία των εργαζόμενων, των οικείων τους και των ασθενών, επισημαίνουμε ότι εμβολιαστική κάλυψη στις δομές υγείας υπερβαίνει το 90% που αποτελεί την υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο κλάδο εργαζομένων ή χώρο εργασίας και επομένως μπορεί ί να διευκολύνει η επιστροφή, με τακτικά tests και σε συγκεκριμένες διαθέσιμες θέσεις και χώρους, των υγειονομικών που παραμένουν ανεμβολίαστοι.
Ουτως ή άλλως το ίδιο το Υπουργείο υγείας έχει νομοθετήσει την παραμονή στην εργασία όσων εξαιρούνται της υποχρεωτικότητας από τις αρμόδιες επιτροπές .
Επιπλέον επισημαίνουμε ότι δεν έχουν όλες οι ειδικότητες έχουν τον ίδιο βαθμό έκθεσης, ούτε σχετίζονται όλοι με την εξυπηρέτηση ασθενών με φυσική παρουσία σε όλα τα πόστα, και και εναλλακτικές μορφές απασχόλησης για τμήμα του προσωπικού όπως οι διοικητικοί που νομοθετήσατε και εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια της Πανδημίας .
Αυτή την ώρα της κρίσιμης μάχης στα νοσοκομεία δεν περισσεύει κανείς, ιδίως έμπειρο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που ενώ για 17-18 μήνες ήταν στην πρώτη γραμμή, τώρα παραμένει ανενεργό και άπραγο λόγω των αναστολών.
Στις σημερινές συνθήκες επιβάρυνσης των Νοσοκομείων , κόπωσης και εξάντλησης του προσωπικού επιβάλλεται να χρησιμοποιηθούν όλες οι εφεδρείες που μπορεί να υπάρχουν. Απαιτούμε πλέον την άρση των αναστολών των συναδέλφων και την άμεση επιστροφή τους στην εργασία και σας καλούμε να αναλογιστείτε και το μέγεθος της ευθύνης που σας αναλογεί για τις πράξεις ή παραλείψεις σας και σε αυτήν την δοκιμασία

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search