• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

Εκκίνηση: Αδιανόητο να εξαρτάται το μέλλον των Φρουρίων μας από την Τράπεζα Πειραιώς

December 09, 2021 6478

 

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης με αφορμή το θέμα της παραχώρησης του Νέου Φρουρίου στο Πνευματικό Ίδρυμα της Τράπεζας Πειραιώς για 50 χρόνια, προκειμένου να λειτουργήσει Μουσείο Τυπογραφίας και Τεχνολογίας του χαρτιού

Η ανακοίνωση της Εκκίνησης

Την ημέρα της διαδικασίας του Δ.Σ., λάβαμε αντί εισήγησης από τη Δήμαρχο, δύο επιστολές από το Επιμελητήριο και την Ένωση Ξενοδόχων (με ημερομηνία 7/12/2021), οι οποίες ζητούσαν να συμφωνήσει το Δημοτικό Συμβούλιο στην παραχώρηση του Νέου Φρουρίου στο Πνευματικό Ίδρυμα της Τράπεζας Πειραιώς για 50 χρόνια, προκειμένου να λειτουργήσει Μουσείο Τυπογραφίας και Τεχνολογίας του χαρτιού. Στην συνεδρίαση του σώματος, εμφανίστηκε μία πολυπληθής αντιπροσωπεία στελεχών της Τράπεζας προεξάρχοντος του Προέδρου της κ. Χατζηνικολάου, όπου μας ανακοίνωσαν λίγο-πολύ ότι η Τράπεζα ήδη έχει συμφωνήσει με το Υπουργείο Πολιτισμού για το ζήτημα, ενώ η έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει τυπικό χαρακτήρα. Ανέφεραν ότι ο λόγος για τον οποίο ζητούν την θετική εισήγηση του Δ.Σ., είναι ότι «δεν νοείται» να είναι η τοπική κοινωνία απέναντι, και στη συνέχεια μας παρουσίασαν με Power Point κάποια βασικά σημεία της μελέτης. Επιπλέον, μίλησαν για παρεμβάσεις στο Νέο Φρούριο, για το εισιτήριο το οποίο κοστολογείται στα 4 ευρώ, για το πάρκινγκ της λαϊκής το οποίο περιλαμβάνεται στη μελέτη και το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από το σχεδιαζόμενο μουσείο. Στην συνέχεια, αφού αποχώρησε η αντιπροσωπεία της Τράπεζας, ακολούθησαν ερωτήσεις από τους δημοτικούς συμβούλους και συζήτηση όπου οι παρατάξεις πήραν θέση, χωρίς να ψηφίσουν, καθώς θα ακολουθήσει άλλη συνεδρίαση του σώματος, με την προϋπόθεση ότι θα σταλούν όλα τα έγγραφα του συγκεκριμένου θέματος. Η θέση των εκπροσώπων των παρατάξεων στη συζήτηση που ακολούθησε ήταν, θετική της κ. Υδραίου, του κ. Καλούδη, του κ. Σαρλή, του κ. Νεράντζη και του ανεξάρτητου Σύμβουλου κ. Ρίγγα, αρνητική του κ. Τρεπεκλή, της ΛΑΣΥ, της Εκκίνησης, της κ. Δρυ και του κ. Καρύδη, ενώ ο κ. Πουλής ήταν επιφυλακτικός.

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ, κατέθεσε τον προβληματισμό της για τον αιφνιδιασμό του σώματος, καθώς προχώρησε το σώμα σε συζήτηση χωρίς να υπάρχει καμία εισήγηση, παρά μόνο δύο επιστολές. Ζητήσαμε να μοιραστούν στους Δημοτικούς Συμβούλουςς όλα τα έγγραφα των συμφωνιών και η παρουσίαση που έγινε. Επίσης θεωρούμε αδιανόητο να αποφασίζει το Υπουργείο Πολιτισμού με μία Τράπεζα για το μέλλον των Φρουρίων της Κέρκυρας, ερήμην της τοπικής κοινωνίας. Με τα στοιχεία που προέκυψαν και παρουσιάστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, η θέση μας είναι αρνητική ως προς το να δοθεί το Νέο Φρούριο ή μέρος του για την δημιουργία του συγκεκριμένου μουσείου, καθώς ιστορικά είναι λάθος (στην Τένεδο υπήρξε το πρώτο τυπογραφείο), ενώ υπάρχουν καταλληλότεροι χώροι για ένα τέτοιο μουσείο, όπως είναι το κτίριο της Τράπεζας στην περιοχή της Σπηλιάς. Η ιδιωτικοποίηση ιστορικών τόπων πέραν όλων των άλλων δημόσιων δομών, είναι ένα από τα αποτελέσματα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, η οποία αποτελεί το βασικό ιδεολογικό δόγμα της Δημοτικής Αρχής. Υπενθυμίζουμε ότι στη συγκεκριμένη δημοτική θητεία ιδιωτικοποιήθηκαν η αποκομιδή απορριμμάτων, η επεξεργασία απορριμμάτων και τα λιμάνια Μπενιτσών και Αλύπας, ανακοινώθηκε ΣΔΙΤ για τα φράγματα, αποφασίστηκε να πάρει ο Δήμος χρήματα αντί γης όσον αφορά την επένδυση του IKOS στο Club Mediteranne και επιχειρήθηκε η ιδιωτικοποίηση των δημοτικών σφαγείων, τα οποία είναι τα πιο χαρακτηριστικά κατορθώματα της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search