• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

Σιωπητήριο για το καλό μας

January 05, 2022 474

 

Άντα Ψαρρά

Η μουσική είναι πλέον η νέα απειλή για τη δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όχι τα τραγούδια του συχωρεμένου του Μίκη, αλλά όλα τα τραγούδια απαγορεύεται να ακούγονται σε χώρους που μαζεύονται άνθρωποι. Σήμανε το Μαξίμου σιωπητήριο για να μάθουμε οι βάρβαροι να το βουλώνουμε επιτέλους και να μη διασπείρουμε κι άλλο την πανδημία με φωνές, ντραμς και κιθάρες.

Να μάθουμε να πίνουμε καθιστοί κι όχι όρθιοι ένα ποτό στα γρήγορα και μετά τρέχοντας σπίτι ή το πολύ πολύ σε μια εκκλησία που ακόμα επιτρέπεται στους παπάδες να ψάλλουν τροπάρια. Εξαιρούνται βέβαια όσοι καλλιτέχνες σπεύδουν στις μουσικές εκπομπές των καναλιών, για να ψυχαγωγήσουν τους δύσμοιρους πολιορκημένους στις πολυκατοικίες τους. Εξαιρούνται επίσης όσοι δέχονται να τραγουδήσουν για την πάρτη του δημάρχου της μεγάλης… σπατάλης ή οι τραγουδιστές που πάνω σε φορτηγά τραγουδούν στο Μαξίμου.

Οι καλλιτέχνες διαμαρτύρονται για τον αφανισμό τους, αλλά ποιος δίνει σημασία όταν την ίδια μοίρα έχουν και οι στρατιώτες της πρώτης γραμμής άμυνας στα νοσοκομεία. Κι αν κάποιοι τολμάνε να διαμαρτυρηθούν δημόσια και διαδικτυακά είναι απλό: λογοκρίνονται τα προφίλ τους κι ας λένε οι κουτόφραγκοι ότι στην Ελλάδα περιορίζεται επικίνδυνα η ελευθερία της έκφρασης και της ενημέρωσης. Εξάλλου η κυβέρνηση ψήφισε τους περιορισμούς των επικίνδυνων ειδήσεων!

Και τι απέμεινε να επιτρέπεται άραγε; Οι μαθητές στις πολυάριθμες τάξεις, οι φοιτητές στα αστυνομοκρατούμενα ΑΕΙ, οι στριμωγμένοι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και στο μετρό, οι φαντάροι στα στρατόπεδα, οι συνταξιούχοι στις ουρές στον ΕΦΚΑ, οι κρατούμενοι και οι πρόσφυγες απομονωμένοι στις φυλακές τους και τόσα άλλα. Έτσι σιωπηλά θα γλιτώσουμε από την πανδημία, έτσι σιωπηλά θα μένουμε σπίτι. Η Ελλάδα διδάσκει ξανά πολιτισμό: η μουσική βλάπτει σοβαρά την υγεία! Κι άντε μετά να τρέχουν οι ειδικοί να πείσουν τους πολίτες ότι πρέπει να εμβολιαστούν.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search