• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

Επιλογή των «αρίστων» Π.Ε. Κέρκυρας με μη διαφανείς διαδικασίες

February 08, 2022 3787

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφέρειας Ιονίων καταγγέλλει την "επιλογή των «αρίστων» υποψηφίων στις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού για την Π.Ε. Κέρκυρας με μη διαφανείς διαδικασίες, με υπογραφή της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων"

Η ανακοίνωση

“Η μη τήρηση της αξιοκρατίας και η επιλογή των «αρίστων» υποψηφίων στις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού για την Π.Ε. Κέρκυρας με μη διαφανείς διαδικασίες, με υπογραφή της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, είναι μια ιστορία που επαναλαμβάνεται, δυστυχώς για τους άνεργους πολίτες του νησιού.

Συγκεκριμένα, μετά τις προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν λόγω του covid – 19, χωρίς κριτήρια και με fast track διαδικασίες, σχετική και η με αριθμ. πρωτ. 4/8-3-21 ανακοίνωσή μας, η ιστορία επαναλαμβάνεται και για τις προσλήψεις λόγω έκτακτων αναγκών εξαιτίας της κακοκαιρίας με την ονομασία «Μπάλλος».

Με μια προκήρυξη που ανακοινώθηκε παραμονές Χριστουγέννων, χωρίς κριτήρια για τους υποψηφίους, κάτι που αντίκειται στη νομοθεσία που η ίδια η προκήρυξη αναφέρει (Νόμος 4765/21), καλούνταν όσοι ενδιαφέρονταν να καταθέσουν δικαιολογητικά στο διάστημα πέντε ημερών συμπεριλαμβανομένων και των αργιών των Χριστουγέννων.

Ορίστηκε, μετά και τον σάλο που είχε δημιουργηθεί, από παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης για την προηγούμενη διαδικασία (προσλήψεις λόγω αναγκών για τον covid-19), τριμελής επιτροπή υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, χωρίς αναπληρωματικά μέλη, από την οποία μετά από διάστημα πάνω του μηνός, αναρτήθηκε πρακτικό επιλογής προσληφθέντων χωρίς να αιτιολογεί με ποιον τρόπο και ποια μόρια επιλέχτηκαν οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι.

Ακολούθησε η απόφαση πρόσληψης των υποψηφίων, στην οποία μνημονεύεται το υπ’αριθμ. πρωτ. 2168/11-01-2022 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, που απευθυνόταν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, υπογεγραμμένο από Διευθύντρια του εν λόγω Υπουργείου, το οποίο καταργεί στην ουσία τον Ν. 4765/21, και είναι μεταγενέστερο της ανακοίνωσης της προκήρυξης, και έτσι υποθετικά καλύπτεται η Περιφερειακή Αρχή για την έλλειψη κριτηρίων που δεν συμπεριλήφθησαν στην προκήρυξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς που ανήκει στον ίδιο φορέα, ακολουθήθηκε ορθώς η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία”.

Με αφορμή τα ανωτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Κέρκυρας επανέρχεται και

Τονίζει την αναγκαιότητα της τήρησης των αναγκαίων διαδικασιών, ουσιαστικών και τυπικών, ώστε να διασφαλίζεται η διαφάνεια και η στοιχειώδης αξιοκρατία, ιδιαίτερα σε μια εποχή με οξύτατα οικονομικά προβλήματα στην κοινωνία και όχι να εμπαίζονται οι άνεργοι πολίτες του νησιού.

Καταδικάζει ενέργειες και διάτρητες διαδικασίες που δε διέπονται από νομιμότητα στη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και καλεί τους συναδέλφους να μην επηρεάζονται από οποιαδήποτε πολιτική παρέμβαση.

Ζητά την κάλυψη των οργανικών θέσεων άμεσα με μόνιμο προσωπικό με αδιάβλητη διαδικασία καθώς και με αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια και όχι με προσωρινές λύσεις που στην ουσία αποτελούν «μπάλωμα» και όχι λύση στο πρόβλημα της τραγικής υποστελέχωσης των υπηρεσιών .

Καλεί τους Περιφερειακούς Συμβούλους, μέσα από τις αρμοδιότητες που απορρέουν από τον ρόλο τους, για παράδειγμα μέλη οικονομικής επιτροπής, να πάρουν θέση ώστε να διασφαλίζεται η διαφάνεια και η στοιχειώδης αξιοκρατία για όλους τους πολίτες.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search