• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

Επίσκεψη στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Κέρκυρας(Ε.Ε.Ε.Ε.Κ)

February 08, 2022 4162

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ)

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κέρκυρας, επισκέφτηκε πρόσφατα η Λαϊκή Συσπείρωση με την Αλεξάνδρα Μπαλού, ένα ιδιαίτερο σχολείο, με μαθητές με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές ανάγκες, το οποίο έχει αφεθεί χωρίς την αναγκαία στήριξη και φροντίδα από κρατικούς φορείς, κυβέρνηση και τοπική διοίκηση.

Στην συζήτηση που είχαμε με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου ήταν φανερή η αγάπη τους για τους μαθητές τους, η έγνοια τους για την ολοκληρωμένη μορφωτική και κοινωνική τους ανάπτυξη, αλλά και η αγωνία τους για την επόμενη μέρα, αφού καμία κρατική πρόνοια δεν υπάρχει για τα παιδιά μετά την αποφοίτησή τους.

Μεγάλα και μικρότερα προβλήματα όχι μόνο παραμένουν άλυτα αλλά οξύνονται. Ακόμα ένα αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό της Ειδικής αγωγής, της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων από το κράτος στους Δήμους, αλλά και το γεγονός ότι οι ουσιαστικές αναγκαίες και άμεσες λύσεις στα προβλήματα του ΕΕΕΕΚ Κέρκυρας δεν είναι στην πρώτη σειρά των προτεραιοτήτων ούτε του Κράτους ούτε της τοπικής Διοίκησης. Μερικά στοιχεία αρκούν για να επιβεβαίωση όσων αναφέρουμε.

1. ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ. Το σχολείο στεγάζεται σε ένα ακατάλληλο ενοικιαζόμενο κτίριο. Οι μικρές αίθουσες έχουν δημιουργηθεί με χωρίσματα από γυψοσανίδες. Το εργαστήριο μαγειρικής χωρίστηκε με ντουλάπες προκειμένου να δημιουργηθεί ένας μικρός χώρος για την προετοιμασία των εκπαιδευτικών.

2. ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Το σχολείο βρίσκεται πάνω στον γνωστό δρόμο καρμανιόλα, για όλους, (Εθν. Λευκίμμης) χωρίς φανάρι. Πολλά παιδιά φτάνουν με τα πόδια στο σχολείο, επίσης είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να βρεθεί κάποιος μαθητής από την αυλή στο δρόμο.

3. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ χωρίς τον αναγκαίο εξοπλισμό. Ένα παράδειγμα αποτελεί ότι το 6ωρο εβδομαδιαίο μάθημα κηπουρικής γίνεται σε ένα κοντέινερ με -2βαθμούς θερμοκρασία. Αναγκαία υποδομή ένα θερμοκήπιο το κόστος του οποίου είναι ελάχιστο, σε σχέση με τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση για «ποδοτένις», για εκδηλώσεις για τα 40χρόνια της ΕΕ ή άλλου είδους επικοινωνιακές φιέστες.

4. ΜΕΤΑΦΟΡΑ μαθητών. Ένα αχρησιμοποίητο αυτοκίνητο βρίσκεται ακινητοποιημένο στην αυλή, χωρίς οδηγό και χωρίς πινακίδες αφού δεν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας. Την ίδια ώρα που είναι γνωστές οι δυσκολίες και το κόστος για την εξεύρεση ΜΜΜ για τα δρομολόγια των μαθητών Περιφέρεια και Δήμος ποιούν την νήσσαν.

Η λειτουργία του σχολείου στηρίζεται στην προσφορά των εκπαιδευτικών που είναι πολύ μεγαλύτερη των καθηκόντων τους και των αρμοδιοτήτων τους, στην προσπάθεια των μαθητών, των γονιών αλλά και στην αλληλεγγύη που εκφράζουν συμπολίτες μας.

Είναι γεγονός πως η πολιτική όλων των κυβερνήσεων έχει ως αποτέλεσμα, ελλείψεις σε εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό και ακατάλληλες κτιριακές υποδομές που καθιστούν την καθημερινότητα μαθητών, εκπαιδευτικών και δυσβάσταχτη και απαγορευτική για την ουσιαστική επιστημονική και παιδαγωγική παρέμβαση, με τους γονείς να σηκώνουν το σταυρό του μαρτυρίου χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη από την πλευρά της πολιτείας και των θεσμών της.

Η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Ειδικής Αγωγής δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα και αφορά όλη την κοινωνία, την κάθε οικογένεια.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε ευθύνη μας την ανάδειξη του προβλήματος με όλους τους τρόπους Για να βγουν στο προσκήνιο τα προβλήματα του ΕΕΕΕΚ και να δρομολογηθούν λύσεις άμεσες και μακροπρόθεσμες.

Για την ανάγκη κάλυψης όλων των πραγματικών αναγκών, ιδιαίτερα για μόνιμες προσλήψεις, σ' όλα τα ειδικά σχολεία, να εξοικονομηθούν κονδύλια και να μπουν σε προτεραιότητα, να προγραμματιστεί ΝΕΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ, να παρθούν μέτρα για ασφαλή μεταφορά των παιδιών από και προς τα σχολεία.

Θα παλέψουμε γι' αυτά έχοντας καθαρό ότι χωρίς αγώνα και διεκδίκηση δε θα επιλυθεί κανένα ζήτημα.

 

08-02-2022

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search