• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΠΕ – ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 19:30 στην ΑΝΟΥΝΤΣΙΑΤΑ

March 02, 2022 3108

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΠΕ – ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 19:30 στην ΑΝΟΥΝΤΣΙΑΤΑ

ü Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στα επιθετικά σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. στην Ουκρανία

ü Αντιπολεμικός αγώνας τώρα ενάντια στους επικίνδυνους, πολεμοχαρείς, ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς

Ως εκπαιδευτικοί δεν μπορούμε να σταθούμε σιωπηροί, απαθείς και απλοί τηλεθεατές σε όλα αυτά που συμβαίνουν για άλλη μια φορά στην ευρύτερη γειτονιά μας. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία επαναφέρει μνήμες και ζητήματα από σύγχρονες αντίστοιχες επιθετικές, πολεμικές διαδικασίες, όπως στη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, τη Συρία. Η εγγύτητα του γεγονότος ταράζει, όμως δεν είναι ούτε πρωτόγνωρη και δυστυχώς, ούτε αιφνίδια.

Το χρονικό αυτού του προαναγγελθέντος πολέμου είναι αποτέλεσμα των γεωπολιτικών, οικονομικών συμφερόντων, του οικονομικού πολέμου και -άρα- των παιχνιδιών εξουσίας, μετά την ανατροπή της Σοβιετικής Ένωσης και των χειρισμών από πλευράς ΝΑΤΟ, Ε.Ε, ΡΩΣΙΑΣ και ΚΙΝΑΣ.

Την ώρα που η λαϊκή οικογένεια:

- Επιβαρύνεται με τις ανατιμήσεις στο ρεύμα και στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης

- Βρίσκεται αντιμέτωπη με την πανδημία, ως αποτέλεσμα των ελλιπών μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και με το Εθνικό Σύστημα Υγείας να παραμένει αθωράκιστο

- Βιώνει φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, μαζικές απολύσεις, κλείσιμο εργοστασίων και επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, όπως η ΛΑΡΚΟ

- Βάζει όλο και βαθύτερα το χέρι στην τσέπη για τη μόρφωση και τις σπουδές των παιδιών της

η κυβέρνηση δίνει δις ευρώ για ΝΑΤΟϊκές εξοπλιστικές δαπάνες κι εμπλέκει όλο και περισσότερο τη χώρα στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ø Η κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθώντας την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, έχει προσδέσει τη χώρα μας στα σχέδια των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ. Η πενταετής συμφωνία για τις αμερικανικές βάσεις μετατρέπει την Ελλάδα σε επιθετικό προγεφύρωμά τους, καθιστώντας την στόχο του αντίπαλου μπλοκ και προκαλώντας μεγάλους κινδύνους για τον λαό μας. Είναι ορατός ο κίνδυνος μιας ευρύτερης ανάφλεξης στην Ευρώπη, με την ξεκάθαρη εμπλοκή του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, ως αποτέλεσμα της πολεμικής σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Μεγάλη είναι η ανησυχία του λαού και της νεολαίας μας για αυτές τις εξελίξεις.

Ø Οι αντιπαραθέσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με τη Ρωσία στο Ουκρανικό μέτωπο εγκυμονούν νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, με καταστροφικές επιπτώσεις για όλους τους λαούς στην περιοχή και στην οποία δεν έχουμε καμία δουλειά να εμπλακούμε.Η μεταφορά βαριού εξοπλισμού και στρατιωτικών δυνάμεων στην κεντρική και την ανατολική Ευρώπη από τις δεκάδες βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη χώρα μας, με σκοπό την περικύκλωση της Ρωσίας, βάζουν στο στόχαστρο των ανταγωνισμών τους τον ελληνικό λαό.

 

· Γιατί οι βάσεις των ΗΠΑ σε ελληνικό έδαφος δεν αφορούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

· Γιατί τα Rafale δεν θα αναχαιτίζουν τούρκικα πολεμικά αεροσκάφη που είναι στην ίδια με μας λυκοσυμμαχία.

· Γιατί οι φρεγάτες που αγοράζουμε θα περιπολούν όπου το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και οι Αμερικανοί έχουν συμφέροντα κι όχι στα νησιά μας.

· Γιατί τα πυρηνικά που παρκάρουν σε ελληνικό έδαφος, προορίζονται να πλήξουν στόχους που δεν έχουν σχέση με την αμυντική ικανότητα της χώρας.

· Γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις στέλνουν ένοπλες δυνάμεις στο Κόσσοβο, στον Περσικό, στο Αφγανιστάν, κι αύριο στην Ουκρανία, αντί να θωρακίζουν την κυριαρχία μας σε αέρα, θάλασσα και έδαφος. Μόλις την Κυριακή, η κυβέρνηση απέστειλε στην Ουκρανία, πολεμικό υλικό αναβαθμίζοντας τη συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κι εμπλέκοντας μας όλο και περισσότερο, κίνηση που εγκυμονεί ακόμα περισσότερους κινδύνους για τον ελληνικό λαό. Μάλιστα, η κυβέρνηση, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποστολής και αεροσκαφών στην περιοχή!

Ø Οι ΗΠΑ προωθούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών ανασυγκροτώντας το ΝΑΤΟ επιχειρώντας να στρατεύσουν την Ευρώπη στα σχέδιά τους, όχι μόνο με την παρουσία αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων, αλλά απαιτώντας την ενεργό συμμετοχή από τους συμμάχους τους με νέες κούρσες εξοπλισμών. Είναι πρόκληση να εμφανίζονται οι ΗΠΑ ως εκφραστές της ελευθερίας, τη στιγμή που ιστορικά έχουν πρωταγωνιστήσει σε πραξικοπήματα και στρατιωτικές επεμβάσεις. Το ίδιο ισχύει και με την ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση, που υπηρετεί τα συμφέροντα του ευρωπαϊκού κεφαλαίου και τον ανταγωνισμό τους.

Ø Καταδικάζουμε τη “νέα” Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις, που η υπογραφή της τον Οκτώβριο και η επ’ αόριστον ισχύ της, την οποία προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, βάζει το λαό μας σε τεράστιους κινδύνους, μετατρέποντας τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο και σε στόχο αντιποίνων. Γιατί η αναβάθμιση των αμερικανο-νατοϊκών βάσεων και υποδομών, στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο, στο Λιτόχωρο και στη Λάρισα, δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιούνται για τα συμφέροντα των λυκοσυμμαχιών ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Ø Η εμπλοκή της χώρας στην επιθετική πολεμική εκστρατεία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ είναι πολύ επικίνδυνη. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ήδη εμπλέξει την Ελλάδα στην ουκρανική κρίση, με την ενεργοποίηση της στρατηγικής βάσης της Σούδας, την αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης για να αναπτυχθούν προς βορρά αμερικανικά και βρετανικά στρατεύματα, με τον ελλιμενισμό κατασκοπευτικών και άλλων αεροσκαφών, τη συμμετοχή σε ασκήσεις και άλλες ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις κλπ. Η πενταετής συμφωνία με τις ΗΠΑ που έχει συμφωνηθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ, συνέχεια αντίστοιχων συμφωνιών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στη βουλή, προσδένει ακόμα πιο σφικτά τη χώρα στα αμερικανο-ΝΑΤΟϊκά σχέδια.

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές απαιτείται η κινητοποίηση του λαϊκού και του εργατικού κινήματος διεκδικώντας άμεσα:

ü Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος στην Ουκρανία. Να σταματήσει κάθε επέμβαση των ιμπεριαλιστών στη χώρα.

ü Να σταματήσει η εισβολή και να αποχωρήσει τώρα ο ρώσικος στρατός.

ü Να πάψει κάθε επέμβαση των υποκριτών και πολεμοκάπηλων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στο εσωτερικό της Ουκρανίας που εδώ και δεκαετίες επεμβαίνουν στην Ουκρανία και σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

ü Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στην Ουκρανία και στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα, όχι σε ασκήσεις και άλλες κοινές επιχειρήσεις.

ü Όχι στο όργιο των εξοπλισμών – λεφτά για την υγεία, την παιδεία, τους ανέργους, τις κοινωνικές ανάγκες και όχι για όπλα.

ü Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.

ü Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και στη Λάρισα, να κλείσουν άμεσα όλες οι ευρωατλαντικές υποδομές και να μη χρησιμοποιηθούν για επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ανοίξουμε θαρρετά τη συζήτηση μέσα στις τάξεις με τους μαθητές μας:

1. Για τις πραγματικές αιτίες που γενούν τους πολέμους και τις επεμβάσεις. Σε κάθε ιμπεριαλιστικό πόλεμο οι λαοί πληρώνουν με το αίμα τους το μάρμαρο την ίδια στιγμή που οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες όλων των χωρών που συμμετέχουν απομυζούν αμύθητα κέρδη, όπως γίνεται και τώρα με το παιχνίδι της ενέργειας.

2. Να απαντήσουμε στο ψευτοδίλημμα αν θα στηρίξουμε τη Ρωσία ή τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Να αναδείξουμε ότι «όταν συγκρούονται τα βουβάλια, την πληρώνουν πάντα τα βατράχια», ότι ο μόνος ελπιδοφόρος δρόμος για τους λαούς είναι η ενωμένη πάλη τους απέναντι σε όλους όσους μας καταδυναστεύουν για τα κέρδη των λίγων, η πάλη για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση.

3. Να αναδείξουμε τον πραγματικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ που τάχα υπερασπίζονται την ειρήνη και τους λαούς. Η εικόνα, 23 χρόνια πριν, των Γιουγκοσλάβων βρεφονηπιοκόμων να κουβαλούν τις θερμοκοιτίδες στα χέρια για να γλιτώσουν τα βρέφη από τις βόμβες των Αμερικανών και των ευρωπαίων έχει μείνει χαραγμένη στη συλλογική μνήμη.

4. Να απαντήσουμε στις αντιεπιστημονικές θεωρίες που προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας ως εκπαιδευτικοί ότι δήθεν ο πόλεμος είναι προϊόν κάποιων αλλοφρόνων ηγετών. Να εξηγήσουμε τις πραγματικές αιτίες έτσι ώστε οι μαθητές μας να μπορούν να βρουν και τις κατάλληλες απαντήσεις.

5. Τέλος να αναδείξουμε τον βρώμικο ρόλο των εθνικιστικών, ναζιστικών, παρακρατικών ομάδων, που αντίστοιχες δρουν και στη χώρα μας, και το πώς αξιοποιούνται από το σύστημα τις πιο κρίσιμες στιγμές.

Δυναμώνουμε τη φωνή μας!

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Κέρκυρας καλεί:

è Όλους τους εκπαιδευτικούς της Κέρκυρας, να πάρουν σε κάθε σχολείο πολύμορφες πρωτοβουλίες (καλλιτεχνικές, πολιτιστικές, αθλητικές κ.α.) μαζί με τους μαθητές μας. Εκθέσεις ζωγραφικής, happenings και ότι άλλο μπορεί να συμβάλλει στην ανάδειξη της φρίκης του πολέμου, στο ότι οι λαοί είναι αυτοί που πληρώνουν τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

è Τους εκπαιδευτικούς, το λαό της Κέρκυρας, τα συνδικάτα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο, που διοργανώνει από κοινού με την ΕΛΜΕ Κέρκυρας, την Πέμπτη, 3 Μαρτίου, στις 7:30 μ.μ. στην Ανουντσιάτα.

Ο λαός έχει τη δύναμη με την πάλη του να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις και να συμβάλει ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική ειρήνη, τη φιλία, την αλληλεγγύη, τις σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με άλλους λαούς.

 

Βροντοφωνάζουμε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην Ειρήνη και τη Φιλία των Λαών»!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search