• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

Έξι μήνες μετά τον «ΜΠΑΛΛΟ», οι πληγές του οδικού δικτύου στον Βιρό παραμένουν ανοικτές και η Περιφερειακή Αρχή σφυρίζει αδιάφορα - Ορατός ο κίνδυνος σοβαρού τροχαίου δυστυχήματος

April 07, 2022 5989

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΘΕΜΑ ΕΗΔ

Έξι μήνες μετά τον «ΜΠΑΛΛΟ», οι πληγές του οδικού δικτύου στον Βιρό παραμένουν ανοικτές και η Περιφερειακή Αρχή σφυρίζει αδιάφορα - Ορατός ο κίνδυνος σοβαρού τροχαίου δυστυχήματος

Είναι γνωστό πως η περιοχή του Βιρού είναι από τις περιοχές της Κεντρικής Κέρκυρας που επλήγησαν πολύ σοβαρά από τη κακοκαιρία η οποία έπληξε την Κέρκυρα τον περασμένο Οκτώβρη. Μεγάλες κατολισθήσεις διέκοψαν την κυκλοφορία για αρκετές μέρες ενώ το απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο υποχώρησε σε αρκετά σημεία ( άξονας Βρυώνη —Βιρού ( Φώτο 1 & 2 ), στο δρόμο που συνδέει το δρόμο Βρυώνη – Βιρού με το συνοικισμό Καστανιά ( Φώτο 3 & 4 ), στο δρόμο που συνδέει το δρόμο Βρυώνη – Βιρού με τους Καστελάνους Μέσης στην περιοχή Παναγιά και αλλού).

Μέχρι σήμερα, εκτός από μια πρόχειρη αντιμετώπιση της κατολίσθησης που διέκοψε για αρκετές μέρες την κυκλοφορία, τίποτε άλλο δεν έχει αντιμετωπισθεί από την Περιφερειακή Αρχή. Οι πληγές χαίνουν ανοικτές και, χωρίς να θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών, είναι απλώς ζήτημα χρόνου, κατά την άποψη μας, να συμβεί κάποιο σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Ιδιαίτερα στον δρόμο Βρυώνη – Βιρού από τον οποίο διέρχονται καθημερινά σχολικά λεωφορεία, αστικά λεωφορεία αλλά και πολλά φορτηγά είναι θαύμα κατά την γνώμη μας που δεν έχει επισυμβεί μέχρι της στιγμής, τουλάχιστον, κάποιο σοβαρό τροχαίο ατύχημα.

Για να μη θεωρηθεί, όμως, πως εμείς, για λόγους αντιπολιτευτικής τακτικής, ίσως υπερβάλλουμε, αντιγράφουμε τμήμα της αναφοράς του έγκριτου συμπολίτη μας, συνταξιούχου δικηγόρου, Γεώργιου Κυπριώτη:

«…Με την παρούσα μου θέλω, ως μόνιμος κάτοικος Βιρού, να επισημάνω την ύπαρξη ενός μεγάλου κυκλοφοριακού κινδύνου διακόσια περίπου μέτρα πριν το Δημοτικό Σχολείο. Συγκεκριμένα κατά τη διαδρομή του σχολικού Λεωφορείου από Βρυώνη προς το Δημοτικό Σχολείο, στην παραπάνω θέση, οι δεξιοί τροχοί του σχολικού Λεωφορείου πατούν στην ευρισκόμενη σχεδόν στον αέρα άκρη του επαρχιακού δρόμου, με περιορισμένο πλάτος εκεί, που τα χώματα έχουν υποχωρήσει και το έδαφος έχει τελείως αποσαθρωθεί από τις νεροποντές. Το διερχόμενο σχολικό Λεωφορείο, όπως και το αστικό Λεωφορείο της γραμμής Βιρού – Καλαφατιώνων – Βαρυπατάδων, αλλά και τα άλλα μεσαίου μεγέθους και μεγάλα φορτηγά, περνάνε με κίνδυνο να υποχωρήσει η άκρη του δρόμου και τα αυτοκίνητα να πέσουν στον γκρεμό, με απρόβλεπτες συνέπειες, ως προς τον αριθμό και τη ζωή ανθρώπων και κυρίως μικρών μαθητών. Τα ίδια δυσάρεστα αποτελέσματα πιθανολογείται, να συμβούν και όταν δυο επιβατηγά ΙΧ αυτοκίνητα συναντιούνται διερχόμενα στο ίδιο ακριβώς σημείο…. Σφόδρα επικίνδυνο επίσης σημείο του ίδιου επαρχιακού δρόμου είναι και εκείνο, που βρίσκεται σε απόσταση 450 περίπου μέτρα πριν από το ίδιο σχολείο…

Επειδή είμαστε τυχεροί, που μέχρι σήμερα δεν έχουμε θρηνήσει θύματα από τη διέλευση τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα του Σχολικού Λεωφορείου και τις μετακινήσεις του Λεωφορείου του ΚΤΕΛ κατά την εκτέλεση των δρομολογίων του, αλλά και από τη διέλευση και των υπολοίπων οχημάτων.

Επειδή θα πρέπει, να τερματιστεί επί τέλους η παραπάνω επικίνδυνη κατάσταση και να φροντίσει η Περιφερειακή Αρχή για την ομαλή και χωρίς κινδύνους οδική κυκλοφορία στα παραπάνω σημεία.

Επειδή, σε περίπτωση ατυχήματος, η ευθύνη, αστική και ποινική, των αρμόδιων Περιφερειακών Αρχόντων είναι μεγάλη και πρέπει, αμέσως να κατασκευασθούν τα απαραίτητα τεχνικά έργα αποκατάστασης των ζημιών του πρανούς στα προαναφερθέντα συγκεκριμένα σημεία της άνω οδού…».

Τέλος για όλα τα παραπάνω ο συμπολίτης μας ζητάει από εμάς να φέρουμε το σοβαρό αυτό θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο «…προκειμένου το Περιφερειακό Συμβούλιο να αποφασίσει την επίσπευση εκτέλεσης των ανάλογων έργων αποκατάστασης των ζημιών, ώστε να καταστεί ο περιφερειακός δρόμος Βρυώνη – Βιρού ασφαλής για τη διέλευση των οχημάτων…»

Όπως ήταν φυσικό, κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης επεσκέφθη τον Βιρό, διαπίστωσε «ιδίοις όμμασι» την τραγικότητα της κατάστασης (αδιάψευστος μάρτυρας οι φωτογραφίες που παραθέτουμε) και γι’ αυτό φέρνουμε το θέμα αυτό, ΩΣ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ, στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (8 & 9/4/22) ζητώντας από αυτό, αφού αναλογισθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης να αποφασίσει την άμεση έναρξη των έργων αποκατάστασης των ζημιών ώστε να καταστεί ο περιφερειακός δρόμος Βρυώνη - Βιρού ασφαλής για τη διέλευση των οχημάτων αλλά και να επουλωθούν οι ζημιές στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Γκισγκίνης Ν., Κεφαλληνός Δ., Κολυβά Ε., Μπαλού Α., Χαραλάμπους Μ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search