Print this page

Σπασμένα τσιγάρα: Μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο της Βασιλικής Χρυσοστομίδου – Περιλαμβάνεται στη λίστα προτάσεων για ανοιξιάτικες αναγνώσεις

May 16, 2020 803

 

Εν μέσω πανδημίας κυκλοφόρησε το βιβλίο της Βασιλικής Χρυσοστομίδου από τις εκδόσεις «Κέδρος» με τίτλο «Σπασμένα τσιγάρα». Το βιβλίο περιλαμβάνεται στη λίστα προτάσεων για ανοιξιάτικες αναγνώσεις με πολλές προσδοκίες. Πρόκειται για μια λίστα 9 βιβλίων που μόλις κυκλοφόρησαν και όπως αναφέρεται «μας «σώζουν» από την πανδημία».

 Αυτό είναι το μεγάλο άλμα της Βάσως Χρυσοστομίδου στον χώρο της λογοτεχνίας. Η συγγραφέας έχει κάνει τα πρώτα της βήματα με το διήγημά της «Ο Μικρομέγαλος» που  συμπεριλαμβάνεται στον συλλογικό τόμο Αντιθέσεις. 55 βραβευμένα διηγήματα των εκδόσεων ΙΑΝΟS.

Ένας σωρός σπασμένα τσιγάρα, ένα σχισμένο εισιτήριο, ένα ανοιγμένο κεφάλι, μια πριονισμένη εικόνα, πολλά κομματάκια μουλιασμένο χαρτί, ένα ζευγάρι πιτσιλισμένα γυαλιά μυωπίας, ένα κράνος που κατρακυλάει, ένα κιλό σκορπισμένα φιστίκια Αιγίνης, μια αγχόνη από καλσόν, ένα ματωμένο άσπρο πουκάμισο.

 

Δέκα ιστορίες για θραύσματα και θαύματα, για μυστικά ανομολόγητα, για αποκαλύψεις και εξομολογήσεις. Άνθρωποι που ταλανίζονται στις περιπέτειες των διαψεύσεων και των ματαιώσεών τους, που χάνονται ή σώζονται περνώντας μέσα από τις συμπληγάδες της οδύνης.

H Βασιλική Π. Χρυσοστομίδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970 είναι μάχιμη εκπαιδευτικός και πρώτα από όλα ξεχωρίζει για το ήθος της και τις αρχές της. Σπούδασε στα ΤΕΙ Βρεφονηπιοκομίας, στη Φιλοσοφική σχολή και στο μεταπτυχιακό τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου πανεπιστημίου. Ως εκπαιδευτικός εργάζεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και καθημερινά δίνει τον αγώνα της εμπνέοντας τους μαθητές της και προτρέποντας τους σε ποικίλες πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις. Μαχητική και πολυδιάστατη συμμετέχει ενεργά και με συνέπεια στο εκπαιδευτικό και τα κοινωνικά κινήματα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.