• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

Eκλογές ανάδειξης αντιπροσώπων από την ΕΛΜΕ Κέρκυρας για το 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

May 10, 2022 5783

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ για τις εκλογές ανάδειξης αντιπροσώπων από την ΕΛΜΕ Κέρκυρας,

για το 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας ανακοινώνει ότι οι εκλογές ανάδειξης αντιπροσώπων από την ΕΛΜΕ Κέρκυρας,

για το 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, θα πραγματοποιηθούν

 την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022, στο 3ο ΓΕΛ Κέρκυρας

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν μόνο διά ζώσης, από τη 1 μ.μ. - 8 μ.μ. για την Τετάρτη και από τη 1 μ.μ. – 7 μ.μ. για την Πέμπτη (οι ώρες ενδέχεται να αλλάξουν).

Κατά τη διάρκεια των εκλογών θα τηρούνται όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας (διαφορετικές είσοδοι, αποστάσεις, αντισηπτικά), ενώ η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική.

Την ημέρα των εκλογών, δε θα είναι σε ισχύ η συνδικαλιστική άδεια που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια, μια και ανάμεσα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα που έχει περικόψει ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη, είναι και αυτό. Αυτό σημαίνει, ότι τις ημέρες των εκλογών, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά!

Ως εκ τούτου, η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαΐου 2022, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο και αν δεν υπάρχει απαρτία, η εξ αναβολής Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις

24 Μαΐου 2022, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο

Η συνδρομή για την εγγραφή στην ΕΛΜΕ θα είναι 7 ευρώ, εκ των οποίων τα 3 ευρώ, θα δοθούν στην ΑΔΕΔΥ και τα 4 ευρώ, θα μείνουν στο σωματείο, προκειμένου να ανταποκριθεί στα μεγάλα έξοδα που έχει, μετά από 3χρόνια, σχεδόν μηδενικών εσόδων.

 

Η προθεσμία για την κατάθεση των ψηφοδελτίων είναι μέχρι την Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022, στις 23:59 μ.μ.

Τα ψηφοδέλτια να αποσταλούν στο email της ΕΛΜΕ

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

οι εκλογές αυτές θα καθορίσουν τη στάση και τη σύσταση της Ομοσπονδίας για τα επόμενα 2 χρόνια, καθώς και τη στάση και σύσταση της ΑΔΕΔΥ, αφού από το Συνέδριο της ΟΛΜΕ, θα εκλεγούν και οι αντιπρόσωποι για το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ. Παράλληλα, ο αριθμός των αντιπροσώπων που θα εκλεγούν από την ΕΛΜΕ Κέρκυρας, καθορίζει και τη βαρύτητα με την οποία ψηφίζει ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, στις Γ.Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ. Όσοι περισσότεροι εκπαιδευτικοί ψηφίσουν, τόσο περισσότεροι αντιπρόσωποι θα εκλεγούν από την ΕΛΜΕ μας και τόσο πιο καθοριστική θα είναι η ψήφος της ΕΛΜΕ στη Γ.Σ. των Προέδρων.

Οι εκλογές επίσης γίνονται στη σκιά του νόμου Χατζηδάκη, ο οποίος περικόπτει και τα τελευταία συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, που έχουν απομείνει στους εργαζομένους. Ένας νόμος, που έχει ως στόχο, να επιβάλλει «σιγή νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς, ώστε να περνάει ανεμπόδιστα, η κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, η ΟΛΜΕ, η ΑΔΕΔΥ, και μια σειρά άλλα σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, έχουν πάρει απόφαση να μην εφαρμόσουν το νόμο και να συνεχίζουν να λειτουργούν, όπως και πριν.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, θα πράξει το ίδιο μη δίνοντας τη δυνατότητα για ηλεκτρονική ψηφοφορία και μην παραδίνοντας τους καταλόγους ψηφισάντων στη Διοίκηση.

Είναι ζωτικής σημασίας η συμμετοχή σε αυτές τις εκλογές. Η αυξημένη συμμετοχή, θα δώσει μια ηχηρή απάντηση, στη Διοίκηση και στο Υπουργείο Παιδείας, για το πώς θέλουμε εμείς τα σωματεία κι ότι δε θα τα παραδώσουμε στην κυβέρνηση και την εργοδοσία!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search