• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

Η εικόνα με τα πάνοπλα ΜΑΤ και την αύρα μέσα στο Πανεπιστήμιο θυμίζουν άλλες εποχές

June 01, 2022 3961

ΕΛΜΕ Κέρκυρας 

Για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταδικάζει το περιστατικό αστυνομικής βίας που έλαβε χώρα στις 26 Μαΐου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όταν αστυνομικός τραυμάτισε σοβαρά φοιτητή στο πρόσωπο, μετά από ευθεία βολή με όπλο κρότου λάμψης, αλλά και τη συνεχιζόμενη ισχυρή αστυνομική παρουσία στους χώρους του Πανεπιστημίου. Η εικόνα με τα πάνοπλα ΜΑΤ και την αύρα μέσα στο Πανεπιστήμιο, φρουρώντας τους χώρους απέναντι στους “εχθρούς-φοιτητές”, θυμίζουν άλλες εποχές.

Πρόκειται για πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να συγκεντρώσει τέτοιο όγκο αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ, που συνδέεται με τα σχέδιά της για ένταση της κρατικής καταστολής και «Πανεπιστήμια Α.Ε.», μετά και την παρουσίαση του νόμου-πλαισίου για τα ΑΕΙ. Συνιστά μια επιλογή που έχει τη σφραγίδα της Υπουργού Παιδείας η οποία καθόλου τυχαία επιχειρεί να καταργήσει και την οργανωμένη φοιτητική εκπροσώπηση κι έρχεται ως συνέχεια της επιχείρησης εκφοβισμού και τρομοκρατίας, όσων αντιστέκονται. Κάτι που οι εκπαιδευτικοί το έχουν βιώσει, αφού ήδη 4 φορές οι κινητοποιήσεις μας κρίθηκαν στα δικαστήρια.

Εδώ και τώρα να μπει ένα τέλος στο όργιο βίας και καταστολής των ΜΑΤ εναντίον των φοιτητών τόσο στο ΑΠΘ όσο και στο σύνολο των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, που διαμαρτύρονται ενάντια στην εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Η πρόθεση της κυβέρνησης για εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, δεν είναι η “πάταξη της ανομίας”, όπως διατείνονται, αλλά η αμφισβήτηση του φοιτητικού κινήματος και οι αγώνες του, οι συλλογικότητες και η πολιτικοποίηση του. Θέλουν να βάλουν οριστική ταφόπλακα στο πανεπιστημιακό άσυλο που κατακτήθηκε με αιματηρούς αγώνες του φοιτητικού κινήματος.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search