• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

Η ακρίβεια τσακίζει τη ζωή μας - ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ (ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ - Από ώρα 7:00 π.μ. έως 10:00π.μ.)

June 07, 2022 4949

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ 

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

Η ακρίβεια τσακίζει τη ζωή μας. Αγώνας για να παρθούν τώρα μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης των εργαζομένων και του λαού ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

(ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ - Από ώρα 7:00 π.μ. έως 10:00π.μ.)

 

Συγκέντρωση των σωματείων στις 9:00π.μ. στην ΔΕΗ (πίσω από το ΙΚΑ)

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, μαζί με τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους αγρότες, τους μικροεπαγγελματίες, και τους ανέργους να υψώσουν φωνή αντίστασης ενάντια στην ακρίβεια που έχει γονατίσει τα νοικοκυριά μας.

Οι ανατιμήσεις έχουν πάρει ξέφρενη πορεία σε όλα τα είδη και κυρίως στα είδη πρώτης ανάγκης. Οι εξωφρενικές αυξήσεις που διπλασιάζουν και τριπλασιάζουν το ηλεκτρικό ρεύμα εξανεμίζουν το ήδη πενιχρό λαϊκό εισόδημα, φέρνοντας σε απόγνωση κάθε οικογένεια που αδυνατεί να τα βγάλει πέρα.

Οι λογαριασμοί «φωτιά» της ΔΕΗ και των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, έχουν πραγματική αιτία τις ιδιωτικοποιήσεις και την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.

Σε αυτή την πολιτική ώθησε η ίδια ΕΕ και έχουν βάλει διαχρονικά το «χέρι» τους όλες οι κυβερνήσεις ως τώρα.

Οι ληστρικές «ρήτρες αναπροσαρμογής» στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος (προκαλούν ακόμη κι αυτούς που είναι υπέρ της οικονομίας της αγοράς), δεν είναι τίποτε άλλο παρά το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής που μετατρέπει το αγαθό της ενέργειας σε χρηματιστηριακό προϊόν, το οποίο τζογάρουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, αποκλειστικά για τα δικά τους κέρδη και μόνο.

Η πολιτική αυτή και η δυσβάσταχτη ακρίβεια που πληρώνει ως συνέπειά της ο λαός, αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων.

Συνδυάζεται με την απολιγνιτοποίηση και την συναίνεση της χώρας για επιβολή βαρύτατων προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε περίπτωση αξιοποίησης των παραδοσιακών εγχώριων πλουτοπαραγωγικών πόρων και των υποδομών παραγωγής φτηνής ενέργειας.

Σε όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν και οι επιπτώσεις του πολέμου, με αποτέλεσμα να μη φτάνει πλέον ένας μισθός τον μήνα για την εξόφληση του ρεύματος. Όμως, χρειαζόμαστε κι έναν «δεύτερο μισθό» ανά μήνα για βενζίνη, πετρέλαιο ή φυσικό αέριο ενώ απαραίτητος είναι κι ένας «τρίτος μισθός» για να προμηθευτούμε απ’ τα σούπερ μάρκετ μόνο τα αναγκαία για την κάλυψη του μηνιαίου οικογενειακού προγραμματισμού. Κι όπως είναι φυσικό επόμενο, υπό αυτές τις συνθήκες αρχίζουμε πια να ξεχνάμε τις υπόλοιπες βασικές ανάγκες μας. Ταυτόχρονα με όλα αυτά, οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι και οι συνθήκες εργασίας απερίγραπτα δραματικές.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά νοικοκυριά κάθε μέρα που περνάει βυθίζονται στο σκοτάδι, στην ακρίβεια και την ανέχεια, εκτεθειμένοι άλλοτε στο κρύο και άλλοτε στη ζέστη και όλα αυτά για να πλουτίζουν τα αρπαχτικά και οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ενέργεια.

ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ

ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:

• Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ηλεκτρικού ρεύματος.

• Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

• Κατάργηση όλων συμβάσεων που καθορίζουν τις ρήτρες αναπροσαρμογής.

• Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

• Κατάργηση του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ)

• Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία του Δημοσίου στην Κέρκυρα να αποφασίσουν και να αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα για την επιτυχία της Στάσης Εργασίας και τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων κάθε κλάδου στην συγκέντρωση.

 

Για την Ε.Γ. του Ν.Τ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ της ΑΔΕΔΥ

 

Ο πρόεδρος                                            Η γραμματέας

Χριστοδούλου Βαγγέλης                         Παγκράτη Πόπη

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search