• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

«Τα σωματεία των εργαζομένων του βρισκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων συμβασιούχων στην καθαριότητα του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας»

June 09, 2022 3623

«Τα σωματεία  των εργαζομένων του Ψυχιατρικού  τομέα, των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου και η ΕΓΕΣΥΚ  βρισκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων συμβασιούχων στην καθαριότητα του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας» τονίζουν τα τρία σωματεία, ΕΓΕΣΥΚ, Ενιαίο Σωματείο και Σωματείο Ψυχιατρικού Τομέα. 

«Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα τους για σταθερή και μόνιμη δουλειά  με δικαιώματα. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις τους, τις επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας που ξεκινάνε από 9/6/2022 καθώς και την απεργία που έχουν εξαγγείλει στις 15/6/2022

Καλούμε το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας και το Νομαρχιακό τμήμα της Κέρκυρας ΑΔΕΔΥ να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα τους.
 
Οι συνάδελφοι καθαριστές μετά από χρόνια εργασιακής ομηρίας και εκμετάλλευσης, μετατράπηκαν την τελευταία τετραετία σε συμβασιούχους, με την αγωνία κάθε φορά ανανέωσης των συμβάσεων τους.

Τρίμηνο το τρίμηνο το τελευταίο διάστημα βρίσκονται ξανά και ξανά εμπρός στο φάσμα της απόλυσης  με την κυβέρνηση να έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι προτιμά την εκχώρηση δραστηριοτήτων στα νοσοκομεία σε εργολαβικές εταιρείες και τις διορισμένες διοικήσεις να προετοιμάζονται για αυτό.

Πετιέται στον δρόμο έμπειρο εργατικό δυναμικό που τα τελευταία χρόνια, όπως όλοι οι υγειονομικοί έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για την αντιμετώπιση της πανδημίας, για να αντικατασταθεί   με προσωπικό με μισθούς πείνας και μειωμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Οι εξελίξεις αυτές δεν είναι μεμονωμένες:
- Είναι διακηρυγμένος στόχος της κυβέρνησης  η επέκταση των εργολαβικών σχέσεων όχι μόνο στον τομέα της καθαριότητας και της φύλαξης ,αλλά και σε μια σειρά άλλους τομείς( σίτιση , διοικητικός τομέας κλπ)
- Είναι διακηρυγμένος στόχος η επέκταση των ελαστικών εργασιακών όλων των μορφών (μπλοκάκια, τρίμηνες συμβάσεις , εργολαβικοί κλπ) και η σταδιακή συρρίκνωση της μόνιμής σταθερής εργασίας με δικαιώματα.
- Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια με την Πανδημία οι μόνιμοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία μειώθηκαν περισσότερο από 4.000 άτομα.
- Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι με τις αναστολές εργασίας  των υγειονομικών εδίωξαν εκτός νοσοκομείων  περισσότερο από 7.000 άτομα και την εν μέρει αντικατάσταση τους από εργολαβικό και συμβασιουχικό προσωπικό.

Το «Νέο ΕΣΥ» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, το νοσοκομείο - επιχείρηση που προσπαθούν να δημιουργήσουν, έχει ως προαπαιτούμενο την αντικατάσταση της σταθερής και μόνιμης εργασίας με  κακοπληρωμένες εργασιακές σχέσεις με ελάχιστα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα πρέπει να είναι η απάντηση των εργαζομένων μπροστά στις εργασιακές ανατροπές που ετοιμάζονται χρόνια τώρα από όλες τις κυβερνήσεις

Απαιτείται οργανωμένος μαζικός αγώνας όχι μόνο για την μη είσοδο εργολαβικών εταιρειών στα Νοσοκομεία , όχι μόνο για την διατήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων αλλά για την ιδία πλέον την ύπαρξη του ΕΣΥ ως δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search