• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

8 τραγούδια για όσους ταξιδεύουν πραγματικά ή νοερά - Απολαύστε τα ΒΙΝΤΕΟ

August 16, 2022 425
ΠΗΓΗ:  - ogdoo.gr
 
Επειδή ο Αύγουστος είναι ο πιο ταξιδιάρικος μήνας του χρόνου, αποφασίσαμε να σας βοηθήσουμε να «ταξιδέψετε» πραγματικά ή νοερά σε μέρη που οι μουσικές κυριαρχούν και χοροί ξελογιάζουν.

Επιλέξαμε μερικά τραγούδια που θα σας συντροφέψουν στις περιπέτειες και τις αναζητήσεις σας ακόμη κι αν αυτές συμβούν μέσα από το πρίσμα της φαντασίας, γιατί ποτέ δεν είναι άσχημο ένα ταξίδι.

Τα τραγούδια που επιλέξαμε είναι τα ακόλουθα:

Hit The Road Jack – Ray Charles:

Το τραγούδι κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1961 και είναι από τα πιο δημοφιλή τραγούδια του Ray Charles. Το «Hit The Road Jack» έφτασε στο Νο. 1, απέσπασε Grammy και πιστοποιήθηκε «Χρυσό» ενώ ακόμη και σήμερα παραμένει ένα από τα πιο «κλασικά» ταξιδιάρικα τραγούδια ever:

Hotel California – The Eagles:

Το τραγούδι κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 1977 με το ομώνυμο album του group, έφτασε στο Νο. 1 σε Η.Π.Α και Καναδά και πιστοποιήθηκε 1 φορά «Χρυσό» και 7 φορές «Πλατινένιο». Αν ανήκετε στους ελάχιστους ανθρώπους που δεν το έχουν σιγοτραγουδήσει έστω και μία φορά, μπορείτε να το κάνετε τώρα:

The Passenger – Iggy Pop:

Το τραγούδι κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1977 με το album «Lust For Life» και ως single το Μάρτιο του 1998 γνωρίζοντας διεθνή επιτυχία. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια του Iggy Pop και έχει πιστοποιηθεί «Χρυσό» και «Πλατινένιο»:

Route 66 – Chuck Berry:

Το πρωτότυπο τραγούδι κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 1946 και το τραγούδησαν οι «The King Cole Trio», αλλά ανάμεσα στις πάρα πολλές διαφορετικές εκτελέσεις που ακολούθησαν, αυτή που επικράτησε ως δημοφιλέστερη είναι του Chuck Berry:

Roadhouse Blues – The Doors:
Το τραγούδι κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 1970 με το album «Morrison Hotel», ενώ πήρε μόλις 2 ημέρες για να ηχογραφηθεί το τελικό demo. Το τραγούδι πιστοποιήθηκε «Χρυσό» και συμπεριλαμβάνεται στα «Καλύτερα Classic Rock Τραγούδια Όλων των Εποχών»:

Blowin’ In The Wind – Bob Dylan:

Το τραγούδι κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1963 και είναι ένα από τα αριστουργήματα του καλλιτέχνη. Οι στίχοι μιλούν για το ταξίδι του λέγεται «ζωή» και πως η απάντηση σε όλες τις ερωτήσεις βρίσκεται γύρω μας. Το περιοδικό «Rolling Stone» το έχει συμπεριλάβει στα «500 Καλύτερα Τραγούδια Όλων Των Εποχών»:

Born To Run – Bruce Springsteen:

Το τραγούδι κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1975 με το ομώνυμο album του καλλιτέχνη. Πιστοποιήθηκε 1 φορά «Χρυσό» και 3 φορές «Πλατινένιο», ενώ το περιοδικό «Rolling Stone» το έχει συμπεριλάβει στα «500 Καλύτερα Τραγούδια Όλων Των Εποχών»:

Sweet Home Alabama – Lynyrd Skynyrd:

Το τραγούδι κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1974 με το 2ο studio album του group με τίτλο «Second Helping». Θεωρείται η μεγαλύτερη επιτυχία του group αφού πιστοποιήθηκε 1 φορά «Χρυσό» και 5 φορές «Πλατινένιο». Πράγματι, είναι ότι καλύτερο μπορείτε να ακούσετε στο δρόμο της επιστροφής για το σπίτι..:
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search