• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κέρκυρας: «Ο Διοικητής ήλθε, είδε, και απήλθε»

August 26, 2022 3484

 

 Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κέρκυρας εξέδωσε δελτίο τύπου με αφορμή την επίσκεψη του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ. Καρβέλη, στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου ασκεί κριτική στον Διοικητή για τις πολλές ελλείψεις στο Νοσοκομείο και την παράληψη του να συναντηθεί με τα τρία σωματεία των νοσοκομειακών.

Την άφιξη - επίσκεψη του Διοικητή της 6η ΥΠΕ στο Νοσοκομείο μας μαζί με τον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος κ. Γκίκα την πληροφορηθήκαμε από το προσωπικό προφίλ του κ. Καρβέλη . Προφανώς δεν υπήρχε κανένας λόγος να συναντηθούν με τα τρία σωματεία του μοναδικού μας Νοσοκομείου .


Για τα άλυτα προβλήματα των δομών της υγείας των νησιών μας φυσικά και δεν είχαν τη διάθεση να ενημερωθούν από τα συνδικαλιστικά όργανα . Η στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου μας βάση του οργανογράμματος είναι 45 %. Τι και αν σε κλινικές όπως ο ορθοπεδική , παιδιατρική οι βάρδιες καλύπτονται από 1 Νοσηλεύτρια ΔΕ . Τι και αν στη χειρουργική κλινική η νυχτερινή βάρδια καλύπτεται με 1 Νοσηλεύτρια κυρίως ΔΕ .

Τι και αν Σαβ/κα , αργίες , απογεύματα όλο το νοσοκομείο έχει μόνο 1 βοηθό θαλάμου , όσο για τη νύχτα φυσικά καμία . Τι και αν οι ελάχιστοι τραπεζοκόμοι κατά τη διάρκεια της βάρδιας τους λιποθυμούν ή από άλλα αίτια πέφτουν κάτω. Τι και αν κάνουν διπλοβάρδια για να ταΐσουν τους ασθενείς ή κλητήρας κάνει διπλοβάρδια επειδή πριν κάλυπτε θέση τραπεζοκόμου .


Τι και αν έχουν διοριστεί ορισμένοι σε συγκεκριμένη θέση και έχουν τοποθετηθεί σε άλλες διαφορετικού κλάδου φυσικά όχι μόνοι τους αλλά με αποφάσεις . Τι και αν λείπουν βασικά χρηστικά υλικά όπως συσκευές ορού , σύριγγες συγκεκριμένων διαμέτρων κλπ δε βαριέσαι μπορούμε να χρησιμοποιούμε δυο σύριγγες για το Χ σκεύασμα ή αν δεν έχουμε απλή συσκευή ορού μπορούμε βρε παιδιά να χρησιμοποιήσουμε συσκευές αίματος ... λύσεις υπάρχουν.

Τι και αν υπάρχουν μόνο 4 (3 μόνιμοι +1 με μπλοκάκι ) Παθολόγοι ,1Νευρολογος, τι και αν έχει διαλυθεί η πρωτοβάθμια για να δουλέψουν τα ΤΕΠ, τι και αν δείχνουμε τον χειρότερο εαυτό μας στους κοινωνικά ευάλωτους , σε αυτούς που δεν έχουν φωνή , υπηρετώντας 4 Ψυχίατροι (3 μόνιμοι και ένας επικουρικός) για 170 κρεβάτια, 1 παιδοψυχίατρος σε 5 οργανικές θέσεις και με μια παιδοψυχιατρική κλινική που απουσιάζει από τον σχεδιασμό του Υπουργείου, μια κινητή μονάδα που είναι στα χαρτιά κλπ.

Τι και αν η Τεχνική Υπηρεσία έχει ελάχιστους εργαζόμενους 1 σε κάθε βάρδια απογευματινή , νυχτερινή , αργίες και Σαβ/κα .Τι και αν οι μειωμένοι προϋπολογισμοί δεν καλύπτουν τις ανάγκες των κλινικών ,των τμημάτων ,δεν γίνονται οι απαραίτητες συντηρήσεις σε όλο τον εξοπλισμό . Τι και αν οι 4 (και πρόσφατα ο 5 Επικουρικός,) καρδιολόγος μετά από εφημερία διακομίζουν καθημερινά τα καρδιολογικά περιστατικά. Απευθείας στα Ιωάννινα με 34 και πλέον συνεχούς εργασίας με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να λιποθυμά και να βρίσκεται στα Επείγοντα για πρώτες βοήθειες. !!!!!! Τι και αν καθημερινά 1 με 2 περιστατικά διακομίζονται στα Γιάννενα για απλές για εξειδικευμένες εξετάσεις .

 

Πλέον τα ανακοινώνει το Λιμενικό. Την στρεβλή εικόνα ωραιοποίησης κάποιοι τη μεταφέρουν σε κεντρικό επίπεδο όπως είδαμε και πρόσφατα από την τοπική ΝΔ .
Τι και αν η διοίκηση συμπεριφέρεται ως "ανώτατος άρχων" στους εργαζόμενους ,τους απαξιώνει , τους κοσμεί με διάφορα επίθετα, " σε όποιον αρέσει σε όποιον δεν ...να φύγει "...Τι και αν σε 1 μήνα περίπου οι εργαζόμενοι της καθαριότητας πάλι θα είναι ξεκρέμαστοι με την απειλή της ιδιωτικοποίησης ! Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συναντηθούν με τα συνδικαλιστικά όργανα. Τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε και όλα καλά!

Αλήθεια τα ΚΥ τι γίνεται; Εγκαταλελειμμένο κτιριακά , υποστελεχωμένα με ανύπαρκτος προϋπολογισμούς . Στο πρώην ΙΚΑ αλήθεια τι γίνεται με τον γυναικολογικό υπέρηχο . Γιατί δεν προχωρά η ολοκλήρωση της αγοράς του και για πιο λόγο ακυρώθηκαν οι διαδικασίες και θα τις ξανακάνουν.
Πολλά ανακοινώσιμα. « θα ,θα θα»
Πολλές φωτογραφίες για να δείχνουν τις συναντήσεις και συζητήσεις και ότι όλα πάνε καλά στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια υγεία του νησιού μας ! Και όλοι εμείς που κατοικούμε σε αυτά τα νησιά αλήθεια τι κάνουμε . Η επανάσταση φίλοι μου δεν γίνεται στο πληκτρολόγιο του προφίλ μας. Ως εργαζόμενοι μόνοι μας δεν αρκεί να παλεύουμε μόνοι μας . Θέλουμε και όλη την κοινωνία δίπλα μας !

Θέλουμε συμπαραστάτες όλους τους πολίτες γιατί όλοι είστε χρήστες του μοναδικού μας Νοσοκομείου, των κέντρων υγείας ,και φυσικά όταν χρειάζεται να έχετε την ανάγκη των δομών της υγείας δεν αρκεί να ψάχνετε για τον γιατρό, τη νοσηλεύτρια, την καθαρίστρια, την τραπεζοκόμα ,τη βοηθό θαλάμου κλπ Στα γειτονικά μας Νοσοκομεία όπως της Άρτας η επάρκεια προσωπικού όλων των κλάδων ξεπερνά τις 90 % . Αυτά στην Άρτα που δίπλα βρίσκονται τα Ιωάννινα με δύο Νοσοκομεία . Στην ίδια χώρα δε ζούμε !

 

Μπράβο στην Άρτα ,στους αυτοδιοικητικούς της , τους βουλευτές της , τους πολίτες της ! Στους Φιλιάτες η αντίστοιχη κάλυψη στο Νοσηλευτικό κλάδο ξεπερνά το 99 %. Είμαστε τα παιδιά ενός κατώτερου θεού και όλα αυτά .στη ναυαρχίδα του τουρισμού στην Κέρκυρα ! Παλεύουμε όλοι μαζί για το αυτονόητο αγαθό της υγείας και σας θέλουμε δίπλα μας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search