• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

Καλάμι: Ο μαγικός τόπος στην Κέρκυρα που μάγεψε τον Άγγλο συγγραφέα, Λώρενς Ντάρελ

September 04, 2022 3500

 

Ένας μικρός κόλπος που κρύβει όλη τη γοητεία του νησιού των Φαιάκων – Δείτε τις φωτογραφίες

 

Υπάρχει ένα μέρος στην Κέρκυρα, άγνωστο στο ευρύ κοινό, που η γοητεία και η απαράμιλλη ομορφιά και γραφικότητά του, μάγεψαν ακόμη και έναν διάσημο Άγγλο συγγραφέα. Ο λόγος για το Καλάμι, στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, που παρά το μικρό μέγεθός του κρύβει πραγματικά μεγάλες εκπλήξεις και συγκινήσεις σε όσους το επιλέξουν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Ο διάσημος συγγραφέας που μαγεύτηκε από την ομορφιά του τόπου ήταν ο Λώρενς Ντάρελ, ο οποίος μόλις βρέθηκε στην παραλία Καλάμι την μετέτρεψε σε δεύτερο σπίτι του.

 

Στην ουσία πρόκειται για ένα άγνωστο στο ευρύ κοινό, αλλά πολύ γραφικό σημείο στο νησί των Φαιάκων, με σπάνια ομορφιά που συναρπάζει.

Καλάμι: Ο μαγικός τόπος στην Κέρκυρα που μάγεψε διάσημο Άγγλο συγγραφέα

Στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, λοιπόν, σε απόσταση 30 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας και 7 χλμ. από το θέρετρο της Κασσιόπης, η παραλία Καλάμι, με το βότσαλο και τα βαθιά, καταπράσινα και κρύα νερά, αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους αναζητάνε στιγμές απόλυτης ηρεμίας και χαλάρωσης.

Μόλις αντικρίσει κανείς την εικόνα στην κυριολεξία μαγεύεται με τη σπάνια φυσική ομορφιά να αγκαλιάζει την παραλία σε σχήμα πετάλου και να κεντρίζει τα βλέμματα όλων, κερδίζοντας φυσικά τις εντυπώσεις. Το καταπράσινο τοπίο που κατηφορίζει προς την ακτή, ακουμπώντας σχεδόν τα ονειρικά νερά του Ιονίου, δημιουργεί εικόνες απαράμιλλου φυσικού κάλλους και ένα μοναδικό σκηνικό που μένει πραγματικά αξέχαστο.

Η παραλία κέρδισε μεγάλη αναγνωρισιμότητα εξαιτίας του βρετανού συγγραφέα, προτεινόμενου για Νόμπελ, Λώρενς Ντάρελ, όπου έζησε για αρκετά χρόνια στο Λευκό Σπίτι -σήμερα λειτουργεί ως τουριστικό κατάλυμα- στο ένα άκρο της ακτής, όπου εμπνεύστηκε και το έργο Prospero’s Cell.

Η ακρογιαλιά είναι οργανωμένη με όλες τις ανέσεις που αναζητά ο σύγχρονος λουόμενος, ενώ ο οικισμός διαθέτει και ταβερνάκια για μεζέδες και τσίπουρα πλάι στο κύμα.

Όσοι δηλώνουν οπαδοί της πεζοπορίας από το Καλάμι ξεκινούν παραθαλάσσια μονοπάτια που οδηγούν σε εξίσου όμορφες ακρογιαλιές όπως η Κουλούρα (15 λεπτά με τα πόδια) και η Κερασιά (30 λεπτά).

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search