• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΗ) : Να σταματήσουν τα εντέλλεσθε και οι μετακινήσεις

October 10, 2022 3379
Οι μετακινήσεις γιατρών προκαλούν αντιδράσεις, αφού η λύση για τη λειτουργία των νοσοκομείων είναι οι προσλήψεις
Το ρητορικό ερώτημα πότε άραγε θα σταματήσουν οι μετακινήσεις γιατρών από τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων προς άλλα νοσοκομεία της περιφέρειας, θέτει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου, σε μια αναμενόμενη ανακοίνωση μετά την απόφαση μεταφοράς γιατρών από τα Γιάννενα στην Κέρκυρα, προκειμένου να καλύψουν κενά στο εκεί νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει, το πρόβλημα στελέχωσης της Καρδιολογικής και της Παθολογικής Κλινικής ήταν γνωστό από εξάμηνο, πριν τις παραιτήσεις δύο παθολόγων και ενός καρδιολόγου, που οδήγησαν σε πλήρη αδυναμία λειτουργίας, με τη διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας να επιλέγει τη «γνωστή συνταγή» της μεταφοράς γιατρών για την κάλυψη των αναγκών.
«Θύματα για την αρχή οι Παθολόγοι του Νοσοκομείου “Γ. Χατζηκώστα” και του ΠΓΝΙ, που πλαγιοκοπούνται για φιλοτιμία και ενδιαφέρον, ώστε να καλύψουν δώδεκα εφημερίες τον μήνα στο Νοσοκομείο Κέρκυρας. Διαφορετικά και άμεσα αναμένεται το εντέλλεσθε από την 6η ΥΠΕ. Επισημαίνουμε ότι στο Νοσοκομείο “Χατζηκώστα” υπηρετούν οκτώ ειδικευμένοι Παθολόγοι, που εφημερεύουν καλύπτοντας Κλινική, επείγοντα και ΜΕΛ (ένας παθολόγος σε μόνιμη βάση και αποκλειστικά) με αποτέλεσμα οι εφημεριακές ανάγκες του τμήματος να καλύπτονται από επτά. Όσο για το ΠΓΝΙ, οφείλουμε να επισημάνουμε πως οι παθολόγοι, που δεν μπορούν να στελεχώσουν το ΤΕΠ και το καλοκαίρι δεν μπορούσαν να στελεχώσουν τη ΜΕΛ 2, η οποία φορτώθηκε στους πνευμονολόγους, τώρα περισσεύουν;», σημειώνει η ΕΙΝΗ, ενώ την ίδια απορία εκφράζει και για τους καρδιολόγους, τη στιγμή που, λόγω της υποστελέχωσης, στο «Χατζηκώστα» δε γίνεται τακτικό Καρδιολογικό ιατρείο με ό,τι αυτό σημαίνει για την παρακολούθηση των καρδιοπαθών.


Η ΕΙΝΗ εστιάζει κυρίως στα προβλήματα, που δημιουργούν οι αποφάσεις της 6ης ΥΠΕ στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», για το οποίο αναφέρει ότι βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού λόγω έλλειψης προσωπικού σε καίριες για την ασφαλή λειτουργία ειδικότητες γιατρών (χειρουργική, παθολογική, νεφρολογική -τεχνητός νεφρός και άλλες). Με τις ευθύνες για αποδυνάμωση να εντοπίζονται και στον διοικητή του, ο οποίος επικρίνεται ότι ως διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών, που υπηρέτησε πολλά χρόνια, δεν είχε κάνει τίποτα για να στελεχώσει το ακτινολογικό, αλλά αγόρασε Μαγνητικό τομογράφο χωρίς να μεριμνήσει να προσλάβει προσωπικό για να το λειτουργήσει. «Τώρα, λοιπόν, και σε συνεννόηση με τον διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών, μετακινούν ακτινολόγο και τεχνολόγο από το Χ/Κ στο Νοσοκομείο των Φιλιατών – σημειώνεται ότι οι τεχνολόγοι είναι δύο και αφού μετακινείται ο ένας υπολειτουργεί και το Νοσοκομείο “Χατζηκώστα”. Οι γιατροί του Μαγνήτη καλούνται να μετακινούνται για αρκετές ημέρες κάθε μήνα, αφήνοντας το τμήμα εκτεθειμένο, για να εκπαιδεύσουν στο νοσοκομείο Φιλιατών τους ανύπαρκτους γιατρούς. Ωστόσο, φαίνεται πως οι μετακινήσεις δεν έχουν τελειωμό για όλες τις ειδικότητες», αναφέρει, κάνοντας λόγο για μονήρη τμήματα, όπως το Γαστρεντερολογικό που ο μοναδικός γιατρός καλείται να κάνει εφημερίες στα ΤΕΠ και όχι στο τμήμα του, με συνέπεια οι ασθενείς να οδηγούνται στον ιδιωτικό τομέα ή στο ΠΓΝΙ, καθώς και για μη εφημερία του Ρευματολογικού Τμήματος εδώ και έναν χρόνο.


Τέλος, επισημαίνει τις συνεχιζόμενες μετακινήσεις στα νοσοκομεία Πρέβεζας και Λευκάδας, αναφέροντας ότι βρίσκονται σε μια ιδιότυπη χρόνια συλλειτουργία.
Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου ζητά να μη συνεχιστεί η αποδυνάμωση του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», να σταματήσουν τα εντέλλεσθε και οι μετακινήσεις σε όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου και να υπάρξουν άμεσες προσλήψεις.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search