• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

«Άδικη συμπεριφορά σε βάρος εργαζόμενου στη ΔΕΥΑΚ»

October 24, 2022 3161

Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων 

Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Δημοτικό Συμβούλιο στις 25/10/2022 

ΘΕΜΑ: «Άδικη συμπεριφορά σε βάρος εργαζόμενου στη ΔΕΥΑΚ»

 

Στις 20/9/2022 στο χώρο που στεγάζονται τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ (στον Πλάντραφο Ποταμού) υπήρξε επεισόδιο μεταξύ εργοδηγού (υπεύθυνου συνεργείων) και εργαζόμενου, όπου σύμφωνα με αναφορά του εργαζόμενου που υπογράφουν και επτά συνάδελφοί του, του ασκήθηκε βία με «κίνδυνο της σωματικής του ακεραιότητας».

Το ζήτημα που προκάλεσε την αντίδραση του εργοδηγού ήταν η αντίρρηση του εργαζόμενου, σε εντολή του, ώστε να μη βγει με το συνεργείο σαν εργάτης που είναι αλλά να παραμείνει εντός των γραφείων και να σηκώνει τα τηλέφωνα των βλαβών, θέση καθαρά διοικητική, πράγμα που τελικά και έκανε.

Αντί η διοίκηση να φροντίσει να λυθούν τα όποια προβλήματα δημιούργησαν αυτό το επεισόδιο, προχώρησε με πολιτική απόφαση στην αυθαίρετη μετακίνηση του συγκεκριμένου εργαζόμενου στο τμήμα της αποχέτευσης, σαν τιμωρία γιατί τόλμησε να διαμαρτυρηθεί.

Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος έχει προσληφθεί σύμφωνα με το ΦΕΚ 278Γ/14-9-2006 στην κατηγορία ΥΕ κλάδος εργατών (επεξεργασίας λυμάτων και νερού) δηλαδή για τους Βιολογικούς Σταθμούς. Μέχρι τώρα εργάζονταν στα συνεργεία εργατών συντήρησης και επισκευής δικτύων, παρόλο που υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις στους Βιολογικούς (π.χ. βιολογικός Κυνοπιαστών).

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή:

- Τι θα κάνει ώστε να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (όλων των ειδικοτήτων) στην ΔΕΥΑΚ με ταυτόχρονη μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται σήμερα με διάφορες μορφές συμβάσεων;

- Τι μέτρα θα πάρει ώστε να ελεγχθεί το περιστατικό που έχει καταγγελθεί και σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και το σωματείο τους να εκλείψουν οι λόγοι που δημιουργούν εντάσεις στο χώρο εργασίας;

- Προτίθεται να τοποθετήσει τον εργαζόμενο στη θέση για την οποία είχε προσληφθεί, σταματώντας με αυτό τον τρόπο και την «τιμωρία του», για κάτι που δεν έχει ευθύνη ο ίδιος;

 

Μπορμπότης Γιάννης

Πιέρρης Γιάννης

Χαραλάμπους Μυρσίνη

24/10/2022

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search