• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΚΟΛΑΣΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Ο ΑΓΩΝΑΣ

November 04, 2022 2776

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΚΟΛΑΣΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Ο ΑΓΩΝΑΣ-ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΜΕΒΡΗ

Ρεκόρ αφίξεων όλων των εποχών έσπασε φέτος το αεροδρόμιο της Κέρκυρας με σχεδόν 1,6 εκατομμύρια αφίξεις τουριστών από το εξωτερικό, περισσότεροι από οποτεδήποτε άλλοτε! Με διθυραμβικά σχόλια τοπικά ΜΜΕ και παράγοντες του τουρισμού, μας ενημέρωναν κάθε μήνα για τα ρεκόρ αυτά, εμφανίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ αυτήν την "τουριστική κοσμογονία" ως μεγάλη ευκαιρία για όλους!

Το αεροδρόμιο της Κέρκυρας, ένα από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που ιδιωτικοποίησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και που διαχειρίζεται η Fraport Greece, αποτελεί σύμβολο της "τουριστικής ανάπτυξης" του νησιού μας αλλά και γενικότερα της χώρα! Ποιες όμως είναι οι εργασιακές συνθήκες που βιώνουν οι εργαζόμενοι αυτού του "συμβόλου"; Αναρωτήθηκε ποτέ κάποιος από όλους αυτούς τους παράγοντες, πώς π.χ. ξεβρωμίζεται αυτό το "σύμβολο";

Τις τελευταίες ημέρες φτάνουν βροχή οι καταγγελίες στο Σωματείο μας από εργαζόμενους εργολαβικού συνεργείου, που έχει αναλάβει την καθαριότητα του αεροδρομίου, για τον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουν στον χώρο εργασίας τους. Η εταιρεία είχε προσλάβει για την φετινή σεζόν μόλις 35 συμβασιούχους για όλες τις βάρδιες! 35 εργαζόμενοι δηλαδή κλήθηκαν να καθαρίσουν φέτος τους χώρους του "συμβόλου" από τους οποίους πέρασαν πάνω από 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι! Όπως καταγγέλλουν και όπως γίνεται φανερό από τους ίδιους τους αριθμούς, η εντατικοποίηση χτύπησε κόκκινο, μια κατάσταση που επιβάρυνε σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και την ίδια τους την υγεία! Ταυτόχρονα, μαρτυρίες εργαζομένων για απάνθρωπες συμπεριφορές προϊσταμένων της εταιρείας, αποκαλύπτουν ένα σκηνικό πραγματικής κόλασης! Όσον αφορά τους μισθούς των συναδέλφων (γύρω στα 700 ευρώ μεικτά), εκεί σπάει κάθε αυταπάτη ότι από τα "ρεκόρ τουριστικής κίνησης" μπορούν να βγουν όλοι κερδισμένοι!

Και σαν να μη φτάνει η παραπάνω εκμετάλλευση που βασίζεται στο νομοθετικό έργο όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, έρχεται και το μέρος της εκμετάλλευσης, εκείνο που βρίσκεται πέρα από τον νόμο...!!! Όπως καταγγέλλουν συνάδελφοι στο Σωματείο μας, πριν λίγες ημέρες κλήθηκαν από τους ανθρώπους του εργολάβου να υπογράψουν έντυπο που φέρει τον τίτλο "Βεβαίωση-δήλωση εργοδότη για συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου". Τι κι αν κάποιοι από αυτούς είχαν υπογράψει συμβάσεις αορίστου χρόνου!!! Ύστερα από αναζήτηση αυτό που εντοπίσαμε είναι ότι σε όλους τους συναδέλφους, που μας έκαναν τις σχετικές

καταγγελίες, υπήρξαν έγγραφα "οικειοθελούς αποχώρησης" κατατεθειμένα στο "ΕΡΓΑΝΗ" από τον Ιούλη, για τα οποία ουδέποτε είχαν ενημερωθεί και πολύ περισσότερο ουδέποτε είχαν υπογράψει!!! Ταυτόχρονα με έκπληξη διαπίστωσαν ότι λίγες ημέρες πριν την "οικειοθελή τους αποχώρηση", τους είχε γίνει πρόσληψη από άλλη εργολαβική εταιρεία με παρόμοια επωνυμία με εκείνη του γνωστού τους εργοδότη, για την οποία, όπως καταγγέλλουν, επίσης δεν είχαν ενημερωθεί ούτε είχαν υπογράψει!!! Πρόκειται δηλαδή για καραμπινάτη περίπτωση πλαστογραφίας, που θα είχε μείνει στο σκοτάδι αν οι εργαζόμενοι δεν είχαν έρθει σε επαφή με το Σωματείο μας!

Ο στόχος της εργοδοσίας προφανής... Να βγάλει από την μύγα ξύγκι, να φάει ακόμα και από τα ψίχουλα, που δίνει στους συναδέλφους από επιδόματα, δώρα, αποζημιώσεις, για να αυγαταίνουν τα δικά της κέρδη!

Και αναρωτιέται κανείς το σκάνδαλο βρίσκεται στις παραπάνω παράνομες ενέργειες της εργοδοσίας ή στις νομοθετημένες άθλιες συνθήκες εργασίας, που βαραίνουν όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ);;; Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται στην πράξη ότι κέρδη για τα μεγάλα αφεντικά και βελτίωση των συνθηκών εργασίας και ζωής των εργαζομένων δεν πάνε μαζί! Είναι έννοιες και καταστάσεις εντελώς αντίθετες. Δύο κόσμοι σε διαρκή σύγκρουση!

Προειδοποιούμε τους εργολάβους στην καθαριότητα του αεροδρομίου, την Fraport Greece ότι το πράγμα δε θα μείνει εδώ! Απαιτούμε να δοθούν στους συναδέλφους όλα τα κλεμμένα! Να πάρουν πίσω τις "δηλώσεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου", να τιμωρηθεί η πλαστογραφία!

Ταυτόχρονα καλούμε τους συναδέλφους να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι! Δεν έχουν να φοβούνται τίποτα όσο ο ένας είναι δίπλα στον άλλο, όσο όλοι μαζί παλεύουν μέσα από τις γραμμές του Σωματείου μας, βάζοντας μπροστά τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες!

Δίνουμε μαχητική απάντησε σε μεγαλοεργοδότες, κυβέρνηση και κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της "ανταγωνιστικότητας της οικονομίας" και της "ελεύθερης αγοράς" με την μαζική συμμετοχή μας στην μεγάλη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 Νοέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας! Εκεί βρίσκεται η λύση, εκεί βρίσκεται η ελπίδα! Όχι στους "σωτήρες" και στην αναμονή των κυβερνητικών εναλλαγών. Έχει αποδειχτεί στην πράξη ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό! Να ακουστεί λοιπόν δυνατά η δική μας φωνή, να αποτελέσει η ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 Νοέμβρη σκαλοπάτι κλιμάκωσης του αγώνα για το σύνολο των δικαιωμάτων μας, για την ίδια μας τη ζωή!

 

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ

Web: http://sidypker.blogspot.gr

FB: kerkyraikossyndesmosidiotikonypallilon, twitter: @employeescorfu e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., Τηλ.: 6978404989, 6997233616

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search