• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

ΛΑΣΥ: “Αγνοείται” η μετεγκατάσταση του α’ πυροσβεστικού σταθμού Κέρκυρας

December 08, 2022 2446
 

Επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων σχετικά με τη μετεγκατάσταση του α’ πυροσβεστικού σταθμού της Κέρκυρας.

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
“ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ’’ Η ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Α’ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ!

Πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στο κτίριο της Π.Υ. Κέρκυρας ώστε να μεταφερθεί στο χώρο αυτό ο Α΄ Πυροσβεστικός Σταθμός, που στεγάζεται πολλά χρόνια σε ένα ακατάλληλο και παλιό κτίριο;
Ενδεικτικά αναφέρουμε 2, χρονολογικά, μακρινές επερωτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης
Το 2017, με επικεφαλής το Θ. Γουλή: ‘’ο Α΄ Πυροσβεστικός Σταθμός Κέρκυρας δηλαδή το επιχειρησιακό μέρος της Π.Υ. του νομού Κέρκυρας συνεχίζει να στεγάζεται στο παλιό κτίριο στην οδό Μαρασλή, παρότι οι Διοικητικές υπηρεσίες έχουν ήδη μεταφερθεί στο κτίριο του πρώην νοσοκομείου….» και συνέχιζε: «Γεννιούνται βάσιμα ερωτηματικά για τη μεγάλη καθυστέρηση στην έγκριση της μελέτης και την υλοποίηση των απαραίτητων εργασιών στο κτίριο του Παλαιού Νοσοκομείου…»
Το 2020 «Καθυστέρηση της μεταφοράς του Α. Πυροσβεστικού σταθμού στο κεντρικό κτήριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κέρκυρας σταθμού…». παρακάτω «Το κτήριο που στεγάζεται το πυροσβεστικό κλιμάκιο Νότιας Κέρκυρας είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση…» και συνέχιζε «Να σημειώσουμε ότι το κτήριο που μέχρι τώρα στεγάζεται ο A’ Πυροσβεστικός Σταθμός είναι σε άθλια κατάσταση. Το κτίριο αυτό ανήκει στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, ο οποίος νοικιάζει άλλο κτίριο και μάλιστα με υψηλό ενοίκιο, για να στεγάσει τις υπηρεσίες του …».
Πλήθος επερωτήσεων, μέχρι σήμερα, έχουν κατατεθεί και από την Λαϊκή Συσπείρωση αλλά και από το ΚΚΕ στη Βουλή!

 

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ:
Προϋπολογισμός έργου 238.500 ΕΥΡΩ
Έγκριση μελέτης: 18/11/2019
Υπογραφή σύμβασης: 25/5/2021
Προθεσμία λήξης με την αρχική σύμβαση: 25/5/22
Οι εργασίες διακόπηκαν δύο φορές λόγω μη πληρωμής του εργολάβου είτε άλλων τεχνικών δυσκολιών είτε του νόμου της Κυβέρνησης για 6μηνη διακοπή λόγω ενεργειακής κρίσης κλπ, με νέα προθεσμία την 01/9/22!

Στην συνεδρίαση της Ο.Ε (15/11/22), ο ανάδοχος αιτήθηκε επιμήκυνση του χρονοδιαγράμματος εκτέλεσης της Σύμβασης του έργου «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΩΝ ΚΤΙΡΙΟΥ Π.Υ.Κ. ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ.» έως 06/12/22!
Στην πρόσφατη επίσκεψή μας στην Π.Υ, διαπιστώσαμε ότι ούτε και αυτή προθεσμία έχει ικανοποιηθεί. Πολύ φοβούμαστε, ότι το επιχείρημα του Χειμώνα και των βροχοπτώσεων θα είναι η νέα δικαιολογία των καθυστερήσεων, αλλά δεν μας πείθει όταν στην ίδια εποχή και με τον ίδιο καιρό κτίζονται τεράστια ξενοδοχεία για να είναι έτοιμα στην νέα τουριστική σεζόν.

Σήμερα στην αυγή του 2023, παρά τις υποσχέσεις, τις δηλώσεις, τις συναντήσεις, τα συγχαρητήρια και τα μπράβο, όχι μόνο δεν έχει μεταφερθεί ο Α’ Π.Σ., αλλά έχουμε και την αναστολή λειτουργίας του Π.Σ Αργυράδων, τα δε προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης συνεχίζονται:
1.Έλλειψη προσωπικού, με αρνητικές επιπτώσεις στη δυνατότητα στελέχωσης περισσότερων περιπολιών της ΠΥ σε όλο το νομό ιδιαίτερα στην διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.
2.Μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των εργασιών στο κτίριο της ΠΥ ώστε να μεταφερθεί στο χώρο αυτό ο Α΄ Πυροσβεστικός Σταθμός, που στεγάζεται πολλά χρόνια σε ένα ακατάλληλο και παλιό κτίριο.
3.Μεγάλο πρόβλημα στην στέγαση σε ακατάλληλο κτίριο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων, το οποίο ανέστειλε την λειτουργία του με απόφαση του αρχηγού της ΠΥ. Η αναστολή λειτουργίας του Κλιμακίου αυτού δημιουργεί μεγάλο κενό στην πυροπροστασία μιας μεγάλης περιοχής όπως είναι η Νότια Κέρκυρα, δηλαδή σχεδόν στο 1/3 της έκτασης του νησιού.
4.Οι συνθήκες εργασίας στις υπηρεσίες της Π.Ε Κέρκυρας, για εργαζόμενους και πολίτες παραμένουν αναχρονιστικές και προσβλητικές
5.Συνεχίζεται η καταβολή των υψηλών ενοικίων από Δήμο και Περιφέρεια, με χρήματα φυσικά του Κερκυραϊκού λαού.
Είναι μεγάλες οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και των Τοπικών Αρχών (Περιφέρειας και Δήμων) για την περιφρόνηση που δείχνουν στις συνθήκες εργασίας και διαμονής των πυροσβεστών. Είναι η πολιτική που διαχρονικά ακολουθείται από όλες τις κυβερνήσεις και την Τοπική Διοίκηση που δεν θέτει σε προτεραιότητα τις ανάγκες του λαού και των εργαζομένων, δέσμια των εργολαβικών συμφερόντων. Μια κρατική μηχανή, γρήγορη στην εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών ομίλων, πολύ αργή για την ικανοποίηση των αναγκών του λαού.

ΕΠΕΡΩΤΑΤΑΙ η Κα Περιφερειάρχης:
1.Ποια είναι η πορεία των έργων και τι μέτρα παίρνετε για την απρόσκοπτη ολοκλήρωσή τους;
2.Πότε θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί το έργο;

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search