• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

Δε θα σωπάσουμε μπροστά στη βαρβαρότητα και το έγκλημα. Δυναμώνουμε την πάλη για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τη ζωή και το μέλλον τους! Την Πέμπτη απεργούμε!

December 13, 2022 2353

 

Ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας στηρίζει τη δράση του Παρατηρητηρίου Απορριμμάτων στο  Τεμπλόνι το Σάββατο 5 Ιουνίου, Ημέρα Περιβάλλοντος - Drepani.gr -  Argyrades.gr - news

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΜΕ – ΔΟΕ - ΟΙΕΛΕ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12:00 ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ

ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ!

Δύο νεκρά παιδιά τις τελευταίες ημέρες! Δύο παιδιά που βιώσαν από πρώτο χέρι την αναλγησία κι εκδικητικότητα του κρατικού μηχανισμού.

Από τη μία ένας 16χρονος έχασε τη ζωή του επειδή δεν πλήρωσε 20€ βενζίνη. Οι αστυνομικές δυνάμεις τον καταδίκασαν σε θάνατο για μισό μπιτόνι καύσιμα. Από την άλλη η είδηση του τραγικού θανάτου του μαθητή μας σε σχολείο των Σερρών και του τραυματισμού άλλων δύο, μετά από έκρηξη του καυστήρα. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ένας μαθητής να χάνει τη ζωή του μέσα στον χώρο του σχολείου, που θα έπρεπε κανονικά να είναι ένας χώρος ασφάλειας για όλους τους μαθητές!

Δε θα σωπάσουμε μπροστά στη βαρβαρότητα και το έγκλημα. Δυναμώνουμε την πάλη για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τη ζωή και το μέλλον τους!

Την Πέμπτη απεργούμε!

Προεπισκόπηση εικόνας

Η κατακόρυφη άνοδος της ακρίβειας ιδιαίτερα σε καύσιμα, ρεύμα, ενοίκια και είδη πρώτης ανάγκης και η συνεχιζόμενη λιτότητα οδηγούν στην απότομη φτωχοποίηση της λαϊκής εργαζόμενης πλειοψηφίας. Στον κλάδο μας, ιδιαίτερα οι αναπληρωτές, νεοδιόριστοι και όσοι συνάδελφοι μετακινούνται σε νέες περιοχές, αλλά και όλοι ανεξαιρέτως οι εκπαιδευτικοί αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα υψηλότατα ενοίκια και στην καλπάζουσα ακρίβεια. Δε θα επιτρέψουμε να πεινάσουμε, να κρυώσουμε ούτε εμείς ούτε οι μαθητές μας, τη στιγμή που τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων απογειώνονται. Δε αποδεχόμαστε το κυβερνητικό δόγμα «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει», δε θα στριμώξουμε τις ζωές μας σε voucher και pass. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για αύξηση μισθών και συντάξεων.

Η γενικότερη όξυνση της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, με την κατάργηση θεμελιωμένων ασφαλιστικών δικαιωμάτων ως συνέχεια του αντιασφαλιστικού νόμου Κατργούγκαλου και το ξεπούλημα της περιουσίας του ΜΤΠΥ, τον νόμο Χατζηδάκη που στοχεύει στη διάλυση των συνδικάτων, την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο της Ουκρανίας, τη θεαματική αύξηση των στρατιωτικών δαπανών και εγκατάσταση νέων αμερικάνικων βάσεων, την επέκταση της ελαστικής εργασίας, την πρωτοφανή αστυνομική καταστολή ενάντια στη νεολαία, στους φοιτητές και ενάντια στις κινητοποιήσεις του εργατικού κινήματος πρέπει να απαντηθεί άμεσα από τους αγώνες και τις απεργίες του οργανωμένου συνδικαλιστικού εργατικού κινήματος.

Απέναντι στους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος για να μην περάσει η αξιολόγηση, το Υπουργείο Παιδείας επιχειρεί, ταυτόχρονα με την προσπάθεια αυταρχισμού και τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών, να αρθρώσει μια σειρά από «παιδαγωγικά» ιδεολογήματα. Από την πλευρά μας συνεχίζουμε τον αγώνα για την ακύρωση στην πράξη της αξιολόγησης σχολικής μονάδας και εκπαιδευτικών μέχρι τη συνολική κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου των ν. 4692/20 και ν. 4823/21, ακριβώς γιατί αποτελούν στρατηγικά εργαλεία για την εμπορευματοποίηση του δημόσιου σχολείου, την όρθωση ακόμα περισσότερων ταξικών φραγμών στη γνώση και την αλλαγή του περιεχομένου αλλά και των διδακτικών μεθόδων σε ακόμα πιο αντιδραστική κατεύθυνση.

Πλευρές της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής είναι, ανάμεσα στα άλλα, το ζήτημα της μονιμοποίησης χιλιάδων νεοδιόριστων του 2020 που εκκρεμεί στις περισσότερες ΔΙΠΕ και ΔΙΔΕ της χώρας, το ωράριο των νηπιαγωγών και η εντατικοποίηση της εργασίας τους και η γιγάντωση της ελαστικής εργασίας με την κάλυψη όλο και περισσότερων κενών με προσλήψεις αναπληρωτών αντί για τους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών που διεκδικεί το εκπαιδευτικό κίνημα και τα φαινόμενα αδιαφάνειας, αυθαιρεσίας και αυταρχισμού στις τοποθετήσεις των νέων συναδέλφων.

Η υπεράσπιση των σωματείων αποτελεί κρίσιμο μέτωπο πάλης, ενάντια στην κυβερνητική προσπάθεια διάλυσής τους ή μετατροπής τους σε οικόσιτα λόμπυ εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Χαιρετίζουμε την αποχή της μεγάλης πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών από τις ηλεκτρονικές ψευτοεκλογές για την ανάδειξη αιρετών, δεν αναγνωρίζουμε τους νόθους «αιρετούς», διεκδικούμε την διεξαγωγή γνήσιων εκλογών αποκλειστικά δια ζώσης. Η μαζική ανταπόκριση του Κλάδου στο κάλεσμα για Αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές είναι ενδεικτική της δύναμης που έχει το εκπαιδευτικό κίνημα να ακυρώσει στην πράξη τους αντεργατικούς νόμους, να υπερασπιστεί τη φυσιογνωμία και τη ζωντανή λειτουργία των σωματείων, να πετάξει στα σκουπίδια τον νόμο-έκτρωμα του Χατζηδάκη.

Με τη δυναμική των πρωτοβάθμιων σωματείων και την πλούσια πείρα που έχουμε από τις μεγάλες μάχες που δώσαμε το τελευταίο δίμηνο, με τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια της 17ης Νοέμβρη σε όλη τη χώρα, τη μαζική και δυναμική Απεργία και τις απεργιακές διαδηλώσεις στις 9 Νοέμβρη και την εκκωφαντική Αποχή του Κλάδου από τις ηλεκτρονικές ψευδο-εκλογές της Διοίκησης στις 5/11, είμαστε εδώ και συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά! Συντονίζουμε τις δυνάμεις μας, κλιμακώνουμε τους αγώνες μας! Αποδείξαμε, για μια ακόμα φορά, ότι είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα τα δικά μας και των μαθητών μας, ότι δεν θα υποκύψουμε στα εκβιαστικά διλήμματα, στην υποταγή και τη μιζέρια που μας ετοιμάζουν. Δεν πέφτουμε στην παγίδα της προεκλογικής αναμονής κάποιων δήθεν σωτήρων. Δεν θα δείξουμε καμία ανοχή, καμία αναμονή, γιατί ξέρουμε ότι έτσι θα είμαστε πάλι εμείς αυτοί που θα πληρώσουμε την κρίση τους. Έχουμε αποδείξει, με τη στάση μας όλα αυτά τα χρόνια, ότι με την οργάνωσή μας, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, μπορούμε να έχουμε σημαντικά αποτελέσματα. Κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες καταφέρνουμε να κρατήσουμε τα σχολεία όρθια, να υπερασπιστούμε τη μόρφωση των παιδιών μας, την αξιοπρέπειά μας. Βάζουμε τεράστια εμπόδια σε νόμους και αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, σε κατευθύνσεις της Ε.Ε. που προσπαθούν εδώ και χρόνια όλες οι κυβερνήσεις να υλοποιήσουν. Δηλώνουμε ότι θα παλέψουμε ενάντια στη μίζερη εκπαιδευτική κυβερνητική, στους αντιεκπαιδευτικούς νόμους που υπονομεύουν τη μόρφωση των μαθητών μας μέσα και σε άθλιες σχολικές υποδομές. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τους μισθούς και τη διαβίωσή μας, ενάντια στην αυξανόμενη ακρίβεια, για τη υγεία μας που διαλύεται περεταίρω με το νέο ν/σ της Κυβέρνησης για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, στις 12μ.μ. στα Γενικά Λύκεια. Για το συλλαλητήριο η ΔΟΕ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 11:30 μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Κέρκυρας στο πλαίσιο της απόφασης του Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. (έγγραφο με αρ. πρ. 237/ 4 – 12 – 2022) κηρύσσει επιπλέον τρίωρη (3ωρη) διευκολυντική στάση εργασίας για τις τρεις πρώτες ώρες του πρωινού κύκλου της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου προκειμένου οι συνάδελφοι – μέλη του να συμμετάσχουν μαζικά στο απεργιακό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο (Δ. Ο. Ε. – Ο. Λ. Μ. Ε. – Ο. Ι. Ε. Λ. Ε.) της 15ης Δεκεμβρίου 2022 στις 12:00 στα Γενικά Λύκεια.

Οι συνάδελφοι – μέλη του σωματείου μας έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση και των δύο τρίωρων στάσεων εργασίας (Δ. Ο. Ε. & Συλλ. Εκπ/κών Π. Ε. Κέρκυρας) ή μιας από τις δύο τρίωρες στάσεις εργασίας αναλόγως του ωραρίου τους.

Το παρόν έγγραφο αποτελεί ειδοποίηση και προς την Δ/νση Π. Ε. Κέρκυρας.

Συνεχίζουμε – δυναμώνουμε τον αγώνα για εργασία και μισθό με αξιοπρέπεια, υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά μας δικαιώματα και το επιστημονικό μας έργο!

Αγωνιζόμαστε για

ü Άμεση καταβολή δώρου Χριστουγέννων, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, αυξήσεις στους μισθούς μας, απόδοση του ΜΚ 2016 – 2017, αφορολόγητο στις 12.000€ με προσαύξηση 3.000€ για κάθε παιδί.

ü Τερματισμό της εργασιακής ομηρίας. Άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιορισμένων που συμπληρώνουν τη διετία χωρίς επιπλέον προϋποθέσεις.

ü Εξίσωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών και των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε ολιγοθέσια Δημοτικά με αυτό των υπόλοιπων εκπαιδευτικών.

ü Κατάργηση των νόμων 4692/20, 4823/21 και όλο το πλαίσιο που οδηγεί στην κατηγοριοποίηση των σχολείων. Ο αυταρχισμός του Υπουργείου Παιδείας δε θα περάσει.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search