• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

Συνάντηση Στ. Γκίκα με Υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την Λειτουργία του ΟΛΚΕ και το Μaster Plan του Λιμένος

June 12, 2020 4480

 Σύμφωνος και ο Πλακιωτάκης για τα MegaYacht στο λιμάνι της ...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

 

Βασικό θέμα συζήτησης απετέλεσε η λειτουργία του ΟΛΚΕ, ο οποίος εξαιτίας της απουσίας της κρουαζιέρας, καταγράφει σημαντική απώλεια εσόδων. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Βουλευτής επεσήμανε, ότι έως ότου εκκινήσει ξανά η κρουαζιέρα, να αξιοποιηθεί η δυνατότητα ελλιμενισμού Mega Yacht και ιστιοπλοϊκών σκαφών.

 

Επιπλέον, ο Στέφανος Γκίκας εξήγησε πως εξαιτίας των περιορισμένων εσόδων, ο ΟΛΚΕ αδυνατεί να υλοποιήσει μία σειρά από προγραμματισμένα έργα σε μικρότερους λιμένες της Π.Ε. Κέρκυρας. Προκειμένου αυτά να πραγματοποιηθούν, ζήτησε από τον Υπουργό την αύξηση των κονδυλίων από το ΠΔΕ.

 

Ο Βουλευτής έθεσε επίσης το ζήτημα της επικαιροποίησης του Master Plan του Λιμένος, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή μαρίνας Mega Yacht, η οποία συνιστά Κυβερνητική Πολιτική.

 

Ανέφερε επιπλέον, ότι υπάρχει ενδιαφέρον για Lay Up κρουαζιερόπλοιων στην Κέρκυρα, για τον ελλιμενισμό τους δηλαδή στο λιμάνι της Κέρκυρας κατά την περίοδο που δεν πραγματοποιούν κρουαζιέρες.

 

Από την πλευρά του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανέφερε στον κ. Γκίκα ότι στο νομοσχέδιο, το οποίο σε λίγες ημέρες θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και αφορά στην νησιωτική πολιτική και στην νησιωτικότητα, προβλέπεται πρόνοια για την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων για λιμενικές υποδομές νήσων.

 

Σε ότι αφορά στην χρήση του Λιμένος από Mega Yacht και ιστιοπλοϊκά σκάφη, ο κ. Πλακιωτάκης εξέφρασε σύμφωνη γνώμη.

 

Ο Υπουργός επανέλαβε ότι η κατασκευή της μαρίνας Mega Yacht αποτελεί Κυβερνητική Πολιτική και προτεραιότητα για την Κέρκυρα.

 

Ενημέρωσε, τέλος, τον Στέφανο Γκίκα ότι Υπουργική Απόφαση, με την οποία τροποποιείται η χερσαία ζώνη λιμένος στην πόλη της Κέρκυρας, βρίσκεται αυτή την στιγμή στο Εθνικό Τυπογραφείο.

 

Κατά την διάρκεια της συζήτησης υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΚΕ, Σπύρο Ζερβόπουλο. Ο Υπουργός, κ. Πλακιωτάκης, επανέλαβε την πρόθεσή του, το αμέσως προσεχές διάστημα να επισκεφθεί την Κέρκυρα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search