• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

Lucky Shots: Οι Έλληνες δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από το εξωτερικό

February 28, 2020 59 Be the first to comment!

 

 

Με πορεία πέντε ετών και μόλις ένα EP οι Lucky Shots κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τις σελίδες Classic Rock Magazine με τον vintage rock n roll ήχο τους να κερδίζει τις εντυπώσεις.

 

Λίγο πριν κατέβουν στην Καλαμάτα για να παίξουν live στο ενδιαφέρον project του Band Apart (όλες οι πληροφορίες ΕΔΩ) μιλούν στην efsyn city για την πορεία μέχρι το California Grizzly και για την αγάπη του κόσμου για το vintage.

Ας ξεκινήσουμε από το παρελθόν. Ποια ήταν τα βασικά βήματα των Lucky Shots από την ίδρυσή τους μέχρι την κυκλοφορία του California Grizzly;

Οι πρώτες επαφές  σαν μπάντα ξεκίνησαν  από το καλοκαίρι  του 2015 ,όλοι παίζαμε σε διαφορετικά σχήματα μέχρι τότε ο Λουκιανός έπαιζε μαζί με τον Βασίλη σε άλλο σχήμα ο Σπύρος μαζί με τον Στάθη σε άλλο σχήμα , ο Λουκιανός με τον Στάθη γνωρίζονται από τα σχολικά τους χρόνια  έτσι όταν ο Λουκιανός  είχε την ιδέα να ξεκινήσουμε αυτό το Project ενωθήκαμε όλοι μαζί  και σιγά σιγά ξεκινήσαμε πρόβες . 

Από  τις πρώτες πρόβες κιόλας  καταλάβαμε ότι θέλουμε να βγάλουμε δικό μας υλικό βέβαια μέχρι να βγάλουμε το California Grizzly περάσαμε από διάφορα μουσικά style ( rock , rockabilly ,garage ,alternative , rock & roll) σκέψου η πρώτη μας διασκευή ήταν το sugar από τους Editors !! το οποίο δεν το ξαναπαίξαμε ποτέ επειδή δεν ταιριάζει στον ήχο μας. 

Το California Grizzly έφτασε μέχρι τις σελίδες του ιστορικού Classic Rock Magazine. Έντονα συναισθήματα ε;

Ναι τεράστια χαρά και συγχρόνως μια σύγχυση να φανταστείς μόλις είχαμε βγάλει το ep μας μια ή δύο εβδομάδες κυκλοφορίας και ξαφνικά ήρθε αυτή η πρόταση από το πουθενά στην αρχή νομίζαμε ότι όλο ήταν ένα αστείο μέχρι που τελικά είδαμε το συμβόλαιο. Σίγουρα μεγάλη τιμή για εμάς να βρίσκετε το κομμάτι μας σε ένα από τα πιο ιστορικά μουσικά  περιοδικά του πλανήτη και να μας κάνουν τόσο θετική κριτική. 

 

Και εκτός από τη Βρετανία, ο δίσκος σας παίζει και μέσω του καναλιού Stoned Meadow of Doom στο Youtube, που έχει στηρίξει πολλές ελληνικές μπάντες. Υπάρχει η ανάλογη ανταπόκριση από το κοινό του εξωτερικού;

Νομίζουμε το κοινό του εξωτερικού είναι πιο θερμό όσο αφορά εμάς  από το ελληνικό κοινό  πέρα από το classic rock magazine  και  το κανάλι stone meadow of doom μας έκανε ένα υπέροχο review στον δίσκο η Αγγλική Aldora Britain Records και έχουμε αρκετά σχόλια και μηνύματα για να παίξουμε στο εξωτερικό αλλά αυτό το βλέπουμε σαν ένα μεγάλο όνειρο , βήμα βήμα και μακάρι να γίνει !!

Ας επιστρέψουμε όμως στα δικά μας. Πώς είναι η «μουσική ζωή» και δημιουργία στην Ελλάδα; 

Η μεγάλη αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα κυριαρχούν  η stoner και η hip hop μουσικές σκηνές , οπότε κάθε  διαφορετικό μουσικό είδος πέρα από αυτά τα δύο είναι πολύ δύσκολο να βρει θέση στο ελληνικό μουσικό κοινό σίγουρα υπάρχουν σοβαρές και αξιόλογες μπάντες που έχουμε το ίδιο μουσικό ύφος όπως οι Big Nose Attack και ο George Zervos έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν και είμαστε και πολύ καλοί φίλοι όπως υπάρχει και κοινό που ακούει το Americana rock & roll και το στηρίζει αλλά κακά τα ψέματα η stoner και η hip hop είναι πάρα πολύ ανεπτυγμένες μουσικές σκηνές στην Ελλάδα.
Τώρα όσον αφορά την δημιουργία μουσικής στην Ελλάδα ευτυχώς υπάρχουν πάρα πολύ κάλοι μουσικοί παραγωγοί που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα με  παραγωγούς του εξωτερικού ένας από αυτούς είναι και ο δικός μας παραγωγός ο Αλέξης Μπόλμπασης που συνεργαζόμαστε και φτιάξαμε μαζί το California Grizzly .

Ο ήχος που έχετε φτιάξει βγήκε σχετικά αυθόρμητα ή το «κυνηγήσατε»;

Και τα δύο, όπως αναφερθήκαμε παραπάνω περάσαμε από πολλά είδη μουσικής ο καθένας μας έχει εντελώς διαφορετικές επιρροές από τον άλλον με κοινό μας σημείο τον ήχο που έχουμε σήμερα  έτσι καταλάβαμε και αποφασίσαμε  ότι αυτός ο ήχος που έχουμε σήμερα μας ταιριάζει και μας βγαίνει πολύ πιο εύκολα με σχέση άλλους που είχαμε δοκιμάσει στο παρελθόν .

Μουσικούς ήρωες έχετε, εντός και εκτός συνόρων;

Ο Λουκιανός ακούει πιο πολύ Rock & Roll, blues και είναι της αμερικανικής σχολής (Jonhy Cash – Bruce Springsteen – Muddy Waters) , ο Σπύρος είναι άρρωστος με Led Zeppelin σκέψου τι έπαθε όταν είδε ότι είμαστε  στο classic rock magazine και στο εξώφυλλο εκείνου του τεύχους είναι  ο Robert Plant….!!!, Ο Στάθης είναι της βρετανικής μουσικής σκηνής ( Radiohead ,Blur, stone roses,the smiths  ) και ο Βασίλης πραγματικά ακούει τα πάντα τον φωνάζουμε juke box !!!.   

 

Το απολαυστικό California Grizzly είναι πάντως μόλις 19 λεπτά, οπότε πότε να περιμένουμε νέου υλικό από τους Lucky Shots;

Αν όλα πάνε καλά θα μπούμε να γράψουμε το νέο μας άλμπουμ στο τέλος του 2020 οπότε νομίζουμε το 2021 θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε release το νέο υλικό μας .

Ήδη παίζουμε στα live μας κάποια από αυτά αλλά είναι ακόμα σε  αρχική μορφή.

Τα τελευταία δεκαπέντε περίπου χρόνια υπάρχει μία έκρηξη στις εναλλακτικές μουσικές της χώρας, κάτι που αναγνωρίζεται και στο εξωτερικό. Είναι απόρροια της κρίσης, είναι η εποχή των social media ή βοήθησαν οι τεχνολογικές εξελίξεις που μπορούν να καταστήσουν μία μπάντα πραγματικά ανεξάρτητη;

Πιστεύουμε ότι είναι ένα σύνολο από όλα αυτά που περιγράφεις σίγουρα τα social media βοηθάνε πάρα πολύ ,σίγουρα βοηθάει ότι έχουν ανοίξει τον δρόμο προς το εξωτερικό σοβαρές ελληνικές μπάντες αλλά βοηθάει και πάρα πολύ ότι το ελληνικό κοινό είναι πιο ανοικτόμυαλο σε εναλλακτικές μουσικές  και στηρίζει ,επίσης  ένας σημαντικός παράγοντας είναι ότι Έλληνες μουσικοί παραγωγοί κάνουν φανταστικές δουλειές όπως αναφερθήκαμε πιο πάνω που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα παραγωγές του εξωτερικού. 

Γιατί λοιπόν αυτό το vintage τραβάει τόσο πολύ; Είναι καλλιτεχνική άποψη, νοσταλγία ή είναι τέτοια η αισθητική του σημασία που το κρατά στην επιφάνεια τόσα χρόνια;

Πιο πολύ είναι ο ήχος που μας ταιριάζει και μας αρέσει προσωπικά. ‘Ολοι έχουμε ακούσματα από παλαιότερες δεκαετίες και μέσα από αυτές τις επιρροές βγήκε και η δική μας δουλεία , σίγουρα μπορείς να το πεις και νοσταλγία όλοι μεγαλώσαμε ανοίγοντας τα βινύλια των γονέων μας ( Rolling Stones , Beatles , Pink Floyd, Led Zeppelin ) και παίζαμε τις πρώτες μουσικές νότες μας .

Το επόμενο live σας είναι στην Καλαμάτα σωστά; Πώς είναι να παίζεις σε μικρότερες πόλεις; Μπορεί ,τελικά, η ελληνική επαρχία να αποτελέσει πόλο στήριξης των ελληνικών σχημάτων; 

Ναι στην Καλαμάτα στο Bandapart Recording Studio ,δεν υπάρχει κάτι το διαφορετικό στο να παίζεις σε μικρότερες πόλεις κάθε live μπορεί να πάει τέλεια ‘η να στραβώσει για χίλιους λόγους σε οποιαδήποτε πόλη και αν γίνεται αυτό .Εννοείται πως η ελληνική επαρχία είναι κομβική για όποιο καλλιτέχνη παρουσιάζει το δικό του υλικό ,γνωρίζεις και σε γνωρίζει καινούργιος κόσμος ,ταξιδεύεις μαζί με φίλους και παρουσιάζετε το υλικό σας σε ένα εντελώς νέο κοινό ο μουσικός πρέπει να ταξιδεύει για να ταξιδεύει μαζί και η μουσική του   δεν γίνεται να παίζεις και να παρουσιάζεις το υλικό σου  μόνο στην πόλη και στην χώρα  που ζείς  .

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κρητική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search