• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

To διήγημα ΧΑΔΙ ΣΕ ΑΠΟΛΥΜΑΣΜΕΝΟ ΧΕΡΙ της Βάσως Χρυσοστομίδου διακρίθηκε στον 1ο λογοτεχνικό διαγωνισμό των εκδόσεων ΝΙΚΑΣ

October 25, 2020 627
To διήγημά ΧΑΔΙ ΣΕ ΑΠΟΛΥΜΑΣΜΕΝΟ ΧΕΡΙ διακρίθηκε στον 1ο λογοτεχνικό διαγωνισμό των εκδόσεων ΝΙΚΑΣ με θέμα "ο Ιός" και συμπεριλαμβάνεται στον συλλογικό τόμο ΙστΟρίεΣ . Εβδομήντα διαφορετικές ματιές για τη ζωή με τον ιό.
Να θυμίσουμε ότι η Βάσω Χρυσοστομίδου έκανε το ντεμπούτο της στον χώρο της Λογοτεχνίας το 2020 που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κέδρος η εξαιρετική συλλογή διηγημάτων της με τίτλο Σπασμένα τσιγάρα.
Δέκα ιστορίες για θραύσματα και θαύματα, για μυστικά ανομολόγητα, για αποκαλύψεις και εξομολογήσεις. Άνθρωποι που ταλανίζονται στις περιπέτειες των διαψεύσεων και των ματαιώσεών τους, που χάνονται ή σώζονται περνώντας μέσα από τις συμπληγάδες της οδύνης.
 
Απόσπασμα από το διήγημα ΧΑΔΙ ΣΕ ΑΠΟΛΥΜΑΣΜΕΝΟ ΧΕΡΙ :
 
"...Η έξοδος του Αντρέα από το περίκλειστο δωμάτιο του απόλυτου τίποτα και η είσοδός του στον κόσμο των ακαθόριστων σκιών χάραξε στα καλοσχηματισμένα χείλη του ένα πλατύ χαμόγελο , μια έκφραση ανυπομονησίας για κάτι συναρπαστικό που μόλις διακρινόταν. Τακ τακ τακ, το λευκό του μπαστούνι έδινε ρυθμό σε κάθε του βήμα ενώ ερχόταν προς το μέρος μου. Αυτός με ζύγωνε κι εγώ οπισθοχωρούσα. Κάποια στιγμή στάθηκα ακίνητη. Μου άπλωσε το χέρι του. Αγγίξαμε τα ακροδάχτυλά μας κι ένιωσα ένα χάδι να ψηλαφά επίμονα τη γδαρμένη ράχη της απολυμασμένης παλάμης μου. Τα δάχτυλά μας ενώθηκαν πλέκοντας ένα μικρό καλαθάκι που χώρεσε τη χαμένη ζεστασιά του κόσμου όλου. Ο Αντρέας ξέπλεξε το καλαθάκι των δαχτύλων μας για μου βγάλει τη χάρτινη μάσκα. Αναστέναξα κι έγειρα το κεφάλι μου στην καμπύλη του λαιμού του, έκλεισα τα μάτια μου κι αφέθηκα στο σκοτάδι που βρίσκει τις κρυμμένες αλήθειες του ανθρώπινου δέρματος και τις φανερώνει με μυρωδιές κι ανατριχιάσματα.Το σαγόνι μου παιχνίδισε με το γιακά από το βαμβακερό του πουκάμισο, που μύριζε λιακάδα και γαλάζιο χρώμα.
Η αποφασιστική του ανάσα μου δήλωσε ορθά κοφτά ότι ο Αντρέας είχε νικήσει τον ιό του φόβου. Αναστέναξα κι αφέθηκα στο πρώτο μας φιλί ευελπιστώντας να κολλήσω τον μόνο ιό στον οποίο ήταν θετικός ο Αντρέας και η διάγνωσή του γίνεται αμέσως και δια γυμνού οφθαλμού. Τον ιό της αισιοδοξίας, που ,αν και δεν έχει υψηλή μεταδοτικότητα, είναι ιδιαίτερα ανθεκτικός και έχει ωραία γεύση".
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search