• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

'Aκρως επικίνδυνο, ακατάλληλο, αφιλόξενο, χωρίς ρεύμα και νερό δεν έχει λειτουργήσει ακόμα το ειδικό σχολείο Κέρκυρας!

October 26, 2020 3799

 

 

Επιστολή στην Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Μερόπη Υδραίου για τη δραματική κατάσταση του Ειδικού Σχολείου Κέρκυρας που δεν έχει ανοίξει ακόμα με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των μαθητών  απέστειλε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου ΑμεΑ Κέρκυρας, Σπύρος Ζουμπουλίδης.

Αναλυτικά η επιστολή: 

«Αξιότιμη κα Δήμαρχε,

Ο Σύλλογός μας, μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΓΚΑμεΑ), λειτουργεί από το 1993 εκπροσωπώντας τα παιδιά με αναπηρία της Κέρκυρας, υλοποιώντας μέχρι σήμερα ένα δύσκολο και πολυσχιδές έργο, όπως την λειτουργία του Κέντρου Διημέρευσης Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας «ΜΕΛΙΣΣΑ», την ίδρυση και 18χρονη φιλοξενία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) που λειτουργεί ο Δήμος σας, τις σημαντικές παρεμβάσεις και στήριξη σε προβλήματα παιδιών με αναπηρία και των οικογενειών τους, καθώς επίσης και την διαχρονική υποστήριξη της Ειδικής Αγωγής της Κέρκυρας, την οποία θα αναφέρουμε παρακάτω.

Πριν μερικά χρόνια, όχι πολλά, κάθε Αύγουστο διατυμπανιζόταν από τους κατά τόπους Συλλόγους Γονέων Κηδεμόνων ΑμεΑ, πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το σύνθημα: «Στις 11 Σεπτεμβρίου να ηχήσει το κουδούνι του Σχολείου για όλα τα Ελληνόπουλα» και αυτό διότι οι ελλείψεις τα ειδικά σχολεία ήταν πολλές, ενώ οι εκπαιδευτικοί, το επιστημονικό και το βοηθητικό προσωπικό της Ειδικής Αγωγής τοποθετούνταν πολύ καθυστερημένα, ακόμη και πριν τα Χριστούγεννα.

Αυτό επιτεύχθηκε χάρη στους αγώνες της ΠΟΣΓΚΑμεΑ και της ΕΣΑμεΑ και ιδιαίτερα του Προέδρου της δεύτερης, Ιωάννη Βαρδακαστάνη, αφού συνεχώς πριν την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς παρεμβαίνουν προληπτικά στο Υπουργείο Παιδείας, όπως έγινε και φέτος στην συνάντηση του κ. Βαρδακαστάνη στις 26 Αυγούστου με την Υπουργό Παιδείας κα Ν. Κεραμέως, την Υφυπουργό Παιδείας κα Σ.  Ζαχαράκη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Με μεγάλη θλίψη ενημερωθήκαμε τόσο από την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, όσο και από την Διεύθυνση του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου Κορακιάνας, ότι το σχολείο αυτό μετά από την απαράδεκτη, παράνομη και αντιεκπαιδευτική στέγασή του σε άκρως ακατάλληλο και επικίνδυνο κτίριο εκτός της πόλης της Κέρκυρας, να μην έχει αρχίσει την λειτουργία του ακόμη, βρισκόμενο χωρίς ρεύμα και νερό, παραμένοντας οι μαθητές τους στα σπίτια τους, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην ήδη επιβαρυμένη ψυχολογική υγεία τους από την πανδημία του Κορωνοϊού καθώς επίσης και στην εργασία και στην ζωή των γονέων τους.

Ο Σύλλογός μας από τις 10 Ιουνίου 2018 όταν αντιπροσωπεία του επισκέφθηκε το κτίριο αυτό το χαρακτήρισε άκρως επικίνδυνο, ακατάλληλο, αφιλόξενο και σε καμία περίπτωση μη αντιπροσωπεύον δημόσιο σχολικό κτίριο, ενώ το σημαντικότερο η παντελής έλλειψη προσβασιμότητας κατά παράβαση των άρθρων 16 και 21 του Ελληνικού Συντάγματος, της Ελληνικής Νομοθεσίας (ΓΟΚ/Ν4067/2012) του Νόμου 4074/2012 που επικύρωσε την Διεθνή Σύμβαση Δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία και του εφαρμοστικού Νόμου 4488/2017, καθιστά την στέγαση του σχολείου αυτού παράνομη και ρατσιστική αφού αποκλείει μαθητές με κινητικά προβλήματα.

Για το παραπάνω θέμα, Αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου μας, σας ενημέρωσε τον Ιανουάριο 2020 παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Σκούπουρα και της εντεταλμένης Δημοτικού Συμβούλου για την Παιδεία κας Ζερβού, επαναλαμβάνοντας την ενημέρωση και την διεκδίκηση σε εκ νέου συνάντησή μας με την κα Ζερβού τον Μάρτιο 2020, εισπράττοντας την υπόσχεση ότι η νέα σχολική χρονιά θα βρει τους μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου σε νέο κτίριο, υπόσχεση την οποία όχι μόνο δεν υλοποίησε η Δημοτική Αρχή, αλλά έκλεισε και το σχολείο.

Για την ιστορία και την ενημέρωσή σας, ο Σύλλογός μας διαχρονικά έμπρακτα στήριξε την Ειδική Εκπαίδευση της Κέρκυρας, όταν με δική του διεκδίκηση το 1993 μεταστεγάστηκε στο Φλαγγίνειο κτίριο το 5θέσιο Δημοτικό Σχολείο που στεγαζόταν σε μιάμισυ αίθουσα στο 14ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο ανακαινίστηκε με δαπάνη του Δήμου Κερκυραίων επί Δημαρχίας Χρύσανθου Σαρλή και υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας κ. Ζουμπουλίδη, ενώ λειτούργησε το Ειδικό Νηπιαγωγείο το οποίο δεν λειτουργούσε λόγω έλλειψης αίθουσας, παρέχοντας για την άμεση λειτουργία του τον βασικό εξοπλισμό.

Διεκδίκησε και πέτυχε το 2000 από την Νομαρχία Κέρκυρας επί θητείας Ανδρέα Παγκράτη και Νομαρχιακού Συμβούλου τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας, κ. Ζουμπουλίδη, την κατασκευή σύγχρονου σχολικού κτιρίου για την στέγαση του Ειδικού Δημοτικού Σχολίου και του Ειδικού Νηπιαγωγείου.

Τέλος, επί πολλά χρόνια ο Σύλλογός μας, ως μέλος της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, πριν την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς, ενημερώνεται για τις ελλείψεις των Ειδικών Σχολείων της Κέρκυρας και διεκδικεί την κάλυψή τους μέσω της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, η οποία υποβάλλει σχετικό συνολικό υπόμνημα στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας.

Κυρία Δήμαρχε,

Το Αναπηρικό Κίνημα της Χώρας επί πολλά χρόνια διεκδικεί την ισότιμη συμμετοχή των Ατόμων με Αναπηρία σε όλες τις εκφάνσεις των δραστηριοτήτων της κοινωνίας και βεβαίως την ισότιμη συμμετοχή των μαθητών με αναπηρία στην δημόσια εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Ο Σύλλογός μας συνεχίζοντας τον αγώνα του Αναπηρικού Κινήματος απαιτεί για την απαραίτητη και αξιοπρεπή παροχή δημόσιας εκπαίδευσης των μαθητών του Ειδικού Γυμνασίου Λυκείου Κορακιάνας, την άμεση μεταστέγασή του, με την υπόμνηση ότι  ο 8μηνος αποκλεισμός των μαθητών του, λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού, του καλοκαιριού και της αδυναμίας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας για την μεταστέγασή του, δημιουργεί μεγάλα ψυχολογικά τραύματα, καθυστέρηση της άκρως απαραίτητης ειδικής εκπαίδευσης εις βάρος δεξιοτήτων, ψυχοκινητικής υποστήριξης, άθλησης και άλλων απαραίτητων αγαθών της Ειδικής Εκπαίδευσης, που υποστηρίζουν την πνευματική και κινητική υγεία και ανάπτυξη των παιδιών μας, ενώ δημιουργεί πολύ σημαντικά προβλήματα στη διαβίωση και την εργασία των γονέων τους».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search