• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

Τοπικό Συμβούλιο Κάτω Κορακιάνας: Θέλουμε Γη για Ανθρώπινη και Βιώσιμη Δασιά

November 23, 2020 3772

To Τοπικό Συμβούλιο Κάτω Κορακιάνας του δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, με ανακοίνωση που υπογράφει η πρόεδρος του Ελεάνα Φαιτά καλεί τους φορείς της Κέρκυρας να συμπαρασταθούν στην προσπάθεια  να πείσουν το Περιφερειακό Συμβούλιο, ώστε να μη δεχθεί την πρόταση της εταιρείας IKOS για ανταλλαγή οικοπέδου συνολικού εμβαδού 69,750 τ.μ. του πρώην Club Med έναντι καταβολής χρημάτων προς τον Δήμο.

Στο έγγραφο, που επιγράφεται «Θέλουμε γη για ανθρώπινη και βιώσιμη Δασιά», είναι χαρακτηριστικό ότι η επίμαχη, πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αναφέρεται ως «θετική γνωμοδότηση στο αίτημα της Ικος για την ανταλλαγή του οικοπέδου 69,750 στρ. του πρώην Club Med έναντι καταβολής χρημάτων».
Η Τοπική Κοινότητα Κάτω Κορακιάνας θεωρεί ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο ανήκει στους κατοίκους και καλεί τους φορείς να εκφράσουν την αντίθεση τους το συντομότερο δυνατόν, ώστε το αργότερο έως την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου να συμπεριληφθεί μαζί με τις υπογραφές των κατοίκων, σε υποστηρικτικό φάκελο του αιτήματος τους που θα καταθέσουν στο γραφείο της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων.

Θέλουμε Γη για Ανθρώπινη και Βιώσιμη Δασιά

Αξιότιμοι κυρίες & κύριοι,

Σας αποστέλλουμε το παρόν Έγγραφο μετά από Απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας μας το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως το Σάββατο 07/11/2020 σχετικά με το ζήτημα της Επένδυσης στην θέση που βρισκόταν το πρώην Club Med.

Το Τοπικό Συμβούλιο Κάτω Κορακιάνας αφού έλαβε υπόψη του τα παρακάτω:

1ον Τις δυο συνελεύσεις των κατοίκων της Κοινότητας μας την Τρίτη 03/11/2020 και την Παρασκευή 06/11/2020.

2ον Την διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε με τους κατοίκους της Κοινότητας μας.

3ον Τις ανάγκες επιβίωσης της Δασιάς με βιώσιμη ανάπτυξη και διατήρηση μέρους του εναπομείναντος φυσικού κάλλους της.

4ον Την ανάγκη διατήρησης της μικρομεσαίας τάξης της Κοινότητας μας.

5ον Τις θέσεις της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων κας. Υδραίου, όπως αυτές μεταφέρθηκαν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κο. Μεταλληνό, τους Αντιδημάρχους κ.κ. Βαρούχα και Κατέχη και την εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Φαιάκων κα. Ζερβού.

6ον Τις θέσεις που διατύπωσαν οι παραγωγικοί φορείς της Κοινότητας μας.

7ον Την εγγραφή του θέματος του πρώην Club Med στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κατά την προγραμματισμένη συνεδρίαση του την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020, χωρίς προηγουμένως να έχουμε ενημερωθεί για αυτό ή να έχει ζητηθεί η γνώμη μας επί του θέματος.

Συσκέφτηκε επί του θέματος και με βάση τα παραπάνω σημεία και το συμφέρον της Κοινότητας και των Κατοίκων της

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ:

1ον Τη άμεση κατοχύρωση, με την εγγραφή τους στο Κτηματολόγιο, των κάθετων δημοτικών δρόμων προς τη παραλία της Δασιάς και ειδικότερα αυτού που καταλήγει στη παραλία της Δασιάς αριστερά και δεξιά του οποίου βρίσκονται δύο οικόπεδα του πρώην Club Mediteranne,

2ον Τη κατοχύρωση του ρέματος (χείμαρρου) Αη-Λιά (Άνω Κορακιάνας) – παραλία Δασιάς – Κεφαλόυψος,

3ον Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων να ζητήσει την γη που δικαιούνται βάση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου αντί για την καταβολή χρηματικού ανταλλάγματος όπως αιτείται η ιδιοκτήτρια εταιρία «Corfu Gardens Α.ΚΤΕ.ΞΕ.», με σκοπό την δημιουργία κοινόχρηστων χώρων, ως απάντηση στην αιτούμενη έγκριση πολεοδόμησης, της ιδιοκτήτριας του οικοπέδου του πρώην Club Mediteranne.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ

Καλούμε τους Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους να εναρμονισθούν με την αταλάντευτη θέση των κατοίκων της Κάτω Κορακιάνας για εισφορά σε γη αντί για χρηματικό αντίτιμο της ιδιοκτήτριας εταιρείας προς τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων. Καλούμε τους Βουλευτές Κέρκυρας κ.κ. Γ κίκα, Αυλωνίτη και Μπιάγκη, τις Νομαρχιακές Επιτροπές των Κομμάτων και όλους τους κοινωνικούς φορείς να μας συμπαρασταθούν.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search