• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας για τις δηλώσεις των μαθητών της Γ΄ Λυκείου: Η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας συνεχίζουν να εφαρμόζουν το επιτελικό κράτος με αποφάσεις «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»

November 29, 2020 3268

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Για τις δηλώσεις των μαθητών της Γ΄ Λυκείου

Η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας συνεχίζουν να εφαρμόζουν το επιτελικό κράτος με αποφάσεις «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»

Μέσα σε καραντίνα, με τα σχολεία κλειστά το Υπουργείο εξέδωσε εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία καλεί αιφνιδιαστικά τους μαθητές της Γ΄Λυκείου ΓΕΛ και ΕΠΑΛ να κάνουν δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις μέσα σε 5 μέρες από τις 25/11 έως τις 30/11, με τις δύο μέρες να είναι το προσεχές Σαββατοκύριακο (28-29 Νοέμβρη), ενώ στις 26/11 έχει προκηρυχτεί πανεργατική Απεργία, στις οποίες συμμετέχουμε οι εκπαιδευτικοί. Επίσης, με κλειστά τα σχολεία λόγω πανδημίας και χιλιάδες εκπαιδευτικούς μακριά από αυτά, υπάρχει ο κίνδυνος της ελλιπούς ενημέρωσης των μαθητών και προετοιμασίας τους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν μαθητές να χάσουν την σχετική προθεσμία.

Η συγκεκριμένη απόφαση δεν είναι μια απλή γραφειοκρατική διαδικασία. Η διαδικασία αυτή μέχρι τώρα γινόταν στα μέσα Μαρτίου.

Η απόφαση της Υπουργού να μεταθέσει νωρίτερα και με ολιγοήμερη διορία τις δηλώσεις για τις εξετάσεις δείχνει:

1. Ότι αδιαφορεί για τις οικογένειες των μαθητών και τους εργαζόμενους γονείς, οι οποίοι αιφνιδιαστικά θα πρέπει να προστρέξουν προς την συμπλήρωση της αίτησης μέχρι τις 30/11 και μέσα σε καραντίνα με όλους τους περιορισμούς.

2. Ότι ουδεμία σχέση έχει με το παιδαγωγικό κομμάτι της εκπαίδευσης και ουδόλως την ενδιαφέρουν οι μαθητές.

3. Η διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων τον Μάρτιο είχε να κάνει με την τελική επιλογή των μαθητών να δώσουν ή όχι εξετάσεις για τα ΑΕΙ , καθώς στη διάρκεια αυτών των μηνών είχε διαμορφωθεί για τους μαθητές το τοπίο, ύστερα από την ενασχόλησή τους με τα μαθήματα, τα διαγνωστικά διαγωνίσματα και εν τέλει διαμόρφωναν την οριστική τους απόφαση για τη συμμετοχή ή όχι στις εξετάσεις.

4. Όσο και να μη θέλει να το δεχτεί το ΥΠΑΙΘ, όσο και να κάνει πως δεν το ακούει, υπάρχουν μαθητές που στερούνται (ναι, στερούνται) ακόμα και τη δυνατότητα να στείλουν email, ενώ είναι λογικό τα παιδιά και οι γονείς να θέλουν να συμβουλευτούν τους καθηγητές τους για την ορθή συμπλήρωση της αίτησης.

Είναι απαράδεκτο το επιχείρημα που επικαλείται η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΠΘ ότι προχώρησε στην αλλαγή της ημερομηνίας (Νοέμβριο αντί για Μάρτιο) για να δημιουργηθούν τάχα τμήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας για την προετοιμασία των μαθητών στα Ειδικά Μαθήματα. Αλήθεια πότε περιμένει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να συγκροτήσει και να λειτουργήσει τέτοια τμήματα όταν σε λίγες ημέρες φτάνουμε στα Χριστούγεννα; Πότε θα προλάβουν να προετοιμαστούν ουσιαστικά οι μαθητές;

Αντί το Υπουργείο να εξασφαλίσει να υπάρχουν καθηγητές τα σχολεία, οι οποίοι να διδάσκουν τα προς εξέταση μαθήματα, αντί να εξασφαλίσει την ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στα προς εξέταση μαθήματα ( μουσική, σχέδιο, ελεύθερο και γραμμικό, ξένες γλώσσες, προετοιμασία για ΤΕΦΑΑ), καθηγητές ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ στέλνει εγκυκλίους προς εφαρμογή, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του ούτε στο ελάχιστο το πώς αυτές επιδρούν πάνω στα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Μέχρι και σήμερα στην Κέρκυρα υπάρχουν μαθητές που δεν έχουν διδαχτεί ούτε μια ώρα κοινωνιολογίας, πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα.

Αυτή είναι η εκπαίδευση των αρίστων της κυβέρνησης. Λεφτά για τα ΜΜΕ, λεφτά για την Aegean, εκατομμύρια για μάσκες –αλεξίπτωτα, οξύμωρες επιτάξεις – ενοικιάσεις για τους ιδιώτες της υγείας και συνολική απαξίωση στο Δημόσιο Σχολείο και την Δημόσια Υγεία.

Ζητάμε την απόσυρση της εγκυκλίου από το Υπουργείου ως απαράδεκτη στο χρονικό της πλαίσιο και όριο.

· Να καλυφθούν άμεσα τα κενά στα σχολεία.

· να επανέλθουν όλα τα ειδικά μαθήματα που καταργήθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας στις αρχές του καλοκαιριού

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search