• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

Τα φλαμίνγκος επεστρεψαν στις Αλυκες Λευκιμμης!

December 04, 2020 3233

 

Οι Αλυκές Λευκίμμης, ένας από τους σημαντικότερους υγροτόπους της χώρας, ανήκουν στο δίκτυο Natura 2000 ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας για τα πουλιά.



Η περιοχή είναι ευρέως γνωστή για την πλούσια ορνιθοπανίδα της που αποτελείται από σπάνια είδη όπως οι πάπιες βαρβάρες, οι καστανοκέφαλοι, οι θαλασσοσφυριχτές και άλλα. Όμως, η «ατραξιόν» της περιοχής και ο λόγος που την επισκέπτονται πολλοί τουρίστες είναι τα φοινικόπτερα, τα γνωστά φλαμίνγκο.

Τα φλαμίνγκο ζουν πάνω από 30 χρόνια και εντυπωσιάζουν με το μέγεθος τους (1.60 μ.) και το χρώμα τους (ροζ). Οι λεκάνες και τα αλοπήγια στην περιοχή είναι αβαθείς με αποτέλεσμα να θερμαίνονται γρήγορα και να λειτουργούν σαν ένα φυσικό εκκολαπτήριο σκουληκιών και καρκινοειδών, αγαπημένη τροφή των φλαμίνγκο. Ένα μέρος που για χρόνια επισκέπτονται και ίσως δίκαια να το θεωρούν το εξοχικό τους στην Ελλάδα.

Οι φωτό από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ NATURA Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Σύμφωνα με την ανάρτηση του κ. Χρυσικόπουλου: “Ας φροντίσουμε, όσο μπορούμε, να παραμείνουν και να μη τα (ξανά)διώξουμε!!Υπάρχουν πληροφορίες ότι μηχανάκια μπαίνουν στο χώρο των Αλυκών και κάνουν “αγώνες”. Ο χώρος του ΚΠΕ είναι αφύλακτος και κάποιοι ασυνείδητοι το εκμεταλλεύονται, προξενούν καταστροφές και έχουν αρχίσει και κλέβουν πράγματα από εκεί. Έχει ειδοποιηθεί η αστυνομία και ο δήμος και ελπίζουμε σταματήσει το κακό. Ας βάλουμε όλοι ένα χεράκι να προστατεύσουμε αυτό το στολίδι του τόπου μας“.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search