• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

Μήνυση κατά του Ρουβά για την παράνομη διαφήμιση αυτοκινήτου στο Ηρώδειο

December 24, 2020 444


Στη Δικαιοσύνη κατά του Σάκη Ρουβά προσφεύγει η Εφορεία Αρχαιολόγων για την χωρίς άδεια φωτογράφηση που πραγματοποίησε ο τραγουδιστής τον περασμένο Σεπτέμβριο μπροστά στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο διαφήμισης γνωστής εταιρείας αυτοκινήτων, για την οποία έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις, το υπουργείο Πολιτισμού είχε διαμηνύσει πως ουδέποτε έδωσε κάποια σχετική άδεια.

Σύμφωνα με το kosmodromio.gr, πριν από περίπου έναν μήνα, η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά εναντίον του Σάκη Ρουβά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, και μάλιστα «με την απαίτηση αποζημίωσης», για παράνομη χρήση αρχαιολογικού χώρου με στάθμευση ιδιωτικού οχήματος στον αύλειο χώρο του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού, για παράνομη φωτογράφηση χωρίς σχετική άδεια από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, αλλά και για παράνομη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς σχετική άδεια με πιθανό διαφημιστικό σκοπό.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, δύο εβδομάδες πριν την δημοσίευση των φωτογραφιών από τον ίδιο τον Σ. Ρουβά να ποζάρει με ένα αυτοκίνητο στα κοινωνικά του δίκτυα, ο ίδιος και η Σόνια Θεοδωρίδου συμμετείχαν στις 12 Σεπτεμβρίου στη συναυλία «SONIA AND SAKISSINGTHECASSICS – FROMMIKISTHEODORAKISTOLUCIO DALLA AND BEYOND», για την οποία είχαν λάβει άδεια και είχαν πράξει τα νόμιμα.

Έπειτα, στις 26 Σεπτεμβρίου, ο τραγουδιστής ανέβασε την επίμαχη φωτογραφία, στην οποία εμφανίζεται ο ίδιος και ένα πολυτελές αυτοκίνητο στο δυτικό μέρος της πλατείας του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού, με σημειωμένη την τοποθεσία Odeon of Herodes Atticus, το σχόλιο “Έτοιμος για βόλτα” και με χάσταγκ #ambassador# και #mercedesbenz#.

Όπως υπενθυμίζει το ίδιο δημοσίευμα, όταν το υπουργείο Πολιτισμού τοποθετήθηκε επί του θέματος, και μόνον έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα, υπογράμμμισε στην ανακοίνωση με την οποία ξεκαθάριζε πως δεν έδωσε άδεια για τη φωτογράφιση πως «η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλεως Αθηνών θα εφαρμόσει τις προβλεπόμενες από τον Ν. 3028/2002 διατάξεις». Σημειώνεται δε πως και η εταιρεία που διοργάνωσε τη συναυλία έδειξε τον τραγουδιστή με έγγραφη απάντησή της, ενώ ο ίδιος εμφανίστηκε έπειτα από τις αντιδράσεις και ζήτησε δημόσια συγγνώμη.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως ο Σ. Ρουβάς δικαιολογήθηκε με επιστολή, εκφράζοντας τη λύπη του και απολογούμενος για την άστοχη αυτή προωθητική ανάρτηση της φωτογραφίας, δείχνοντας με τη σειρά του «συνεργάτη» για τη λήψη που έγινε «αυθόρμητα, επάνω στον ενθουσιασμό μας». Ακόμα, συμπλήρωνε «δύο εβδομάδες αργότερα, η φωτογραφία αυτή, δυστυχώς, από ανθρώπινο σφάλμα των συνεργατών μου, χρησιμοποιήθηκε σε προωθητική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής μου, σχετική με τη συνεργασία μου με την εταιρεία Mercedes».

Τέλος, σημειώνεται πως το δημοσίευμα αναφέρεται και στην περίπτωση διαφημιστικής φωτογράφισης οχημάτων της αυτοκινητοβιομηχανίας Next.e.Go Mobile, «επένδυση» της οποίας ανακοίνωσε μετά βαΐων και κλάδων ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης την περασμένη εβδομάδα, με φόντο τον Ναό του Ολυμπίου Διός, θέτοντας αντίστοιχα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search