Print this page

Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης: Κυκλοφορεί το νέο τεύχος

January 19, 2021 714
«Υπάρχει Ελπίς - Εμβόλιο οι Αγώνες μας» - Στα βιβλιοπωλεία το τεύχος 129 των «Αντιτετραδίων»

Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του Περιοδικού «Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης».

Με σύνθημα «Υπάρχει Ελπίς - Εμβόλιο οι Αγώνες μας», το τεύχος 129 διατίθεται σε κεντρικά βιβλιοπωλεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

 

Συμπληρώνονται φέτος τριάντα τρία χρόνια αδιάλειπτης έκδοσης του περιοδικού και χρειάζεται να τονιστεί ότι η έκδοση των «α» δεν ήταν μια απόφαση που ελήφθη ερήμην των εκπαιδευτικών και της κοινωνίας ή απόφαση μιας ομάδας ανθρώπων που ξαφνικά θέλησαν να εκφράσουν τους προβληματισμούς και τις απόψεις τους για την εκπαίδευση και την κοινωνία.
Tα «αντιτετράδια» γεννήθηκαν το Φλεβάρη-Μάρτη του 1988 σε μια εποχή που τα εκρηκτικά προβλήματα της εκπαίδευσης, σε συνδυασμό με την κυβερνητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ για την αντιδραστική αναδιάρθρωση της εκπαίδευσης σύμφωνα με τις ΕΟΚικές ντιρεκτίβες, οδηγούσαν στην ανάπτυξη των εκπαιδευτικών και κοινωνικών αγώνων.
Από το πρώτο βήμα μέχρι σήμερα τα «αντιτετράδια» ήταν, αν μη τι άλλο, στενά συνδεδεμένα με τους εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς αγώνες και δε θα μπερδεύαμε το μπόι μας με τον ίσκιο μας αν υποστηρίζαμε ότι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξή τους.

Τα «αντιτετράδια» την περίοδο της μεγάλης απεργίας του 1988 έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη συγκρότηση σε πανελλαδικό επίπεδο των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων-Συσπειρώσεων-Κινήσεων που αποτέλεσαν και αποτελούν τον ταξικό πόλο του εκπαιδευτικού κινήματος, αλλά και την ατμομηχανή της Εκπαιδευτικής Αριστεράς.

 

Δείτε τα περιεχόμενα του νέου τεύχους:

 
antitetradia 129
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.