• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

Μια από τις πιο εντυπωσιακές τοιχογραφίες στην Πομπηία ανέκτησε το μεγαλείο της (βίντεο)

March 01, 2021 116

 

 

Το χαμένο κάλλος της βρήκε μια εντυπωσιακή τοιχογραφία στον χώρο της Πομπηίας, στην Ιταλία, που αποκαταστάθηκε από αρχαιολόγους και συντηρητές έργων τέχνης.

Η εντυπωσιακή τοιχογραφία στον κήπο του σπιτιού των Ceii, που είναι από τα πιο σημαντικά μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της Πομπηίας, στην Ιταλία λάμπει ξανά με τα έντονα χρώματά της μετά την πρόσφατη αποκατάσταση των διακοσμητικών στοιχείων της. 

Με σκηνές κυνηγιού άγριων ζώων και όμορφα τοπία, το έργο βρίσκεται στον πίσω τοίχο του κήπου του σπιτιού της οικογένειας Ceii, που χτίστηκε κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους, δηλαδή στα τέλη του 2ου αιώνα π.Χ., και χάθηκε μετά την έκρηξη του Βεζούβιου , η οποία σημειώθηκε το 79 π.Χ..

Η Στεφανία Τζιουντίτσε, που ανέλαβε την αποκατάσταση, σημείωσε πως από την ανασκαφή του κτιρίου, δηλαδή μεταξύ 1913 και 1914, και με την πάροδο των ετών, λόγω της έλλειψης κατάλληλης συντήρησης και της χρήσης ακατάλληλων πρακτικών αποκατάστασης, έχει σημειωθεί προοδευτική επιδείνωση των πινάκων και ζημιές στην τοιχογραφία ιδίως εξαιτίας της υγρασίας.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας περίπλοκης παρέμβασης, οι συντηρητές κατάφεραν να καθαρίσουν σημαντικά θραύσματα της τοιχογραφίας, ειδικά τη φυτική διακόσμηση, χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες όπως είναι το λέιζερ και τα υποβαθμισμένα μέρη του πίνακα επιδιορθώθηκαν μέσω ενός ακριβούς εικονογραφικού ρετουσαρίσματος.

Από την πλευρά της, η συντηρήτρια έργων τέχνης, Πάολα Τζοροάστρο, δήλωσε:

«Κάνουμε μια χρωματική ανακατασκευή, πάντα με τέτοιο τρόπο ώστε η ρετουσαρισμένη επιφάνεια να παραμένει ομοιογενής με την υπόλοιπη τοιχογραφία».

Ο Μάσιμο Οσάνα, γενικός διευθυντής του αρχαιολογικού χώρου της Πομπηίας, δήλωσε  στους «Times» την Πέμπτη (25/02):

«Αυτό που κάνει αυτήν την τοιχογραφία τόσο ξεχωριστή είναι ότι είναι πλήρης, κάτι που είναι σπάνιο σε μια τόσο μεγάλη τοιχογραφία στην Πομπηία».

πηγή: sputniknews.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search