• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

Στ. Γκίκας: «Ενισχύεται ο ΟΛΚΕ με 2.154.000 Ευρώ»

March 19, 2021 874

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Ευάγγελο Κυριαζόπουλο και τον Διευθυντή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αντιναύαρχο ε.α. (Λ.Σ.) Αντώνη Βιδάλη, είχε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν η δημιουργία ενός νέου βοηθητικού κτηρίου στον ΟΛΚΕ, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, αλλά και η επιχορήγηση του Οργανισμού λόγω των σημαντικών απωλειών που σημείωσε εξαιτίας της πανδημίας.

Ο Βουλευτής προώθησε επίσης το αίτημα του Δημάρχου Παξών, κ. Σπύρου Βλαχόπουλου, για την επιδότηση ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ των Παξών και των Αντιπάξων, καθώς και ζητήματα που αφορούν στις νέες μαρίνες που δρομολογούνται στον Νομό Κερκύρας (Λευκίμμης, «Καφέ Γυαλί», Mega Yacht).

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Στέφανος Γκίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα σήμερα την ευκαιρία να συζητήσω με τον Γενικό Γραμματέα, κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, τον Διευθυντή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αντιναύαρχο ε.α. (Λ.Σ.) Αντώνη Βιδάλη, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες μία σειρά θεμάτων που αφορούν στην Π.Ε. Κέρκυρας.

Καταρχάς, επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα για την επιχορήγηση που θα λάβει ο ΟΛΚΕ, η οποία ανέρχεται στα 2,154 εκατ. Ευρώ και θα εγκριθεί από το Υπουργείο Οικονομικών το επόμενο διάστημα. Σημειώνεται ότι ο ΟΛΚΕ ανταποκρίθηκε άμεσα στην σχετική πρόσκληση που εξέδωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και κατέθεσε έναν πλήρη φάκελο, ώστε να δικαιούται την συγκεκριμένη επιχορήγηση, μετά τις πολύ μεγάλες απώλειες της περασμένης χρονιάς.

Είχα επίσης την ευκαιρία να μεταφέρω το αίτημα του Δήμου Παξών για την επιδότηση ακτοπλοϊκής γραμμής για την σύνδεση των Παξών με τους Αντιπάξους. Και σε αυτό το αίτημα η θέση του Υπουργείου είναι θετική.

Κατά την σύσκεψη επιβεβαιώθηκε επίσης η βούληση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την αναβάθμιση του Λιμένα της

Λευκίμμης με ενσωμάτωση μαρίνας, της μαρίνας «Καφέ Γυαλί», αλλά και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την μαρίνα Mega Yacht.

Τέλος, στην εν συνεχεία συνάντησή μου με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Πλακιωτάκη, επαναβεβαίωθηκε ότι έως τον Ιούνιο θα έχουν παραδοθεί στην Κέρκυρα το πλωτό ασθενοφόρο και το σκάφος τ. Rafnar για τις Ειδικές Δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος.»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search