• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

Οι πολίτες χτύπησαν τις καμπάνες στις 12 τα μεσάνυχτα του Μ. Σαββάτου, οι  πολίτες εκτόξευσαν τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα; Οι πολίτες χτύπησαν τις καμπάνες στις 12 τα μεσάνυχτα του Μ. Σαββάτου, οι πολίτες εκτόξευσαν τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα;

Οι τοπικοί μας άρχοντες «εκεί που μας χρωστάγανε, μας φόρτωσαν και την «ατομική ευθύνη» - Καμαρώστε τους!

May 07, 2021 3105

 

Να διώξουν από πάνω τους τις ευθύνες και να τις μεταθέσουν στους πολίτες επιδιώκουν οι τοπικοί άρχοντες του νησιού μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες μέρες. Με δηλώσεις δήθεν λογικοφανείς που υποτιμούν και ενοχοποιούν τους Κερκυραίους αφήνοντας στο απυρόβλητο τους ίδιους και την κυβέρνηση για την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας και ελέγχου. Οι πρώτοι διδάξαντες στη μη τήρηση των μέτρων, αυτοί που οργάνωσαν τις εκδηλώσεις κουνούν το δάχτυλό στους πολίτες. Λες και είναι άμοιροι ευθυνών οι ίδιοι στη διαμόρφωση μιας ατομικιστικής νοοτροπίας που γράφει στα παλιά της τα παπούτσια το γενικότερο συμφέρον των πολιτών. 

Στο ρεπορτάζ του newsit.gr αναφέρεται ότι ο Κωνσταντίνος Λέσσης, δήμαρχος της Νότιας Κέρκυρας, περιοχή στην οποία «ανήκουν» τα 12 από τα 43 χθεσινά κρούσματα δηλώνει μεταξύ άλλων: «κατανοώ την οικονομική κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία στο νησί και την ανησυχία του κόσμου αλλά οι συγκεντρώσεις έπρεπε να αποφευχθούν. Και στο συγκεκριμένο έθιμο συρρέει όλη η Κέρκυρα. Φάνηκε τι έγινε- μια εικόνα, χίλιες λέξεις. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι το νησί καλείται να ζήσει με ένα τρόπο εντελώς ξένο με την κοινωνία μας και τον τρόπο που μεγαλώσαμε και η νεολαία αλλά και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία κυλούν προς την άρνηση. Έχουν χάσει όμως και οι κυβερνώντες σε κάποιο βαθμό την αξιοπιστία τους στα μάτια του κόσμου».

«Οι Μπότηδες είναι εθιμικό δίκαιο» λέει η δήμαρχος. Αναγνωρίζοντας και η ίδια την κατάσταση συνωστισμού που επικράτησε κατά τη διάρκεια των Μπότηδων, αλλά επιμένοντας πως πρόκειται για «εθιμικό δίκαιο» όπως το χαρακτήρισε, έκανε λόγο μιλώντας στο newsit.gr η δήμαρχος της Κεντρικής Κέρκυρας, Μερόπη- Σπυριδούλα Υδραίου.

Ο Γιώργος Σαγιάς, αντιδήμαρχος Νότιας Κέρκυρας και γιατρός στο επάγγελμα δηλώνει μεταξύ άλλων: «Το ότι υπήρξε ανυπακοή του κόσμου το Πάσχα είναι μια πραγματικότητα αλλά προβλήματα όπως το παραπάνω που σας περιέγραψα έχουν κουράσει τον κόσμο που λόγω των απανωτών lockdown βιώνει και οικονομικά προβλήματα και ψάχνει κάπου να χαρεί και να γιορτάσει. Ανθρώπινο είναι. Θέλω όμως να τονίσω ότι η προσέλευση, ειδικά των τριαντάρηδων, για εμβολιασμό είναι αυτή τη στιγμή εντυπωσιακή μιας και αυτή η ηλικιακή ομάδα βλέπει το εμβόλιο ως εργαλείο ελευθερίας αλλά και ως φρένο στη στοχοποίηση των νέων ότι σπέρνουν την πανδημία. Οι εμβολιασμοί στο νησί πηγαίνουν πολύ καλά και αυτό είναι αισιόδοξο».

Σε άλλο ρεπορτάζ η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Μελίτα Ανδριώτη δηλώνει: "Δεν μπορούμε να είμαστε με τον βούρδουλα. Είναι δική μας ευθύνη, δική σας ευθύνη, ευθύνη όλων μας να τηρούμε τα μέτρα και να προστατεύουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειες μας, το εργασιακό μας περιβάλλον"

Καμαρώστε τους!

Δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να ακολουθούν την κυβερνητική πολιτική ότι Κυβέρνηση και τοπικοί άρχοντες παίρνουν «άριστα» στη διαχείριση της πανδημίας, αλλά για τα κρούσματα και τις συνέπειες την ευθύνη έχουν οι πολίτες. Η «ατομική ευθύνη» αποτελεί το φύλλο συκής για να κρύψει την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και των τοπικών αρχόντων αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας που έχει ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι μεταξύ των πρώτων χωρών σε θανάτους από κορονοϊό σε αναλογία πληθυσμού.

Στην Κέρκυρα οι τοπικοί μας άρχοντες θριαμβολογούν για την οργάνωση του εμβολιασμού, όταν οι μεγάλης ηλικίας κάτοικοι τους πρώτους μήνες ήταν αναγκασμένοι να κάνουν ολόκληρο ταξίδι στο ΚΥ Αγίου Μάρκου ή και στην Παραμυθιά για να εμβολιαστούν. Τι, άραγε, έχουν κάνει για το ΓΝ Κέρκυρας με τις δραματικές ελλείψεις και για τα ΚΥ που βρίσκονται σε άθλια κατάσταση;

Στην Κέρκυρα αρκετά χαμηλά είναι τα ποσοστά εμβολιασμού των κατοίκων. Έχει εμβολιαστική κάλυψη το 22% του νησιού. Μετά βίας η Κέρκυρα βρίσκεται στην πρώτη 20άδα. Διαβάστε αναλυτικά το σχετικό ρεπορτάζ πατώντας ΕΔΩ.

Ρίχνουν την ευθύνη στου πολίτες για τον συνωστισμό του Μ. Σαββάτου σαν να μην ήταν οι τοπικοί φορείς που  οργάνωσαν τις εκδηλώσεις για το σπάσιμο των Μπότηδων και της Ανάστασης με τα τόσα ... πυρομαχικά που κοστίζουν ουκ ολίγα και δεν έχουν καμιά σχέση με τα κερκυραϊκά έθιμα, εκτός και αν θα μας πουν ότι κι αυτά χάνονται στο βάθος των αιώνων επί Ενετοκρατίας.

Μας νομίζουν για λωτοφάγους σαν να ξεχάσαμε πέρυσι λίγες μέρες πριν, από το Πάσχα ότι η δήμαρχος, Μερόπη Υδραίου σε τηλεοπτικό της μήνυμα έκανε έκκληση στους δημότες να «μείνουν σπίτι» διότι κινδυνεύουν οι ζωές τους. Από την άλλη, τα… έγραψε όλα στα παλιά της παπούτσια και πήγε εκκλησία την Κυριακή των Βαϊων παραβιάζοντας τα μέτρα. Διαβάστε αναλυτικά το σχετικό ρεπορτάζ πατώντας ΕΔΩ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search