• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

Ένα οδοιπορικό στη ... Βενετία της Ελλάδας: Από το Παλαιό Φρούριο στο Αχίλλειον

May 10, 2021 719
 
 
Παλαιό Φρούριο 
Δύο ξεχωριστές παραστάσεις από το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας στο Παλαιό Φρούριο |  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Corfu Κέρκυρα News
Η επονοµαζόµενη «Φορτέτσα», αποτελεί το πρώτο φρούριο και σήμα κατατεθέν της πόλης. Με την καταστροφή της Παλαιόπολης τον 6ο αι., η ανέγερσή του υπηρέτησε τον ζωτικής σηµασίας στόχο προστασίας της Kέρκυρας, ενώ οι προσθήκες συνεχίστηκαν µέχρι την τελική διαµόρφωσή του το 1558 από τους Ενετούς. Διασχίστε την πύλη του (που χωρίζεται από τη στεριά µε την τάφρο της «Κόντρα Φόσα»), περάστε από τις στοές και τους διαδρόµους του και ανεβείτε µέχρι το ψηλότερο σηµείο για µια συλλεκτική φωτογραφία µε φόντο τη Σπιανάδα και το Λιστόν. Τους αλλοτινούς στρατώνες και τις φυλακές αντικατέστησαν η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, το τµήµα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστηµίου και τα Αρχεία του Κράτους! 

Νέο Φρούριο

Κλείνει το Νέο Φρούριο για λόγους ασφαλείας... - CorfuPress.com

Το Νέο Φρούριο, ΒΔ από την Κέρκυρα, στο λόφο του Αγίου Μάρκου πίσω από το Παλιό Λιµάνι, θα το επισκεφθείτε εκτός των άλλων για τη θέα που φτάνει µέχρι το Παλαιό Φρούριο! Οι Βενετσιάνοι ξεκίνησαν το χτίσιµό του το 1576, σε µια διαδικασία που περατώθηκε περί το 1645. Στην επιβλητικότητα και τη χάρη του… θυσιάστηκαν 2.000 κατοικίες και εκκλησίες που ισοπεδώθηκαν. Αρκεί να ακολουθήσετε το ανηφορικό καλντερίµι για 5’, και να φτάσετε στην κορυφή του! Σήµερα φιλοξενεί τις εγκαταστάσεις του Πολεµικού Ναυτικού, ενώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πραγματοποιούνται συναυλίες. Η πύλη του φέρει ως διακοσµητικό ανάγλυφο έναν Λέοντα του Αγίου Μάρκου!

Σπιανάδα

Σπιανάδα»: Το νησί στο Ιόνιο που έχει τη μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων!  – Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Μεσσηνίας και της  Πελοποννήσου στην ώρα τους!

Το πρώτο πράγµα που αντικρίζει κανείς φτάνοντας στην Παλιά Πόλη στην Κέρκυρα είναι η Σπιανάδα. Πρόκειται για τη µεγαλύτερη πλατεία της χώρας µας (και ίσως των Βαλκανίων), περιτριγυρισµένη από όλα τα κτηριακά ορόσηµα της Ιστορίας! Πήρε το όνοµά της από το ιταλικό «spianare» (=«ισοπεδώνω»), καθόλου τυχαία, αφού το 1576 άρχισε από τους Βενετούς η κατεδάφιση των σπιτιών µπροστά από το Παλαιό Φρούριο, µε στόχο τη βελτίωση της αµυντικής δυνατότητας του νησιού. Η Σπιανάδα, που δεντροφυτεύτηκε αργότερα από τους Γάλλους, µπορεί να αποµάκρυνε την πόλη από τη θάλασσα, όµως δηµιούργησε το πιο ζωντανό σηµείο συνάντησης της σύγχρονης ζωής, συνδυάζοντας την µε τα σηµαντικά δρώµενα του τόπου.

Λιστόν

Kέρκυρα Λιστόν
Τα κρεµαστά βενετσιάνικα φανάρια, στοιχισµένα σε παράταξη µπροστά από την Κάτω Πλατεία, και οι αψιδωτές καµάρες συνθέτουν την πιο χαρακτηριστική εικόνα της Κέρκυρας. Ανεγέρθη το 1807, στα πρότυπα της παριζιάνικης Rue de Rivoli, ως στρατώνας για τους Γάλλους. Στην εξέλιξή του, υπηρέτησε ως ξενοδοχείο, µε επιφανείς επισκέπτες.

Aχίλλειον

Συναυλία Φιλαρμονικής Γαστουρίου» Αχίλλειον |13.09 – LibroDoro.gr | Το Νεο  portal της Κερκυρας

Ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα στην Κέρκυρα βρίσκεται στο ορεινό χωριό Γαστούρι, δέκα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Κέρκυρας, σε μια τοποθεσία που ξετυλίγει μπροστά στα μάτια του επισκέπτη την πλούσια βλάστηση της όμορφης αυτής περιοχής. Η επιβλητική μορφή του Ανακτόρου παρασύρει τον επισκέπτη σε μια άλλη εποχή. Εντυπωσιακοί κήποι, μια αξιόλογη συλλογή φυτών και γλυπτών εμπνευσμένων από την ελληνική μυθολογία και έργα τέχνης παγκόσμιας φήμης, όπως οι «Τέσσερις Εποχές» του Τζουζέπε Γκαλόπε, φιλοξενούνται στο παλάτι. Χτίστηκε από την Αυτοκράτειρα της Αυστρίας Σίσσυ το 1890, η οποία αναζητούσε ένα ησυχαστήριο για να ανακάμψει από τον θάνατο του γιου της. Ο επόμενος ένοικος ήταν ο Κάιζερ της Γερμανίας Γουλιέλμος Β’, ο οποίος αγόρασε μετά το θάνατό της. Κατά τον Α’ αλλά και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο το Ανάκτορο καταλήφθηκε, χρησιμοποιήθηκε για άλλους σκοπούς και δυστυχώς, λεηλατήθηκε. Πλέον, έχει ανακτήσει την παλιά του αίγλη και λειτουργεί ως μουσείο, στο οποίο συρρέουν κάθε χρόνο εκατοντάδες επισκέπτες. Καθημερινά 08:00-20:00, Tιμή εισιτηρίου €8, T. 26610 56245, www.achillion-corfu.gr
Κέρκυρα Λιμάνι
Κέρκυρα Πόλη
Κέρκυρα Παλιά Πόλη

Με στοιχεία από www.travelstyle.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search