• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

Άξιος εκπρόσωπος της Ελλάδας και στην Κίνα ο Κερκυραίος εικαστικός Σπύρος Γελέκας

May 18, 2021 603

 

Για τον Σπύρο Γελέκα δε χρειάζονται πολλές συστάσεις μιλούν από μόνα τους τα πολύ σημαντικά έργα του με αποτέλεσμα η φήμη του να έχει ξεπεράσει τα σύνορα όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης. Ο Κερκυραίος εικαστικός Σπύρος Γελέκας για μια ακόμη φορά στην ελίτ των εγκεκριμένων καλλιτεχνών εκπροσωπεί την Ελλάδα στην πρώτη διεθνή έκθεση τέχνης ακουαρέλας στην Κίνα και στην πόλη Guangzhou.

Πρόκειται για μια διεθνή έκθεση σύγχρονης τέχνης ακουαρέλας που διευθύνεται από την ομοσπονδία λογοτεχνικών τέχνης της Guangzhou και διοργανώνεται από την δημοτική ένωση καλλιτεχνών και το Μουσείο Τέχνης Guangzhou.

Η έκθεση επικεντρώνεται στα σύνορα της υδατογραφίας, όπου επιδεικνύει τη νέα εμφάνιση των σύγχρονων υδατογραφιών, προωθεί την ανταλλαγή και την ανάπτυξη της διεθνούς τέχνης ακουαρέλα, διερευνά περισσότερες δυνατότητες της τέχνης ακουαρέλα στο τρέχον πολιτιστικό πλαίσιο και εποχή και προάγει περαιτέρω την ενσωμάτωση κινεζικών και δυτικών πολιτισμών και τεχνών που οδηγούν τη νέα τάση ανάπτυξης τέχνης ακουαρέλας.

Η Guangzhou είναι μια κοσμοπολίτικη πόλη πρώτης βαθμίδας πλούσια σε ιστορία και πολιτισμό, το παράθυρο για το εξωτερικό εμπόριο και την πολιτιστική ανταλλαγή και επίσης την οικονομική, πολιτιστική και κέντρο τέχνης στην περιοχή Guangdong-Hong Kong-Macao Great Bay Area, έχοντας μια λαμπρή ιστορία και μια μεγάλη λίστα αριστουργημάτων και διάσημων καλλιτεχνών.

Αυτή η έκθεση θα διερευνήσει και θα προωθήσει έργα υδατογραφίας σύγχρονης πολιτιστικής ευαισθητοποίησης και καλλιτεχνικής φιλοσοφίας, διατηρώντας το πνεύμα της παραδοσιακής τέχνης. Εν τω μεταξύ, η κρατική οργανωτική επιτροπή έχει καλέσει διάσημους καλλιτέχνες από την Κίνα και το εξωτερικό να εκθέσουν προκειμένου να βελτιωθεί το καλλιτεχνικό επίπεδο αυτής της έκθεσης.

Στη συγκεκριμένη έκθεση το έργο του  Σπύρου Γελέκα "There's a Beauty Somewhere" κατάφερε να περάσει δύο φορές από την επιτροπή με αποτέλεσμα να ενταχθεί ως finalist ανάμεσα από 200 διεθνής καλλιτέχνες. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που έργο του βρίσκεται σε κρατικό μουσείο τέχνης και φυσικά για μια ακόμη φορά όπου η χώρα μας εκπροσωπείται μέσω της τέχνης αλλά και μέσω του φανταστικού.

Μπορεί να είναι εικαστικό ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι





Περίοδος έκθεσης: 15 έως 29 Μαΐου 2021.

Τόπος έκθεσης: Μουσείο Τέχνης Γκουάνγκτζου.

Αριθμός έργων προς έκθεση: συνολικά περίπου 180 (συμπεριλαμβανομένων 120 τεκμηρίων ανοιχτών υποβολών και 60 τεμαχίων προσκεκλημένων έργων και έργων κριτών).


Έκθεση Περιήγησης (έκθεση Maoming):
Τόπος έκθεσης: Μουσείο Maoming;
Περίοδος έκθεσης: 10 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search