• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

Κινδυνεύει με θερινό «λουκέτο» το ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας

June 08, 2021 2786

 

Η παντελής έλλειψη προσωπικού απειλεί με αναστολή λειτουργίας μια πολύ κρίσιμη για το τουριστικό νησί εκπαιδευτική μονάδα.

Πώς είναι δυνατόν, ενώ η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο επενδύει μεγάλες αναπτυξιακές προσδοκίες στον τουρισμό, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, την ίδια στιγμή να αφήνει τη δημόσια τουριστική εκπαίδευση να μαραζώνει; Το ερώτημα τίθεται από τους σπουδαστές και το εκπαιδευτικό δυναμικό του ΙΕΚ Τουρισμού της Κέρκυρας, το οποίο απειλείται με άμεση αναστολή λειτουργίας τους επόμενους κρίσιμους μήνες λόγω παντελούς έλλειψης προσωπικού.

Και, παρότι η διδακτική περίοδος ολοκληρώνεται αυτόν τον μήνα, το επόμενο τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου είναι κρίσιμο για τους σπουδαστές αλλά και τον τουριστικό κλάδο ενός από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της χώρας, καθώς πρέπει να κάνουν την πρακτική τους σε μονάδες του νησιού ή αλλού, αλλά δεν θα υπάρχει κανείς πλην του διευθυντή –μοναδικού μόνιμου στο ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας– για να διεκπεραιώσει δικαιολογητικά και να εποπτεύσει την πρακτική των σπουδαστών.

Σε τηλεδιάσκεψη που είχε χθες η υφυπουργός Τουρισμού με τη διεύθυνση του σχολείου, η Σοφία Ζαχαράκη δεν απάντησε ουσιαστικά σε κανένα από τα ερωτήματα και αιτήματα εκπαιδευτικών και σπουδαστών, που έχουν εκφραστεί με επιστολή προς τον υπουργό Τουρισμού Χ. Θεοχάρη με κείμενο των καθηγητών, αλλά και με ανακοίνωση όλων των τουριστικών φορέων της Κέρκυρας (Ενώσεις Ξενοδόχων, Ιδιοκτητών Καταλυμάτων, Εστιατόρων καθώς και το σωματείο των εργαζόμενων στα ξενοδοχεία). Η κ. Ζαχαράκη υποσχέθηκε ότι τον Σεπτέμβριο θα τοποθετηθούν εγκαίρως συμβασιούχοι (8μηνίτες) για την κάλυψη των διοικητικών αναγκών λειτουργίας του ΙΕΚ Κέρκυρας, διαβεβαιώνοντας ότι φιλοδοξία του υπουργείου είναι η αναβάθμισή του.

Πώς θα λειτουργήσει διοικητικά μέχρι τον Σεπτέμβριο το ΙΕΚ; Πρακτικά δεν θα λειτουργήσει, αφού δεν έγινε δεκτή ούτε η πρόταση σπουδαστών και εκπαιδευτικών να παραταθούν οι συμβάσεις μερικών από τους 20 ωρομίσθιους καθηγητές, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες της πρακτικής των σπουδαστών. Σημειώνεται ότι η σύμβαση της μοναδικής διοικητικής υπαλλήλου του ΙΕΚ λήγει σε λίγες μέρες (15/6).

Το ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας είναι ένα από τα παλαιότερα (από το 1975) και αρτιότερα του επαγγελματικού πεδίου. Εχει τουλάχιστον 200 φοιτητές στη διετή βασική φοίτηση και άλλους 100 στη μετεκπαίδευση, ενώ από το επόμενο διδακτικό έτος θα αυξήσει σε 500 τους σπουδαστές του. Αν και έχει δικό του ακίνητο, που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί, φιλοξενείται σε μισθωμένο ξενοδοχείο και είναι εξοπλισμένο με επαρκέστατη εκπαιδευτική και εργαστηριακή υποδομή. Το εκπαιδευτικό έργο παρέχουν 20 εξειδικευμένοι καθηγητές που εργάζονται όμως με καθεστώς ωρομισθίου και οι συμβάσεις τους λήγουν κάθε Ιούνιο.

Κάποτε είχε 20 άτομα διοικητικό προσωπικό, τώρα οι διοικητικές ανάγκες καλύπτονται από συμβασιούχους 8 μηνών, που πριν καλά καλά προλάβουν να μάθουν το αντικείμενο οι συμβάσεις τους λήγουν. «Αυτά τα πράγματα αν δεν είναι φαιδρά είναι τουλάχιστον επικίνδυνα και δεν αρμόζουν στην ιστορία και τη δυναμική ενός εκπαιδευτηρίου που έχει προσφέρει στην εθνική οικονομία πάνω από 5.000 επαγγελματίες μέχρι σήμερα», αναφέρει σε κείμενό του ο Σύλλογος των καθηγητών του ΙΕΚ Κέρκυρας.

ΠΗΓΗ: Γιάννης Κιμπουρόπουλος - efsyn.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search