• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

Ανιχνεύοντας το παιδί στο ποιητικό σύμπαν του Τάσου Λειβαδίτη

June 09, 2021 523

 

Τζένη Σιούτη*

Μικρή «σπουδή» στον Τάσο Λειβαδίτη, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα του παιδιού.

Αυτές τις μέρες, καθώς πλησιάζει στο τέλος της η σχολική χρονιά, περισσεύει η συγκίνηση καθώς είναι οι τελευταίες μέρες που «πηγαίνω σχολείο» έπειτα από πολλά, πάρα πολλά χρόνια.  Όλο αυτό το διάστημα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η ομάδα συναντιόταν διαδικτυακά σταθερά κάθε Κυριακή βράδυ για δύο ώρες, από τις 20:00  έως τις 22:00. Οι μαθήτριες/ές  δούλεψαν με κέφι και  η συζήτηση μαζί τους ήταν πάντα απολαυστική, συναρπαστική, συγκινητική.

Η ολοκλήρωση του προγράμματος μας συνοδεύεται α) από ένα λεύκωμα όπου αναλυτικά καταγράφονται τα στάδια της μελέτης του ποιητικού έργου καθώς και χαρακτηριστικά σημειώματα των συμμετεχόντων μαθητριών/ών, β) από μία μικρού μήκους ταινία- σπουδή, αν επιτρέπεται να το πούμε έτσι, πάνω στον ποιητή.

Μόνο όταν είσαι παιδί φθείρεσαι ακίνδυνα απ’ τα όνειρα…

Τίτλοι τέλους λοιπόν με ένα πρόγραμμα για τον Τάσο Λειβαδίτη και την ελπίδα πως η περπατησιά μου σαν «δασκάλας», ήταν στο σωστό δρόμο. Όποιος υπερβαίνει την παγίδα της διεκπεραίωσης και βιώνει τη χαρά μιας τέτοιας δημιουργικής διαδικασίας, αυτός μπορεί ολοκληρωμένα να καταλάβει, τί μαγευτικό ταξίδι είναι αυτό. Πόσο σαγηνευτικό, γοητευτικό, δημιουργικό, διαπαιδαγωγικό, αλλά και θεραπευτικό είναι για τους μαθητές, αλλά και για τους καθηγητές.

Πάντα πίστευα πως όταν η ανάγκη έκφρασης και η δημιουργία μετουσιώνονται σε ένα «όλον», με επίκεντρο τον άνθρωπο και τη ζωή, τη γνώση και την ελευθερία, τότε ναι ως εκπαιδευτικός νοιώθεις πως έχεις ρίξει ένα γόνιμο σπόρο για να ανθίσει κάποτε ένας καλύτερος και δικαιότερος κόσμος.

*Καθηγήτρια, 2ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search