Print this page

Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Για την πολυετή καθυστέρηση καταβολής επιδομάτων στους συμβασιούχους στην καθαριότητα των σχολείων

August 01, 2021 4731

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Έχει περάσει περίπου ένας χρόνος από τότε που οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων, με το Σωματείο μας στο πλευρό τους, κόντρα σε θεούς και δαίμονες, διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους και με τον αγώνα τους τελικά κατάφεραν να τα πάρουν! Φαίνεται όμως πως η πρακτική των χρωστούμενων καλά κρατεί!

Με βάση νέες καταγγελίες που φτάνουν στο Σωματείο μας οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας δεν έχουν λάβει ακόμα το επίδομα γάλακτος, καθώς και εκείνο που προορίζεται για μέσα ατομικής προστασίας από την σχολική χρονιά 2018-2019 μέχρι και σήμερα! Τα επιδόματα αυτά προορίζονται για κάλυψη άκρως απαραίτητων αναγκών των συναδέλφων, που σχετίζονται με την ίδια την φύση της δουλειάς τους και επηρεάζουν άμεσα την υγείας τους! Τα ποσά για όλο το παραπάνω διάστημα φτάνουν περίπου τα 1.000 ευρώ ανά εργαζόμενο. Να σημειωθεί πως τα ποσά που προορίζονται για μέσα ατομικής προστασίας και τα οποία ακόμα χρωστάει ο Δήμος, ανέρχονται στα 75 ευρώ το έτος ανά εργαζόμενο!!! Έτσι, εκεί που για άλλες δαπάνες ο Δήμος και η κυβέρνηση ξοδεύουν αφειδώς, για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να προστατευτεί η υγεία τους... δεν περισσεύουν!!! Αυτά είναι εξάλλου "ατομική ευθύνη", κατά την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της! Μάλιστα, η Δημοτική Αρχή δε διστάζει να εμπαίζει τις συναδέλφισσες επικαλούμενη για την καθυστέρηση στην καταβολή των επιδομάτων, την "αδυναμία" προσκόμισης ενός σχετικού εγγράφου σε υπηρεσία του Δήμου από άλλη υπηρεσία του Δήμου που το εκδίδει!

Και όλα αυτά ένα μήνα περίπου πριν ανοίξουν τα σχολεία για τη νέα σχολική χρονιά, με το τέταρτο κύμα της πανδημίας να ετοιμάζεται να ξεσπάσει και το ζήτημα της καθαριότητας των σχολείων να παραμένει για άλλη μία φορά ζητούμενο! Φαίνεται πως και φέτος θα ακολουθηθεί η πεπατημένη, της υποστελέχωσης και στον τομέα της καθαριότητας, με τις συμβάσεις ομηρίας ορισμένου χρόνου, που για ακόμα μία χρονιά θα ανακυκλώσουν την ανεργία, χωρίς να καταφέρνουν να λύσουν το συνεχές ζητούμενο της καθαριότητας των σχολείων.

Καλούμε τους συναδέλφους συμβασιούχους να συσπειρωθούν ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο αποφασιστικά στο Σωματείο μας και απαιτούμε εδώ και τώρα:

· καταβολή στο ακέραιο όλων των δεδουλευμένων (επιδομάτων κ.λπ.)

· μονιμοποίηση-σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των σχολείων (οποιαδήποτε άλλη "λύση"-συβάσεις έργου, συμβάσεις ορισμένους χρόνου κ.λπ. είναι μακριά και απέναντι από τις ανάγκες των εργαζομένων και της καθαριότητας των σχολείων, της δημόσιας υγείας)

· νέες προσλήψεις με μόνιμη σχέση εργασίας που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων για καθαριότητα

· το κράτος να προμηθεύει τους εργαζόμενους με τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας

· το κράτος να προμηθεύει τους εργαζόμενους με τα απαραίτητα σύγχρονα μέσα για να κάνουν τη δουλειά τους

· κανείς από τους ήδη εργαζόμενους να μην χάσει τη δουλειά του

· αύξηση του μισθού και καμία καθυστέρηση στην καταβολή του

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.