• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

Στάσεις εργασίας ανακοίνωσε το Συνδικάτο ξενοδοχοϋπαλλήλων

August 05, 2021 5039

 

Οι στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν ανά περιοχή και είναι προειδοποιητικού χαρακτήρα.

Οι στάσεις ξεκινούν το Σάββατο 7 Αυγούστου για τα ξενοδοχεία που εδρεύουν στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας. Συνεχίζονται στις 8 Αυγούστου για τα ξενοδοχεία της Βόρειας Κέρκυρας και στις 9 για τις δημοτικές ενότητες Παρελίων και Παλαιοκαστριτών του Κεντρικού Δήμου. Τέλος, την Τρίτη 10 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας στα ξενοδοχεία των δημοτικών ενοτήτων Αχιλλείων, Κερκυραίων και Φαιάκων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας.

Όλες οι στάσεις εργασίας θα διαρκέσουν από τις 7 π.μ. έως τις 11 π.μ. για την πρωινή βάρδια και από τις 2 μ.μ. έως τις 6 μ.μ. για την απογευματινή.

Αιτία είναι η απουσία έστω πρόθεσης από πλευράς των εργοδοτών να βελτιώσουν τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζομένου, αγνοώντας τα πρόσφατα αιτήματα του Συνδικάτου. Αντιθέτως σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδικάτου κ. Σ. Πελάη έχουν προστεθεί νέα. Όπως δηλώνει ο ίδιος οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν οι ίδιοι τα απαραίτητα και αναγκαία τεστ εντοπισμού του κορωνοϊού. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο ανέρχεται στα 100 ευρώ τον μήνα, ποσό που αυτομάτως υποδηλώνει έμμεση μείωση μισθού 12%.

Αιτήματα

Ειδικότερα αιχμή του δόρατος για το Συνδικάτο αποτελούν οι ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, η εφαρμογή της υποχρεωτικής κλαδικής σύμβασης εργασίας, οι προσλήψεις προσωπικού, η διασφάλιση εισοδήματος για τους εργαζόμενους των κλειστών επιχειρήσεων και τους ανέργους του κλάδου, η ενίσχυση της δημόσιας υγείας , η λήψη μέτρων προστασίας από τον καύσωνα, η ελεύθερη επιλογή των εμβολίων, η υποχρέωση διενέργειας τεστ για covid με έξοδα της επιχείρησης,  η κατάργηση των υπερωριών και η δυνατότητα του διαλείμματος και των ρεπό, η κατάργηση του προγράμματος ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, η λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας, η αύξηση μισθού στα 600 ευρώ και η επαναφορά 6μηνου επιδόματος ανεργίας και η απόσυρση των μηνύσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ενάντια στα μέλη του Συνδικάτου Σταμάτη Πελάη, Νικηφόρο Ζερβό και Φώτη Γκόρου

Το Συνδικάτο ενημερώνει πως σε περίπτωση μη εκπλήρωσης των αιτημάτων τους, θα προχωρήσει σε  απεργιακές κινητοποιήσεις κατά την διάρκεια του Αυγούστου.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search