• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

Ερώτηση της ΛΑΣΥ σχετικά με τα φερόμενα ως επενδυτικά έργα στη λιμνοθάλασσα Αντινιώτη

August 27, 2021 4472

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΦΕΡΟΜΕΝΑ ΩΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΛΙΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΑΝΤΙΝΙΩΤΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην καρδία της ζώνης NATURA της λιμνοθάλασσας Αντινιώτη και συγκεκριμένα στη Νήσο Αγία Αικατερίνης, επιχειρείται η κατασκευή Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος (ξενοδοχείο, 45 βίλες, συνεδριακοί χώροι, SPA κλπ.).

Η εταιρία που έχει καταθέσει το φάκελο της επένδυσης (ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΕ) αξιοποιεί το εργαλείο του ΕΣΧΑΣΕ, αιτούμενη να υπαχθεί στον «αναπτυξιακό» και μνημονιακό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ (Ν. 4608/2019), και επιχειρεί έτσι μια FAST TRACK «στρατηγική επένδυση», όπως αυτή του Ερημίτη. Μία επένδυση από την οποία τίποτα δεν έχει να κερδίσει η κοινωνική πλειοψηφία.

H κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα πασχίζουν να πείσουν ότι το μέλλον βρίσκεται στην «πράσινη ανάπτυξη» και το πράσινο New Deal γιατί υποτίθεται ότι έτσι ο καπιταλισμός γίνεται πιο φιλικός για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Η αλήθεια είναι ότι με τις νέου τύπου επενδύσεις προσπαθούν να βρουν διέξοδο για το λιμνάζων κεφάλαιο, να βρουν νέα πεδία κερδοφορίας.

Παρά τις εξαγγελίες, στην περίπτωση της Αντινιώτη, όταν η επένδυση πρέπει να γίνει σε περιοχή NATURA τότε όλα τα φιλοπεριβαλλοντικά συναισθήματα των κυβερνήσεων πάνε στην άκρη… Η περιβαλλοντική ευαισθησία τους εξαντλείται μέχρι εκεί που δίνει ώθηση στην καπιταλιστική ανάπτυξη.

 

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή:

1. Έχει εκδοθεί από τις Υπηρεσίες του ενιαίου Δήμου Κερκυραίων πιστοποιητικό που αφορά την έγκριση δρόμου πρόσβασης στην περιοχή της επένδυσης;

2. Έχει εκδοθεί από τη ΔΕΥΑΚ (αυτήν ή την προηγούμενη Διοίκηση) πιστοποιητικό που αφορά την παροχή ύδρευσης για την κατασκευή ενός τέτοιου μεγάλου έργου;

3. Έχει εκδοθεί από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Πολεοδομίας του ενιαίου Δήμου Κερκυραίων ή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων πιστοποιητικό που αφορά του όρους δόμησης του έργου;

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search