• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

Με το άνοιγμα των σχολείων το ίδιο κακοπαιγμένο έργο επαναλαμβάνεται!

September 05, 2021 4640

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κέρκυρας σε ανακοίνωσή της τονίζει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: "Οι συνθήκες και οι όροι σύμφωνα με τους οποίους σχεδιάζεται το άνοιγμά τους είναι σαφώς χειρότεροι σε σχέση με τους περσινούς. Κι αυτό γιατί, παρόλο που στη χώρα μας «καλπάζει» η μετάλλαξη Δ του κορονοϊού που φαίνεται να είναι πιο μεταδοτική και να πλήττει ιδιαίτερα και τα παιδιά, τα σχολεία είναι εντελώς απροετοίμαστα."

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία και διαπιστώνουμε ότι το ίδιο κακοπαιγμένο έργο επαναλαμβάνεται! Οι συνθήκες και οι όροι σύμφωνα με τους οποίους σχεδιάζεται το άνοιγμά τους είναι σαφώς χειρότεροι σε σχέση με τους περσινούς. Κι αυτό γιατί, παρόλο που στη χώρα μας «καλπάζει» η μετάλλαξη Δ του κορονοϊού που φαίνεται να είναι πιο μεταδοτική και να πλήττει ιδιαίτερα και τα παιδιά, τα σχολεία είναι εντελώς απροετοίμαστα. Έτσι:
Το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο που αφορά τα σχολεία αναφέρει ότι ένα τμήμα θα κλείνει αν νοσήσει το 50%+1 μαθητής, ενώ δε θα γίνεται τηλεκπαίδευση. Γεγονός που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε ταχύτατη εξάπλωση του ιού (σύμφωνα με τους ειδικούς), αλλά και θα οδηγήσει τους μαθητές σε τεράστια γνωστικά κενά, αφού οι εκπαιδευτικοί θα καλούνται να προχωρούν την ύλη σε τάξεις που θα απουσιάζουν πολλοί μαθητές. Άρα, οδηγούμαστε σε τρίτη χρονιά συσσωρευμένων γνωστικών κενών.
Για άλλη μια φορά βλέπουμε να μη λαμβάνεται κανένα προληπτικό μέτρο, αφού δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό καθαριότητας, δε δημιουργούνται τμήματα με μικρότερο αριθμό μαθητών, δεν έχουν βρεθεί χώροι ώστε να αραιώσουν τα τμήματα, δεν υπάρχει σκέψη για διενέργεια δωρεάν επαναλαμβανόμενων μαζικών test υπό την ευθύνη του ΕΟΔΥ, δεν υπάρχει σκέψη για περισσότερα μαθητικά δρομολόγια ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Αντιθέτως, έχουμε αύξηση του αριθμού των παιδιών ανά τμήμα και σε πολλές περιοχές της χώρας σκέψεις για κατάργηση ολιγομελών τμημάτων και για συγχωνεύσεις σχολείων, αλλά και πολλά κενά εκπαιδευτικών. Πάλι, λοιπόν, τα πάντα επαφίενται στην ατομική ευθύνη, δηλαδή στα self tests και στον εμβολιασμό, που η ευθύνη τους αποδίδεται αποκλειστικά σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, και η Πολιτεία «νίπτει τας χείρας της», αφού η ίδια δεν έχει πάρει ούτε μισό μέτρο προστασίας από πέρσι, αν και σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα τα ζητούσε.
Επιπλέον, στην τοπική μας πραγματικότητα, δε φαίνεται να λύθηκαν ζητήματα για το σοβαρότατο κτηριακό πρόβλημα των σχολείων. Έτσι, εκτός από τα χρόνια ζητήματα πολλών «απαρχαιωμένων» ή ακατάλληλων κτηρίων με βάση τις ανάγκες του 21ου αιώνα (4ο Λύκειο, Καστελλάνοι, 5ο ΓΕΛ, 1ο ΕΠΑΛ κλπ), έχει προκύψει πρόβλημα και με πολλά νηπιαγωγεία που θα εγκατασταθούν σε κοντέινερ. Με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και της Κυβέρνησης, η δίχρονη υποχρεωτική σχολική αγωγή (που έχει θεσμοθετηθεί εδώ και 4 χρόνια) υλοποιείται μέσα από ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες, εντελώς ακατάλληλες για νήπια, όπου θα στεγαστούν 240 νήπια σε 12 «αίθουσες» , που μάλιστα οι 8 τοποθετούνται σε αύλειο χώρο άλλων σχολείων (8ο, 12ο, Κοντόκαλι, Κανάλια). Η απαράδεκτη αντιπαιδαγωγική λύση των κοντέινερ, δηλαδή, όχι μόνο δεν καταργείται, αλλά γενικεύεται και μονιμοποιείται! Το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση μόνο για την Παιδεία του λαού δεν μπορούν να διαθέσουν κονδύλια, όταν πακτωλοί χρημάτων σπαταλώνται εκεί που θέλουν!
Και βέβαια, η υποβάθμιση και η υποχρηματοδότηση του δημόσιου σχολείου αποδεικνύεται και μέσα από το Νομοσχέδιο που πέρασε μέσα στον Ιούλιο που εντείνει τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση. Ύστερα από το «πετσόκομμα» 40000 παιδιών από τα Πανεπιστήμια εξαιτίας της εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, τώρα θα δούμε και την κατηγοριοποίηση των σχολείων σε «καλά και κακά» με ανάλογη βέβαια χρηματοδότηση! Τα «κακά» σχολεία θα πρέπει να ψάχνουν χορηγούς, ενώ η διαφοροποίηση των μαθητών θα υφίσταται και μέσα στο ίδιο σχολείο με τη χρήση του «πολλαπλού συγγράμματος»!
Όλα αυτά, βέβαια, κατά τη γνώμη μας δε γίνονται τυχαία, είναι πολιτική επιλογή που στόχο έχει ένα σχολείο μόνο για «έχοντες», ενώ για τους υπόλοιπους θα είναι αρκετή η απλή κατάρτιση. Ταυτόχρονα, το Υπουργείο φροντίζει να στέλνει πελατεία στα Κολλέγια, για τα οποία εξασφάλισε ισότιμα εργασιακά δικαιώματα!
Η δική μας ευθύνη ως γονείς είναι να μην επιτρέψουμε να αντιμετωπίζεται η Υγεία και η Παιδεία του λαού ως εμπόρευμα. Να μην ανεχτούμε να χαρίζονται εκατομμύρια σε κλινικάρχες, ΜΜΕ, αεροπορικές και εργοληπτικές εταιρείες (πχ Aegean, Εγνατία Οδό κλπ), ενώ τα παιδιά μας πηγαίνουν σε σχολεία που πέφτουν σοβάδες ή τοιχία, στοιβάζονται σε κοντέινερ, αποκλείονται από τα Πανεπιστήμια και αντιμετωπίζουν απροστάτευτα μία πανδημία με μοναδικό τους όπλο τα self test! Επιβάλλεται να συντονίσουμε τη δράση μας με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές διεκδικώντας ασφαλή σύγχρονα σχολεία και μία Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους. Διεκδικούμε:
Μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας πλήρους ωραρίου για όλα τα σχολεία.
Μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες ώστε να μην υπάρχει κανένα εκπαιδευτικό κενό με το πρώτο κουδούνι, αλλά και για να εφαρμοστεί η παράλληλη στήριξη παντού.
Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του Κράτους.
Μέσα ατομικής προστασίας δωρεάν με ευθύνη του Κράτους (όχι των Δήμων) σε όλα τα σχολεία για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς (μάσκες, αντισηπτικά, καθαριστικά, θερμόμετρα κά)
Προσλήψεις σχολιάτρων σε κάθε σχολείο. Ενίσχυση των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Υγείας σε κάθε Δήμο και διασύνδεσή τους με τα σχολεία.
Νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση των μαθητών ανά Τμήμα.
Κανένα νήπιο σε κοντέινερ, άμεσος σχεδιασμός ώστε να βρεθούν κατάλληλοι χώροι.
Απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού Νομοσχεδίου, ώστε να μην εφαρμοστεί η κατηγοριοποίηση των σχολείων μέσα από την «αυτονομία της σχολικής μονάδας».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search