Print this page

Προβολή των προβλημάτων και ανατροπή των αντιλαϊκών πρακτικών

September 11, 2021 485

 

Δυναμική η παρουσία της "ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ"  στο δημοτικό συμβούλιο

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου. Σε αυτήν η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ανέδειξε διάφορα λαϊκά ζητήματα ενώ πέτυχε να καταψηφιστούν αντιλαϊκές πρακτικές της δημοτικής αρχής. Αυτό μάλιστα οδήγησε τον δήμαρχο στην αυθαίρετη διακοπή της συνεδρίασης!


ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Στο πλαίσιο των ανακοινώσεων η παράταξή μας τίμησε τον Μίκη Θεοδωράκη με αναφορά στο ανεπανάληπτο έργο του και την εκπληκτική σύνδεση της μουσικής του με την ποίηση και τους αγώνες ώστε “να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα”, επισημαίνοντας ότι χωρίς αυτόν θα ήμασταν αλλιώς και εκτιμώντας πως αργά ή γρήγορα “θα σημάνουν οι καμπάνες” που θα κάνουν τον κόσμο μας ανθρώπινο και όμορφο όπως τις νότες του.

Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ακολούθως η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ζήτησε να συζητηθεί προ ημερήσιας διάταξης το πρόβλημα της καθαριότητας στα σχολεία. Το θέμα έγινε δεκτό αλλά η συζήτησή δεν έγινε εξαιτίας της βίαιης διακοπής της συνεδρίασης!
Θυμίζουμε ότι το ζήτημα αφορά 27 σχολικές δομές στις οποίες φοιτούν 2.000 μαθητές και εργάζονται 300 εκπαιδευτικοί. Για την καθαριότητα τους υπάρχουν 4 (!) μόνιμες καθαρίστριες εκ των οποίων η μία μερικής απασχόλησης. Τον Ιούλιο η κυβέρνηση διέθεσε 18 ωρομίσθιες συμβασιούχους για να προσφέρουν όλες μαζί ημερήσιο έργο 54 ωρών! Τον Αύγουστο η δημοτική αρχή με τη στήριξη και των άλλων παρατάξεων προχώρησε σε μία αύξηση των ωρών απασχόλησης των συμβασιούχων φθάνοντας το ημερήσιο έργο στις 99 ώρες. Η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» είχε τότε αντιπροτείνει μεγαλύτερο αριθμό αφού αυτή η αύξηση αυτή υπολείπονταν κατά πολύ των αναγκών αλλά μειοψήφησε!
Ακολούθησε ο διαγωνισμός, η ανακήρυξη 18 επιτυχόντων, η ακύρωση του διαγωνισμού από τη δημοτική αρχή με την επίκληση σφαλμάτων από την αρμόδια επιτροπή και νέα προκήρυξη που είναι σε εξέλιξη. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι τα σχολεία να μην έχουν προσωπικό καθαριότητας και όταν αυτό θα αποκτήσουν δεν θα είναι επαρκές. Μάλιστα μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού η καθαριότητα θα γίνεται με μαύρη εργασία από προσωπικό που δεν προβλέπεται να πληρωθεί!
Η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» απαιτεί την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης και την αύξηση του προσωπικού στα 30 άτομα με πλήρες ωράριο και μόνιμη εργασία.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ

Στη διαδικασία των ερωτήσεων η δημοτική ομάδας της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ανέδειξε τ΄ ακόλουθα προβλήματα:
• Το γεφύρι στην περιοχή «ΠΡΙΝΟΣ» και το κτίριο των φορέων του Βαλανειού.
• Την κατάσταση του δρόμου προς Αγ. Γεώργιο Πάγων.
• Την ανάγκη βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας.
Στις απαντήσεις της η δημοτική αρχή δήλωσε άγνοια για τα θέματα του Βαλανειού, απάντησε με ασάφειες για τον Αγ. Γεώργιο και έδειξε ικανοποιημένη για την αγροτική οδοποιία!

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Συζήτηση έγινε και για τους παιδικούς σταθμούς. Αφορμή υπήρξε η αδυναμία ικανοποίησης όλων των αιτήσεων στον σταθμό των Σινιών. Ως παράταξη επισημάναμε ότι τα τεράστια προβλήματα υπάρχουν από τις ακολουθούμενες από τις κυβερνήσεις και τις δημοτικές αρχές αντιλαϊκές πολιτικές. Εξαιτίας τους δεν ικανοποιούνται όλες οι αιτήσεις, δεν υπάρχει επαρκές και μόνιμο προσωπικό και δεν υφίσταται παιδικός σταθμός στη Δημοτική Ενότητα Αγ. Γεωργίου. Τέλος απαιτήσαμε την άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος στις Σινιές.

ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΒΙΑΙΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Το τελευταίο θέμα που συζητήθηκε ήταν ο διαχειριστικός έλεγχος στην καθαριότητα που ήταν πρόταση της παράταξης του κ. Ασπιώτη. Το θέμα ήρθε ως συνέχεια της παράνομης συνεδρίασης και απόφασης του ΔΣ στις 3 Σεπτεμβρίου. Σε αυτήν «πάρθηκε» μια «απόφαση» που προωθούσε την ανάθεση εργολαβίας ύψους 250.000 ευρώ για την αποκομιδή των σκουπιδιών. Η «συνεδρίαση» αυτή είχε γίνει «δια περιφοράς» και στο πλαίσιο της ο πρόεδρος επικοινώνησε τηλεφωνικά μόνο με 9 Δημοτικούς Συμβούλους, αφήνοντας χωρίς δικαίωμα ψήφου τους υπόλοιπους 18!
Ως παράταξη δηλώσαμε ότι θα ψηφίσουμε τον έλεγχο χωρίς όμως αυταπάτες για το αποτέλεσμά του. Αυτό γιατί αδιαφανές είναι το όλο σύστημα στο πλαίσιο του οποίου συμφέροντα συνεννοούνται μεταξύ τους και με δημοτικές αρχές. Όλα αυτά δεν ελέγχονται αλλά ανατρέπονται. Προτείναμε πάντως το ΔΣ εκτός από τον έλεγχο να λάβει απόφαση και για την ακύρωση της διαδικασίας της 3ης Σεπτεμβρίου. Η πρόταση της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ψηφίστηκε με 17 υπέρ και 8 κατά. Μετά από αυτό ο δήμαρχος εξοργισμένος έκοψε βίαια την τηλεδιάσκεψη!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.